Vierailu Sealifessä

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

ealex
Advanced Reefer
Advanced Reefer
Viestit: 766
Liittynyt: 13:20, 09.03.2002
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ealex »

Kuvat ovat kyllä aika hyviä, mutta Sealife on aivan järkyttävä paikka! Miksi muoviset korallit pitää olla kuolleiden korallien muodosta tehtyä, eli korallien luurankojen kopioita, elävät kun ovat melko erinäköisiä? [}:)] Ei metsäeläimiäkään esitetä lapsille kouluissa luurankoina vaan täytettyinä.

Tämän ketjun virallinen kanta edelleen on se ettei koralleja voi pitää hengissä akvaariossa, vaikka meillä muilla ne kasvavat kuin rikkaruoho. Eikä tietenkään kovin moni elämänmuoto niiden akvaariossa elossa säilyy, kun pitävät kaloja lähes makeassa vedessä, että loiset kuolee ja suolakustannuksissa säästää. [}:)]

Onneksi maailmalla on oikeitakin yleisöakvaarioita, missä koralleja kasvaa sekä omiin tarpeisiin että muille vastaaville laitoksille. Joissakin yleisöakvaarioissa tehdään myös erittäin tärkeätä tutkimustyötä, kuten Waikiki akvaariossa Hawaiilla, missä on saatu lisääntymän monia merikaloja.
Tässä vielä kuvat Monacon Aquariumista: http://www.aqua-web.org/ealex/monaco/index.htm

Asiahan on niin että lähes kaikki korallit kasvavat ja lisääntyvät akvaarioissa oikein helpostikin, mutta yli 95% Sealifenkin kaloista tulee luonnosta, kun ei niitä vielä pystytä viljellä akvaarioissa.

Ja lähes jokaisesta akvaariosta löytyy hai - melko sopimaton akvaariokalaksi. [}:)]
KAri
Junior Member
Junior Member
Viestit: 243
Liittynyt: 00:52, 30.12.2001
Paikkakunta: Tampere / TAS

Barcelonan akvaario?

Viesti Kirjoittaja KAri »

kendau kirjoitti:Upeita kuvia! Tarvii käydä tutustumassa.
Kävin viime syksynä Barcelonassa Euroopan suurimmassa merivesiakvaariossa. Siellä on sellanen merialtaan pohjassa oleva putki jonka läpi käveltiin. Oli huisi tunne, kun iso hai ui noin 1.5 metrin etäisyydeltä pään yli!
Olen ensi viikolla lähdössä pitkäksi viikonlopuksi Barcelonaan ja ajatuksena on mennä vierailemaan myös akvaariossa. Oliko akvaario käymisen arvoinen paikka? Joka tapauksessa menen varmaan käymään, kun kaupungissa olen.
Linkki akvaarioon

-KAri-

Ps. Onko muita vinkkejä Barcelonan nähtävyyksiin, YV tavoittaa [;)]
Behemot
Senior Member
Senior Member
Viestit: 761
Liittynyt: 11:27, 23.08.2002
Paikkakunta: Järvenpää/HAS

Viesti Kirjoittaja Behemot »

Sea Lifen kalat ovat kauniita, mutta sisustukset sattuvat minunkin silmääni. Muovikorallit ovat kai perusteltuja ainakin niissä altaissa, joiden kalojen luonnolliselle ruokalistalle kuuluu koralli, mutta patsaat, verkot ja muut muoviviritykset näyttävät aina hölmöiltä, oli kyseessä minkä kokoinen akvaario hyvänsä. Suomessa on ihan hienoja, isoja kivenmurikoita ym. joista voisi tehdä hyviä ja ennen kaikkea luonnollisen näköisiä sisustuksia.
ljm88

Viesti Kirjoittaja ljm88 »

Uskoisin että rahaa ei virtaa suomessa yleisöakvaarioihin niin mahottomasti. Siksi ymmärrän muovikorallit. Sen verran käviöitä on että varmaan pitää miettiä mihin rahaa menee. Suurin osa kattoo varmaan kaloja...totta kai oikeat korallit ovat reippaasti hienompia mutta tuskin kalat siitä välittävät mitä materiaalia korallit ovat.
NinZe
Member
Member
Viestit: 466
Liittynyt: 21:31, 25.04.2007
Paikkakunta: Pori

Re: Vierailu Sealifessä

Viesti Kirjoittaja NinZe »

Onko joku käynyt tänä vuonna helsingin Sea Lifessa.. ?? Mun mies tykkää hai kaloista alyttömästi, ja suunnitelmassa olis se Sea Lifeen joskus viedä et näkis hain ihan livenä.... osaako joku sanoa Sea Lifen tämän hetkistä hai tilannetta.. kattelin kyl sivuja, mut ei kauheesti auennut et mitä haita sieltä löytyy.. Kiiitoos :D
240L + 180L Miljoonakalojen, ja Platyjen kasvatusta eli niitä voi tiedustella koska vaan.
Pullahiiri
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 3362
Liittynyt: 16:50, 22.12.2008
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Vierailu Sealifessä

Viesti Kirjoittaja Pullahiiri »

En oon tänä vuonna käynyt mutta eiköhän siellä ole ne samat jäljellä. Sivuilla ainakin lukee epolettipartahai ja mustaevähai, on niitä muitakin lajeja.
325: M. festivus, H. pyrrhonotus, C. duplicareus, CW021, Hypancistrus sp. L-066
250: T. espei, P. kuhlii, Hypancistrus sp. L-066
100: Axelrodia riesei
100: Carinotetraodon travancoricus
Kiksu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1301
Liittynyt: 21:38, 02.07.2011
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo

Re: Vierailu Sealifessä

Viesti Kirjoittaja Kiksu »

Tuli käytyä jokunen viikko sitten. Paljon muutakin mielenkiintoista nähtävää on vaikka joku tietty aihe kiinnostaisi eniten. Meikältä taisi hurahtaa yli 2 tuntia siellä. :) Valtamerialtaassa on haita ja muissakin akvaarioissa tuli nähtyä. Siinä altaassa, jossa saa kosketella merisiilejä ym. on myös haiden munia ja lähestulkoon heti sen altaan jälkeen on korkea akvaario, jossa on kehittyviä haiden munia ja liikkuvat poikaset ovat kuoren läpi nähtävissä. Hain poikanen on muuten 9 kuukautta siellä munassa. Kannattaa kysellä asioita niiltä oppailta, kertoilevat mielellään kaloista ja muista.
Kultakalat
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”