Kestäviä kasveja?

Kasvien hoito, ongelmat ja sisustus.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
metoyou
Starting Member
Starting Member
Viestit: 30
Liittynyt: 20:04, 14.03.2007
Paikkakunta: Oulu

Kestäviä kasveja?

Viesti Kirjoittaja metoyou »

Olisiko kenelläkään tietoa mitkä kasvit olisivat vahvalehtisiä ja kasvaisivat suhteellisen nopeasti?

Ongelmana minulla on se että kalani syövät jokaisen kasvin jonka yritän altaaseeni laittaa. Tuholaisina pääasiassa toimivat sateenkaariahvenet 4kpl(suht. pieniä vielä) sekä tiikeribarbit. Kokoa altaalla on 189 litraa (120x35x45).

Anubias altaassani näyttää tosi kärsineeltä koska kaikki uudet lehdet syödään välittömästi kun ne alkavat aukeamaan.. Vain vanhat lehdet ovat riittävän kovia etteivät päädy ruuaksi. Jaavansaniaiset kalutaan pelkiksi rangoiksi ja mitään hennompilehtisiä on turha edes yrittää laittaa. Akvaariokaupassa jotain kasvia (jonka nimeä en muista) kehuttiin sellaiseksi että sitä ei mikään kala mielellään syö, mutta niin vain sekin on jo tuhottu. Mitään kasvisilppua ei kuitenkaan pinnalla kellu vaan kaikki syödään mitä irti saadaan.

Viherruokaa olen yrittänyt kalojeni ruokavalioon lisätä, mutta en nyt tiedä sitten auttaako se mitään. Salaattia mutustivat koko kesän mutta kyllä kasvitkin saivat kyytiä siinä sivussa.

Alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä että muovikasvit ovat ainoita jotka eivät päädy kalojeni salaattipöytään. :?

Hyviä neuvoja otetaan vastaan.. [;)]
wantukka
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1473
Liittynyt: 17:43, 21.04.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Mikkeli

Viesti Kirjoittaja wantukka »

Sinä olet jo kokeillut altaassasi mielestäni kaikkein kovempilehtiset kasvit eli Jaavansaniainen ja anubias.
Itse olisin ehdottanut noita, mutta henkilökohtaisesti en osaa muita suositella, sillä en tiiä, et mitkä kasvit olisi kovempia mitä nuo.
If you focus on what you've left behind, you'll never be able to see what lies ahead
peltsi92
Member
Member
Viestit: 433
Liittynyt: 16:00, 14.08.2006
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja peltsi92 »

Joskus jostain luin että jollain oli vallisneria kestänyt en sitten tiiä! :?
mollylady
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1084
Liittynyt: 01:30, 03.09.2006
Paikkakunta: pks

Viesti Kirjoittaja mollylady »

En nyt mene takuuseen tästä, mutta olenpa noiden lisäksi kuullun käytettävän karvalehteä. Olisi kuulemma sellainen kasvi, ettei kalat tykkää syödä... mutta niinhän niistä anubiaistakin sanotaan. :roll:

edit. Jos satut asumaan täällä päin niin tule hakemaan karvalehteä (sitä just karsin tossa) niin pääset testaamaan. :)
I'm #1 so why try harder?
metoyou
Starting Member
Starting Member
Viestit: 30
Liittynyt: 20:04, 14.03.2007
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja metoyou »

Valitettavasti Raahessa asun eli matkaa Helsinkiin kertyy ja runsaasti. Mutta pitää pistää mieleen tuo nimi jos sattuisi akvaariokaupassa vastaan. Kuvien perusteella tosin näytti vähän siltä että kalat saattaisivat lähinnä riemastua uuden makuisesta "salaatista".
Niin ja tosiaan vallisneria on nyt kokeilussa.. Tulokset näkee sitten tässä pikkuhiljaa. Ei auta kuin toivoa parasta. :?
miuagua
Member
Member
Viestit: 390
Liittynyt: 11:25, 19.02.2006
Paikkakunta: Nastola, LAS

Viesti Kirjoittaja miuagua »

Sateenkaarikirjoahvenet on suureksi osaksi kasvissyöjiä.
Laita niille halkaistua kurkkua josta tökkäät lusikan läpi [;)]
ninniw81
Senior Member
Senior Member
Viestit: 700
Liittynyt: 09:11, 18.09.2003
Paikkakunta: Kaustinen

Viesti Kirjoittaja ninniw81 »

Kannattaa tarjota myös herneitä. Ihan tavallisia pakasteherneitä murskaat sormien välissä ja otat sen kuoren pois. Pohjaeläjille herneitä ei tarvitse edes murskata.

Kokeile saada joltain pinnalle pikkulimaskaa. Se on oikea riesa ja lisääntyy käsittämättömällä nopeudella, mutta kelpaa yleensä myös kasveja syöville kaloille. Valmiina palasina pinnalla kelluva ateria tuntuis ainakin omasta mielestä helpommalta ku pilkkomaton... :roll:
En ole laiska, pelkästään mukavuudenhaluinen.
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

Isokriinumi kuulemma maistuu pahalta eikä siksi kelpaa kasvinsyöjäkaloille - tai niin jossain ainakin väitettiin. :roll: Voisi olla sitkeälehtisenäkin kokeilemisen arvoinen. Ainakaan ripsimonnini aikanaan eivät sitä syöneet, vaikka useimpia muita kasveja maisteltiin.
Tittis
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1307
Liittynyt: 19:55, 25.12.2003
Paikkakunta: Järvelä

Viesti Kirjoittaja Tittis »

