Juovaimunuoliaisten läheslajiakva

Monnit, nuoliaiset ja muut pohjalla elävät kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Sade
Senior Member
Senior Member
Viestit: 613
Liittynyt: 13:32, 15.09.2002
Paikkakunta: Kangasala / TAS

Juovaimunuoliaisten läheslajiakva

Viesti Kirjoittaja Sade »

Moikka!

Tuli ihastuttua näihin kavereihin joku aika sitten kun täällä AW:ssa törmäsin erääseen ketjuun missä näitä esiteltiin. Nyt on uusi akvaario hankittu ja toistaiseksi tyhjillään, ja vähän suunnittelisin että sinne voisin majoittaa juovaimunuoliaisia ja mahdollisesti muitakin imunuoliaisia, jos mahtuu. Kyseessä on 99-litrainen Joki-akvaario, mitoiltaan pituus 75cm * syvyys 33 cm * korkeus 40 cm. Pohjamateriaaliksi olen jo hankkinut Bilteman vaaleaa 0,1-0,6 mm hiekkapuhallushiekkaa. Ilmeisesti joku englannin jokisorakin olisi ollut omiaan noille imunuoliaisille?

Allas on siis vasta perustusvaiheessa, kypsytyksen aloitan kunhan saan hommattua lämmittimen akvaarioon. Tekniikkana on tällä hetkellä kaksi yksiputkista valaisinta (joilla ei kyllä liene merkitystä imunuoliaisille mutta mainitsinpa nyt) ja lisäksi löytyy kaksi sisäsuodatinta, joista toinen tuli paketin mukana ja toisen hankin HASin huutokaupasta. Tuon paketin mukana olevan merkistä minulla ei ole mitään hajua (olen tumpelo näissä tekniikka-asioissa... [:I] ) mutta siinä on siis tuollainen moottoriosa missä lukeepi tarrassa tällaisia juttuja: Chosen, Power head, AC 220-240V/50Hz 11W, Hmax: 1,2 m ja Qmax: 950 l/h. Että sellaista. Sitten siinä on tuollainen kolmiosainen koriosa, missä vaahtomuovipatruunat. Se HASista hankkimani suodatin on Eheimin 2010, eli se keskikokoinen pick-up. Mites minun näiden kanssa kannattaa nyt sitten tehdä? Imunuoliaiset ilmeisesti ovat virtauksen ystäviä, joten kannattaisiko minun lykätä altaaseen peräti molemmat suodattimet, toinen puhaltamaan vaikka jotenkin enempi pohjaa pitkin että sielläkin saisi veden liikkumaan?

Ja sitten itse kaloihin. Eli juovaimunuoliaisia haluaisin sinne ehdottomasti. Montakohan niitä kannattaisi ottaa ja mahtuisiko sinne myös joku toinen imunuoliaislaji vai onko parempi pyhittää koko pytty vain juoviksille? Keskiveteen/pinnalle halajaisin sitten myös jotain liikettä, eli mikähän laji nuoliaisten kaveriksi sopisi? Välttämättä en kyllä tarvitse ollenkaan keskiveden kalaa, mutta ehdotuksia saa antaa jos sieltäkin osastolta löytyisi joku mielenkiintoinen. Itse ajattelin ensin nuolimonneja kun ymmärtääkseni molemmat ovat viileähkön, virtaavan ja hapekkaan veden lajeja mutta millia minulle ystävällisesti HASin huutiksessa neuvoikin että ei kannata ottaa levääsyövää lajia ettei synny kilpailua.

Ja olosuhteista ja sisustuksesta ylipäätään: olenko siis ymmärtänyt oikein että viileä (kuinka viileä? 21-24 tai jotain sinne päin?) ja virtaava vesi, laakeita sileitä kiviä imutteluun, hieman hapan-neutraali, pehmeähkö vesi. Kivenkoloja ja jotain puunkäppyröitä piiloiksi? Kasveiksi varmaan kelpaavat lähes kaikki mitkä vaan "louhikossa" suostuvat kasvamaan? :D

Jeps että sellaista.
Ja omia kokemuksia/huomioita saa tietysti kertoilla, ja kaikkea muutakin oleellista ja epäoleellista tästä lajista ja muistakin imunuoliaisista. :) Hitsi kun odotan että pääsisin jo kypsyttelemään allasta ja metsästämään sen uusia asukkeja liikkeistä. [;)]
janma
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1039
Liittynyt: 21:14, 06.02.2006
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Vaasa

