Monni kuoli

Monnit, nuoliaiset ja muut pohjalla elävät kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Katya
Junior Member
Junior Member
Viestit: 75
Liittynyt: 20:53, 14.01.2007
Paikkakunta: Lohja

Monni kuoli

Viesti Kirjoittaja Katya »

Meidän partamonninmöllikkä on jostain syystä heittänyt henkensä. Katsoin pari päivää sitten, että ihankun sillä olisi vähän pulleampi vatsa, mutta ajattelin että ei se varmaan mitään ole.
Tänään löysin sen ihmeellisen paikallaan olevana ja poskikarvat pystyssä - kuolleena :(

Onko aavistusta, mistä "superkestävän" kalan yhtäkkinen kuolema voisi johtua? Muut kalat näyttää voivan ihan hyvin.

Mittasin pH:n ja nitraatin, pH näytti 7-7,5 ja tippanitraattitesti juuri ennen vedenvaihtoa (poikkeuksellisen pitkälle venynyttä vedenvaihtoa, 2 viikkoa ollut samat vedet) keltaista, eli alle 12,5. Eli vesiarvot näyttäisi olevan ok.

Pitääkö tässä ryhtyä johonkin varotoimenpiteisiin?

Harmittaa hirmuisesti :cry:
Only dead fish go by tide
karihe
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1532
Liittynyt: 17:08, 06.09.2006
Paikkakunta: Nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja karihe »

Saattoi hettää henkensä vanhuuttaan. Tarkista kuitenkin että pohja ei ole tukossa, eli ei nouse kuplia kun sekoitat kädelläsi pohja hiekkaa. Samoin varmista että pintavesi liikkuu tai sinulla on hapetin jotta monni ei kuollut happi katoon. Pohjakalat tuppaavat kuolemaan ensimmäisenä jos akvaariossa happivaje.
Altaat 530L+300L+250L+250L+180L+128L
Katya
Junior Member
Junior Member
Viestit: 75
Liittynyt: 20:53, 14.01.2007
Paikkakunta: Lohja

Viesti Kirjoittaja Katya »

Äh, tosiaan sen unohdin mainita että monni haettiin suht pienenä kaupasta tuossa alkuvuodesta. Eli ikää sillä oli korkeintaan vuosi :|

Pintavesi liikkuu tosi hyvin - tosin sellainen ärsyttävä pikkukasvi (nimeä en tiedä) tuppaa tukkimaan pinnan yltiöpäisellä leviämisellään) - suodattimen ansiosta.

Kierteisiä meillä on enemmän kuin tarpeeksi tuossa altaassa, joten kuvittelisin että pohja pysyy kunnossa... Käyn hämmentämässä, mitäs teen jos kuplia nousee?

----------------------------

Ei nouse kuplia pohjasta.
Only dead fish go by tide
karihe
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1532
Liittynyt: 17:08, 06.09.2006
Paikkakunta: Nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja karihe »

No kuoli sitten varmaan johonkin muuhun. Ei huolta jos muut kalat ovat kunnossa. Toki uuden partiksen joudut hankkimaan.
Altaat 530L+300L+250L+250L+180L+128L
Pandanen
Junior Member
Junior Member
Viestit: 115
Liittynyt: 09:55, 23.03.2007

Viesti Kirjoittaja Pandanen »

Sillähän on voinut olla joku tauti jota ei ole paljaalla silmällä näkemään. Meillä on vanhin partis asunut jo seitsemisen vuotta, eikä se edes ollut poikanen enää silloinkaan ja vieläkin hyvin ruoka käyttää :P eikös se ole terveen merkki!
try-out
Senior Member
Senior Member
Viestit: 534
Liittynyt: 11:26, 18.10.2006
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja try-out »

Itsellä kaikki partamonnit död reilusti ennen eläkeikää :frown:

Esim monniset eläny hyvin. Veden arvoissa en löytänyt mitään epäilyttävää. Plekot partisten jälkeen Ok, no proplems. Päätin kolmen jälkeen että partis vaan nyt ei jostain tykkää meikän altaassa. Ensimmäiset 2 (uros ja naaras) teki jopa poikueen. Kaikki tosin syötiin :(

En tiä. Monnisista kuollut 1 / 6 parin vuoden aikana. Yksi meni varmaan alkuun olevan nitraatti piikin takia (ekat kalat ko altaassa). Partikset tuli kun kaikki piti olla Ok. Muutama kuukausi, död. Otin vielä yhden ja pari kuukautta, död. Vesi mansesterin raanasta enkä juu epäilyttäviä arvoja hokannut.

Uskon siis että jollekkin asialle partikset on herkempiä kuin monniset. Myös punasilmä pleko on ollut about puoli vuotta ja virkeältä vaikuttaa.

Vielä kun partikselle sanotaan että melki vesi kuin vesi käy. Sehän tietty harmittaa kun 'helpoin' kala ei ole pärjännyt. Joten luovutin partisten suhteen :( Hauska kala muuten
Sade
Senior Member
Senior Member
Viestit: 613
Liittynyt: 13:32, 15.09.2002
Paikkakunta: Kangasala / TAS

Viesti Kirjoittaja Sade »

Voisiko nuo partisten kuolemat johtua siitä, että kyseessä olisi normaalia heikompi, sisäsiittoisia yksilöitä? Aika useinhan kaupan altaissa pikkupartikset ovat jonkun saman poikueen lapsosia. Näistä kun sitten joku ottaa kaksi partista akvaarioonsa, uroksen ja naaraan, jotka sitten lisääntyvät, poikaset kuskataan jälleen kauppaan jne... partamonnit kun ovat vielä aika kovia lisääntymään.

Pelkkää spekulaatiota mutta ehkä mahdollista? :?
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Monnit ja nuoliaiset”