Karvalehti kasvaa hirmu nopeesti joten siitä riittää syötäväksi ihan luvan kanssa :D Samaten ainakin vallisneria on meillä kasvanut tosi nopsasti, eikä kovin moni kala tuommosta kovalehtistä liuskaa viitsi syödä. Kasvaa pituutta hirmusti(reippasti yli 70 cm), mutta itse olen vaan ronskisti katkonut latvat sopivaan mittaan, ja edelleen kasvi voi mainiosti, joten ei ilmeisesti ota nokkiinsa moisestakaan :)
*laa la laa*
Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5469
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Maisu »

Kovalehtisten kasvien lisäksihän melalehtiä eivät kalat juurikaan syö, lienevät pahoja. Ja hurjan juuristonhan nuo myös kasvattavat että kaivamisenkaan ei pitäisi tulla ongelmaksi - jäljelle jää se että fisut keksivät repiä kasvit silkasta repimisen ilosta. Toiselta harrastajalta ostettuja, veden alla kasvaneita melalehtiä voisi kokeilla jos suhtautuu mahdollisesti kankkulan kaivoon meneviin rahoihin jo valmiiksi menetettyinä eikä tule myöhemmin syyttämään tämän neuvon antajaa. :D
Kaaka81
Junior Member
Junior Member
Viestit: 149
Liittynyt: 13:37, 14.03.2005
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kaaka81 »

maisu kirjoitti:Kovalehtisten kasvien lisäksihän melalehtiä eivät kalat juurikaan syö, lienevät pahoja. Ja hurjan juuristonhan nuo myös kasvattavat että kaivamisenkaan ei pitäisi tulla ongelmaksi - jäljelle jää se että fisut keksivät repiä kasvit silkasta repimisen ilosta.
Mulla Rihmakirjot pistelivät melalehdetkin parempiin suihin... :roll:
Saattoivat kyllä nimenomaan huvitella, mutta lehteäkään ei päässyt hiekan pinnalle nousemaan, ennen kuin rihmat muuttivat kaupaan takaisin.
metoyou
Starting Member
Starting Member
Viestit: 30
Liittynyt: 20:04, 14.03.2007
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja metoyou »

Eli laitanpa niille vielä enemmän kasviksia siis ruuaksi. Kurkkua on joskus tullut laitettua, mutta taisi enimmäkseen mennä partamonneille. Herneitä pitää kyllä kokeilla. Tuosta pikkulimaskasta on kauhukokemuksia kun sitä joskus monta vuotta sitten joutui altaaseeni eikä siellä ollut ketään joka olisi sitä syönyt.. Sitten sai siivilöidä sitä vähän väliä pois että valo pääsi läpi. [;)] Mutta ehkä nyt se vois mennä parempiin suihin ja nopeasti, en siis taida enää vältellä sitä.

Noiden kalojen kanssa on kyllä vähän pakko suhtautua siihen että jokaikinen kasvi jonka sinne sattuu laittamaan tulee syödyksi, eli rahat todennäköisesti menevät "hukkaan", mutta mitäpä sitä ei tekisi että akvaario edes välillä näyttäisi nätiltä. Kiitos teille kaikille vinkeistä, nyt on taas enemmän ideoita mitä sinne voisi kaikesta huolimatta laittaa. :mrgreen:

Toivottavasti ne eivät kuitenkaan koskaan keksi sitä, että kasvit voi vain repiä.. Nyt ne eivät sentään voi tuhota enempää kuin pystyvät syömään. :?
noel.runeberg
Member
Member
Viestit: 311
Liittynyt: 14:59, 11.04.2006
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: kauniainen

Viesti Kirjoittaja noel.runeberg »

Minulla itselläni kasvissyöjät eivät koskeneet melalehtiin, kriinumeihin, karvalehteen ja anubiaita ja vallisneriaa kiskottiin vain hauskanpitoa varten ylös pohjasta :x
Monnisfriikki!! 250l
Sekä hölmö koiramme
Get a life or die tryin
tinzue
Member
Member
Viestit: 372
Liittynyt: 12:30, 21.08.2006
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja tinzue »

Ainoa asia mitä meidän altaassa ei syödä...on suodatin ja lasit.
Kantojen, oksien ja hiekan imeskely ei minua haittaa, mutta yksikään kasvi ei ole jäänyt syömättä ja se häiritsee. Kokeiltu on vallisneria, kierteis- ja jättiläisvallisneria, anubiaita ainakin viittä eri lajia, vesirutto, karvalehti, viuhkalehti, miekkakasvit, melalehtiä taas viittä lajia, jaavansaniainen, pistia, limaska ja isolimaska, konnanputki. Juu, enempää en muista tähän hätään. Parhaimmaksi olen nähnyt sen että tarjolla on jotain helpompaa kasvisravintoa tai jotain todella nopeakasvuista ja maistuvaa kasvia. Tuolloin saa pahanmakuiset (kai:melalehdet) ja kovalehtiset (anubiaat) olla suht.rauhassa.

Meillä syy kasvien syömiseen on tietysti kultakalat, mutta silti sitkeästi yritän tuossa kasveja kasvattaa aina siihen asti että erillisen kasvialtaan saan. Tai oikeastaan että kultakalat saavat tuon oman isomman altaansa.
waterwoman
Senior Member
Senior Member
Viestit: 580
Liittynyt: 10:28, 25.09.2006
Akvaarioseurat: Lahden Akvaarioseura, Heinolan akvaarioseura
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Heinola

Viesti Kirjoittaja waterwoman »

meillä menee karvalehti ja limaska taas omppujen suihin
kami82
Senior Member
Senior Member
Viestit: 670
Liittynyt: 13:02, 12.12.2006
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja kami82 »

Kokeilkaa tarjota pakaste maissia. Partikset ja klovninuoliaiset suorastaan taistelivat maissista.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kasvit ja sisustus”