Viesti Kirjoittaja janma »

Ilmeisesti joku englannin jokisorakin olisi ollut omiaan noille imunuoliaisille?
Hiekka on ihan hyä, kiva pölytellä :)
Imunuoliaiset ilmeisesti ovat virtauksen ystäviä, joten kannattaisiko minun lykätä altaaseen peräti molemmat suodattimet, toinen puhaltamaan vaikka jotenkin enempi pohjaa pitkin että sielläkin saisi veden liikkumaan?
Juuri näin.
että ei kannata ottaa levääsyövää lajia ettei synny kilpailua.
En tiedä miksi syntyisi kilpailua koska toinen syö eliöitä levästä eikä levää. Itsellä on katinkultamonneja samassa ja hyvin menee, samoista oloista pitävät. Pienet rasborat käy ja daniot, jos keskelle jotain haluaa.
Ja olosuhteista ja sisustuksesta ylipäätään: olenko siis ymmärtänyt oikein että viileä (kuinka viileä? 21-24 tai jotain sinne päin?) ja virtaava vesi, laakeita sileitä kiviä imutteluun, hieman hapan-neutraali, pehmeähkö vesi. Kivenkoloja ja jotain puunkäppyröitä piiloiksi? Kasveiksi varmaan kelpaavat lähes kaikki mitkä vaan "louhikossa" suostuvat kasvamaan?
Kiviä ja paljon kiviä. Kasveja ei välttämättä tarvitse mutta hapettavat ja onhan kivan näköinen kun on kasveja, esim jaavansaniainen. Ollut vain tähän päivään asti litteitä kiviä mutta tänään "asensin" kasan pyöreitä kiviä, olivat kun nuoliaismagneettejä joten suosittelen pyöreitä kiviä. Kyllä mahtuu muitakin kun juovaimunuoliaisia, täällä taitaa olla niiden lisäksi kolme muun merkkistä.

Itse myös näihin hurahtanut, jokin näissä vangitsee, mielenkiintoisia otuksia. Suosittelen tutustumaan tähän sivustoon www.loaches.com ja keskusteluihin forums.loaches.com.
"A day without sunshine is like, you know, night."
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

Kasveista sen verran, että meillä anubiaat ovat saavuttaneet melkoista suosiota imunuoliaisten imuuttelualustoina. :) Ja nehän myös viihtyvät virtaavassa vedessä, suosittelen. Melalehtiä ja jaavansaniaista varmaankin kasvaa luonnostaan siellä, missä imunuoliaiset elävät.
Sinänsähän valon määrällä ei ole imunuoliaisille merkitystä, mutta reilumpi valo tuottaa enemmän levää kivien pinnoille ja laseille, ja sitä myöten myös enemmän levän seassa elävää pieneliöstöä. Kaksi putkea on varmaan hyvin sopiva määrä.

Tuo 950 l/h puhaltava suodatin tuonkokoisessa altaassa tekee jo varmaan melkoisen virtauksen. Luulenpa, että se yksinään jo riittää, mutta voit toki laittaa sen toisenkin vaikka puhaltamaan pinnan lähelle. Omaan imunuoliaispurkkiini (63l) ajattelin laittaa 700 l/h puhaltavan Resunin, kunhan saan sieltä liiat kasvit ja niistä pitävät kalat pois ja lisää kiviä tilalle. :roll: Nyt siellä on mattosuodattimen takana arviolta 400 l/h kiertovesipumppu ja kivikossa pohjalla minikokoinen 200 l/h sisäsuodatin.

Keskiveteen parhaiten kovassa virtauksessa sopivia kaloja olisivat seeprakalat. Esimerkiksi rubiiniseeprakala varmasti nauttisi olostaan tuollaisessa altaassa. Jos virtausta tulee kohtuullisemmin, myös rasborat tai tetrat käyvät.
Sade
Senior Member
Senior Member
Viestit: 613
Liittynyt: 13:32, 15.09.2002
Paikkakunta: Kangasala / TAS

Viesti Kirjoittaja Sade »

Kiitos kiitos vastauksista! Mitenhän en tullut kiittäneeksi jo aiemmin, kun tämä kuitenkin täällä on jo jonkun aikaa roikkunut. [:I]

Nyt on uusi purkki edennyt jo siihen vaiheeseen, että näyttääpi TÄLTÄ (anteeksi kakka kuvanlaatu) ja nitriittipiikin ohimenoa odotellaan... :) Mitäs sanotte kiviläjistä, lähdenkö heti keräilemään lisää? :mrgreen: Jotain rehustoakin tuonne olisi tarkoitus tunkea, kunhan on kypsä. Lämpötilaan ja virtaukseen sopivista lajeista otan selvää sitten tuolta kasvit-puolelta tai muualta, mutta toki saa kertoa jos on hyviä kokemuksia jonkun lajin viihtymisestä. Keihäslehden 7330 taisikin jo mainita. :) Lämpötila on tällä hetkellä 22 astetta, olisiko syytä nostaa yhdellä?

Sitten kaloihin, whii. :mrgreen: Eli niitä juovaimunuoliaisia (onko tämä nyt sitten se virallinen nimi? Jostain perhosimunuoliaisestakin tai vastaavasta kun kuulin puhetta) Montako näitä kannattaisi tuohon ottaa, jos jättäisi "varaa" jonkun toisenkin lajin edustajalle/edustajille. Ja mitä nämä toiset lajit sitten voisivat olla, onko väliä vai kelpaavatko kaikki keskenään?

Keksin kyllä vielä lisää kysymyksiä kunhan taas maltan.
Että voi pieni akvaristi olla innoissaan! :mrgreen:
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

Kiviä voisi kyllä lisätäkin vielä. [;)]
Ainakin omasta imunuoliaisporukasta jokainen on valloittanut oman pikku alueen (10-15 sentin kokoisen) jolla sillä on pari ikiomaa kiveä. :) Parhaat paikat, eli virtaavimmat ja sellaiset, joissa kiviä on kasoina (alle pääsee piiloon) saavat kaikkein isoimmat imuläpyskät.

Edit.
Hienon näköinen allas muuten. :) Tausta sopii hienosti, taidan kyllä itsekin väkertää jonkun tuontyylisen.
520- ja 110-litraiset, erinäisiä projekteja tulilla ja paljon kasveja.
Pieni akvaariotietopankki.
Kirjoitan Erään planeetan ihmeitä -tiedeblogia ja Viidakkokirjeet-huonekasviblogia. Tervetuloa lukemaan!
Sade
Senior Member
Senior Member
Viestit: 613
Liittynyt: 13:32, 15.09.2002
Paikkakunta: Kangasala / TAS

Viesti Kirjoittaja Sade »

7330 kirjoitti:Kiviä voisi kyllä lisätäkin vielä. [;)]
Ainakin omasta imunuoliaisporukasta jokainen on valloittanut oman pikku alueen (10-15 sentin kokoisen) jolla sillä on pari ikiomaa kiveä. :) Parhaat paikat, eli virtaavimmat ja sellaiset, joissa kiviä on kasoina (alle pääsee piiloon) saavat kaikkein isoimmat imuläpyskät.
Eli kunnon louhikko pystyyn vaan. :mrgreen: No sehän onnistuu kyllä, ei tuo ranta ole kovin kaukana ja tuollaisia hienoja tasaisentummia (omaa silmääni miellyttäviä) kiviä sieltä löytyy paljon. Vois melki kohta taas lähteä kissan kanssa tutkimaan mitä löytyy. [;)] Miten muuten olet noita kivikasoja rakennellut, oletko vaan asetellut tukevasti toistensa päälle siten etteivät pääse sortumaan vai käyttänyt jotain kikkoja rakennelmien kasaamiseen?
7330 kirjoitti:Hienon näköinen allas muuten. :) Tausta sopii hienosti, taidan kyllä itsekin väkertää jonkun tuontyylisen.
Kiitos! Tausta on se kuuluisa "rytätty ja hiilillä sotkettu paperikassi"- malli. :D Omastakin mielestäni kivan neutraali, joku unelmien puutarha ei välttämättä olisi oikein sopinutkaan tuohon taustaksi.
janma
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1039
Liittynyt: 21:14, 06.02.2006
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Vaasa

Viesti Kirjoittaja janma »

Kiviä kehiin ja laskisin suodattimet jotta virtaus menisi kivien "päältä", lisäisin myös diffuusorin tai ilmastimen. Tausta kyllä kivan näköinen.
"A day without sunshine is like, you know, night."
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

Tähän mennessä olen vain valikoinut tulevia kiviä ja asetellut varovasti päällekkäin, mutta tässä kun sisustamisen makuun pääsen (saan miljoonakalat, päätymattosuodattimen ja ison kanto-anubias-saniaisröykkiön muualle tuolta :frown: ) voisi viritellä isompia kasoja vaikka silikonipisaroiden avulla.

Siispä paperikassien etsintään. :mrgreen: Nyt taustana on juuri sellainen muovinen unelmien puutarha.
520- ja 110-litraiset, erinäisiä projekteja tulilla ja paljon kasveja.
Pieni akvaariotietopankki.
Kirjoitan Erään planeetan ihmeitä -tiedeblogia ja Viidakkokirjeet-huonekasviblogia. Tervetuloa lukemaan!
crisse_83
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 4720
Liittynyt: 04:42, 17.04.2005
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kullaa, altaita vielä Harjavallassa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja crisse_83 »

En kyllä suosittelisi silikonia käyttämään kivien toisiinsa kiinnittämiseen, KLIK.
Sade
Senior Member
Senior Member
Viestit: 613
Liittynyt: 13:32, 15.09.2002
Paikkakunta: Kangasala / TAS

Viesti Kirjoittaja Sade »

Juup, rahtasin sinne jo lisää kiviä muutamia, myöhemmin sitten vielä lisää, ja säätelin suodattimia. Bilteman hieno hiekka lähti aika iloisesti lentoon kyllä...
Tarvitaanko varsinaista ilmastinta välttämättä, kun kuitenkin saan kumpaan tahansa suodattimeen ilmaletkun liitettyä mikäli tarpeen?

Osaako joku sanoa jotain vielä noista imunuoliaisten määrästä? :)

Kiitos jo kaikista tähänastisistakin neuvoista!
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

crisse_83 kirjoitti:En kyllä suosittelisi silikonia käyttämään kivien toisiinsa kiinnittämiseen, KLIK.
Eipä käynyt mielessäkään tuollainen. :roll: No, siinä tapauksessa keksin jotain muuta. Kiitos varoituksesta.

Tuosta imunuoliaisten määrästä en osaa sanoa mitään varmaa (riippuu varmaan myös lajin aikuiskoosta), mutta luonnossahan ne kuulemma elävät aika tiheinä populaatioina. Ehkä joku 6-9 imunuoliaista voisi olla sopiva porukka?
520- ja 110-litraiset, erinäisiä projekteja tulilla ja paljon kasveja.
Pieni akvaariotietopankki.
Kirjoitan Erään planeetan ihmeitä -tiedeblogia ja Viidakkokirjeet-huonekasviblogia. Tervetuloa lukemaan!
Mustamolli
Member
Member
Viestit: 252
Liittynyt: 19:08, 28.03.2004
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Mäntsälä

Viesti Kirjoittaja Mustamolli »

Aah, mitkä suunnitelmat Sade sulla on :mrgreen:

Harmi vaan, että kuvablogi on remontissa niin ei pääse näkemään kuvaa akvaarioistasi.

Itsellänikin on ollut jo pitemmän aikaa hyvin samankaltaisia suunnitelmia mietinnässä. Akvaario (100l) löytyy jo, kalastona siellä on tällä hetkellä piikkisilmiä ja kaksi Parosphromenus-guramia. Piikkisilmät varmaankin viihtyisivät hyvin imunuoliaisten kanssa, mutta gurameille pitäisi keksiä jotakin.
Minulta kun näitä visioita aina löytyy niin olen miettinyt semmoista maisemaa, jossa pohjalla olisi paljon matalaa melalehteä mattona ja sieltä nousisi sitten suuria kiviä, joiden ympärillä olisi roukkioittain pienempiä. Taustalle sopisi ehkä vallisneria heilumaan virtauksessa tuuheana viidakkona. Tämä olisi niin unelma...

Sopivia suodattimiakin löytyisi minulta jo valmiiksi: Fluval 3+, Dophin f-200 (?) ja jokin pieni vielä. Toisen tai molemmat pienistä voisi sijoittaa hauskasti akvaarion reunaan kivien taakse siten, että virtaus osuisi lähellä oleviin kiviin.

Kun vaan saisi aikaiseksi :roll:
Mustavaris
Senior Member
Senior Member
Viestit: 546
Liittynyt: 13:33, 02.08.2006
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Mustavaris »

Mulla kävi joskus mielessä ihan samanlainen suunnitelma imunuoliaisten lajialtaasta, kun on yks 60-litranen ihan tyhjillään. Täällä jo kyselinkin asiasta, mutta silloin en saanut vastauksia. Ny on näköjään syntynyt keskustelu tästä samasta aiheesta, joten oli pakko kommentoida :). Ennen imunuoliaisallasta tosin laitan kuntoon 200-litraisen seura-akvani (pohjamateriaalin vaihto sekä muunkinlainen uudistus edessä) sekä hankin kalat kypsymässä olevaan Tanganjikaan. Sitten voipi miettiä, että jaksaisiko sitä kolmatta akvaakin vielä hoitaa.

Toivottavasti keskustelun aloittajan kuvat tulevat vielä katsottaviksi. Minua kiinnostaisi nähdä, millaisen ympäristön hän on saanut imunuoliaisilleen rakenneltua.
Sade
Senior Member
Senior Member
Viestit: 613
Liittynyt: 13:32, 15.09.2002
Paikkakunta: Kangasala / TAS

Viesti Kirjoittaja Sade »

Jep kyllä ne tulevat kunhan vaan toi Kuvablogi saa itsensä päivitettyä! Pitää vaan vaihtaa se kuva, akvaarion ulkonäkö kun muuttuu kaikenaikaa kun kannan sinne lisää kiviä käskyjen mukaan! :mrgreen: [;)]
Vaahtera
Starting Member
Starting Member
Viestit: 19
Liittynyt: 15:58, 04.04.2007

Viesti Kirjoittaja Vaahtera »

Täällä myös haaveissa akvaario, johon tulisi seeprakaloja ja imunuoliaisia :) Mikähän olisi altaan minimikoko noille? Ja onko jotain keskiveden kalaa, joka sopisi samaan porukkaan?
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

Vaahtera kirjoitti:Täällä myös haaveissa akvaario, johon tulisi seeprakaloja ja imunuoliaisia :) Mikähän olisi altaan minimikoko noille? Ja onko jotain keskiveden kalaa, joka sopisi samaan porukkaan?
Riippuu, minkä lajisiin seeprakaloihin päädyt. Perusseepralle kun altaalla saisi (ainakin minun mielestäni) olla se metri pituutta, eli sellaiset 150-180 litraa jos vakiomallisista altaista puhutaan. Pienemmille seeprakalalajeille, kuten rubiiniseeproille, riittää altaan pituudeksi sellaiset 70-80 senttiä eli 80-100 litraa.
Imunuoliaisille taas tärkeää on pohjan pinta-ala, mutta koska ne eivät ole kovin isoja eivätkä liikkuvaisia kaloja, pienempikin allas riittää.

Keskiveden parven sopivuus joukkoon riippuu siitä, kuinka kovaa virtaava koski altaaseen tulee. Jos virtaus on kohtalainen, esimerkiksi neontetra tai kääpiörasbora voisi käydä - tosin kääpiörasborakin on pintaveden asukki.
520- ja 110-litraiset, erinäisiä projekteja tulilla ja paljon kasveja.
Pieni akvaariotietopankki.
Kirjoitan Erään planeetan ihmeitä -tiedeblogia ja Viidakkokirjeet-huonekasviblogia. Tervetuloa lukemaan!
Vaahtera
Starting Member
Starting Member
Viestit: 19
Liittynyt: 15:58, 04.04.2007

Viesti Kirjoittaja Vaahtera »

Niitä ihan tavallisia raidallisia seeprakaloja ajattelin :) Noista imunuoliaislajeista en juuri mitään tiedä (vielä :) ), ihastuin vaan kuvien perusteella kun ovat niin hauskan näköisiä :) Ja tietysti asia erikseen sekin että onko niitä täältäpäin kuinka hyvin edes saatavana...Keskiveden kala ei ole pakollinen, ajattelin vaan että jos joku niiden kanssa käy. Täytyy jatkaa suunnittelua [;)]
Jos akvaario olisi vähintään sen 150 litraa, niin kuinkahan paljon noita voisi sinne ottaa?
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

Imunuoliaiset ovat kyllä livenä vähintään yhtä hurmaavia kuin kuvissakin. ;)

Jos koko pohja tulee kivikoksi (mielellään sileitä, pyöreitä kiviä) tietysti lukuunottamatta kasveja, tuollaisia keskikokoisia 5 cm imunuoliaisia mahtuu sinne mukavasti kymmenkunta, ehkä vähän enemmänkin. Kaveriksi pohjalle voi harkita haroja eli torpedomonneja, nuolimonneja tai Akysis-suvun jokimonneja. Myös viileän veden monniset käyvät, jos hiekkapintaakin jää näkyville.

Aika harvoissa liikkeissä niitä täällä "syrjäseudulla" näkyy, mutta paikallisesta liikkeestä voi kysellä, voisivatko tilata. Lähes kaikki imunuoliaiset tuntuvat olevan kaupan väärällä nimellä, joten lajin saa varautua määrittämään vasta kun kalat ovat kotona. :roll: Itse ostin pisteimunuoliaiseni viherimunuoliaisina ja rengasimunuoliaiset kampaimunuoliaisina.

Vielä kuva kuumetta nostamaan :mrgreen:
Kuva
520- ja 110-litraiset, erinäisiä projekteja tulilla ja paljon kasveja.
Pieni akvaariotietopankki.
Kirjoitan Erään planeetan ihmeitä -tiedeblogia ja Viidakkokirjeet-huonekasviblogia. Tervetuloa lukemaan!
Vaahtera
Starting Member
Starting Member
Viestit: 19
Liittynyt: 15:58, 04.04.2007

Viesti Kirjoittaja Vaahtera »

Juu kuume nousee, on ne niin söpöjä :) Viherkalan nettisivuilla näytti olevan ainakin juovaimunuoliaista, hinta 12e - eipä noita kovin montaa kerralla osteta :| mutta pikkuhiljaa...Viihtyvätkö kaikki imunuoliaiset sitten samoissa oloissa, kun ei voi olla varma minka lajin kaupasta saa?
Täytyypä googlettaa noita monneja, joku monninenkin voisi tietysti olla kiva :)
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

Pääosin ne käsittääkseni viihtyvät samantapaisissa oloissa (viileää, pehmeää ja neutraalia/hapanta vettä, virtausta), paitsi että Borneolaiset lajit pitävät lämpimämmästä vedestä, jopa 28-asteisesta.
Viherkalan tasoisen liikkeen imunuoliaiset sentään melko todennäköisesti on nimetty oikein. :) Toivottavasti ainakin.

Muoks. ja se piti vielä sanoa, että nuo juovaimunuoliaiset näyttävät olevan imunuoliaisista kalleimpia, tosin myös kauneimpia. Omistani olen maksanut sellaiset 7-9 euroa pyrstöltä.
520- ja 110-litraiset, erinäisiä projekteja tulilla ja paljon kasveja.
Pieni akvaariotietopankki.
Kirjoitan Erään planeetan ihmeitä -tiedeblogia ja Viidakkokirjeet-huonekasviblogia. Tervetuloa lukemaan!
Carmila
Member
Member
Viestit: 491
Liittynyt: 02:12, 19.03.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Carmila »

7330 kirjoitti: Lähes kaikki imunuoliaiset tuntuvat olevan kaupan väärällä nimellä, joten lajin saa varautua määrittämään vasta kun kalat ovat kotona. :roll: Itse ostin pisteimunuoliaiseni viherimunuoliaisina ja rengasimunuoliaiset kampaimunuoliaisina.
Totta, ostin viikonloppuna Tukholmantuliaisina pilkkuimunuoliaisia. Nyt jännitän kaloja kotona tarkasteltuani, että ovatko sittenkin helmi-imunuoliaisia. No, kunhan olisivat vain toista lajia, muuten ihan sama.

Halpoja juovaimunuoliaisia on kohdallesi sattunut, jos alle kympin ovat olleet! Omistani olen maksanut yli... :( No, on ne kyllä varmaan kaikkein kauneimpia kaloja ikinä!
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

Carmila kirjoitti:Halpoja juovaimunuoliaisia on kohdallesi sattunut, jos alle kympin ovat olleet! Omistani olen maksanut yli... :( No, on ne kyllä varmaan kaikkein kauneimpia kaloja ikinä!
Taisin sanoa epäselvästi. Siis tarkoitin imunuoliaisia yleensä, ja nämä omani ovat (luullakseni.. :roll: ) piste- ja rengasimunuoliaisia. Kyllä rengaskin aika kovan vastuksen juovaimunuoliaiselle antaa sinisine pyrstöineen. [;)] Pisteimunuoliaiset ovat väreiltään vaatimattomia mutta ihanan rauskumaisia, aivan litteitä. :)
520- ja 110-litraiset, erinäisiä projekteja tulilla ja paljon kasveja.
Pieni akvaariotietopankki.
Kirjoitan Erään planeetan ihmeitä -tiedeblogia ja Viidakkokirjeet-huonekasviblogia. Tervetuloa lukemaan!
Anza
Member
Member
Viestit: 431
Liittynyt: 18:33, 19.10.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Anza »

7330 kirjoitti:Viherkalan tasoisen liikkeen imunuoliaiset sentään melko todennäköisesti on nimetty oikein. :) Toivottavasti ainakin.
Tästä tulikin mieleeni, että on kuulemma nykyään muuttunut perhosimunuoliaiseksi tuo nimi, mutta ei ole saanut aikaiseksi päivittää tuonne sivuille. Täytyypä tehdä se nyt kun tämä threadi antoi sopivasti potkun takapuolelle ;)

-Jenni/Viherkala-
Sade
Senior Member
Senior Member
Viestit: 613
Liittynyt: 13:32, 15.09.2002
Paikkakunta: Kangasala / TAS

Viesti Kirjoittaja Sade »

Noniin! Nyt on akvaario mitä ilmeisimmin kypsä, joten huomenna vettä vaihtamaan ja maanantaina kaloja metsästämään... [;)] Laitan lisää kuvia sitten kun uudet asukit ovat kotiutuneet. Vielä muutaman kiven voisin kantaa tuonne ja kasveja istutella myös, kunhan ensin saan nitraatit niin alas etteivät vesitähdikit heti heitä pyyhettä kehään. :D

Edit; Kaksi suloista vipeltäjää kotiutui tänään Viherkalasta... Taitavat molemmat olla koiraita, mikäli mitään selvää sain. Voikos joku vielä valaista, olenko ymmärtänyt oikein sukupuolien erot? Eli sukukypsille koiraille kasvaa jotain pieniä "hetuloita" ( :mrgreen: ) tms. naamaan ja "etuevien" (käsitteistö hallussa, jee) ensimmäisiin ruotoihin? Ja lisäksi ovat hoikempia ja näiden etuevien "kulma" on terävämpi? Kuvia en vielä taida voida laittaa, kaverit ujostelevat joten pitääpi varmaan odottaa hetki että kotiutuvat paremmin ja uskaltavat noista koloista lähteä seikkailemaan. Sitten lisää kavereita näille, kunhan niitä taas kauppaan ilmaantuu. Tai sitten pitää mennä tilaamaan. :D
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

Onnea uusista asukkaista! :)
Mahtavatko nuo sukupuolierot päteä myös muihin imunuoliaislajeihin?

Itsekin sain viimein akvaariot järjesteltyä uudestaan, ja imunuoliaisaltaassa puhaltaa nyt 700l/h sisäsuodatin, joka tosin oli jossakin vaiheessa viime yötä tehnyt lakon. :| Lisäsin kiviä ja suuntasin virtauksen alas, ja imunuoliaiset tuntuvat nauttivan. Ne ovat jo alkaneet liikkua enemmän ympäri allasta pelkän kivikasan sijaan.
Muutama ongelmakin kyllä on. [}:)] Ensinnäkin, uudelleensisustus ja kova virtaus on nostanut hiekan seasta kaiken maailman töhnää, ja vesi on nyt häiritsevän sameaa kahdesta isosta vedenvaihdosta huolimatta. Lisäksi tähän saakka hiljainen ja hyvin toiminut Resunin sisäsuodatin oikkuilee, eli pitää kovaa ääntä (nukun tuossa parin metrin päässä -_-) ja tosiaan sammahti yöllä ilman mitään syytä. Lisäksi allas on tällä hetkellä suunnattoman ruman näköinen, vallisnerioiden takaisinkasvu mylläyksen jälkeen on pahemman kerran kesken ja suurin osa takalasista (ja siitä karmaisevasta unelmien puutarha-taustasta) näkyy. Niin, ja valaistus väheni 38 watista 15 wattiin. Näky on aika surkea, mutta milläs rahalla ostat lisävaloa?
Hermo menee. :?
520- ja 110-litraiset, erinäisiä projekteja tulilla ja paljon kasveja.
Pieni akvaariotietopankki.
Kirjoitan Erään planeetan ihmeitä -tiedeblogia ja Viidakkokirjeet-huonekasviblogia. Tervetuloa lukemaan!
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Monnit ja nuoliaiset”