Kääpiökultakaloja

Ulkolammikoiden ja niissä pidettävien kalojen hoito, ongelmat ym. Mukaan lukien ulkona ja sisällä pidettävät kultakalat sekä kotimaiset kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
sani
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2417
Liittynyt: 09:43, 23.01.2003
Paikkakunta: Jyväskylä

Kääpiökultakaloja

Viesti Kirjoittaja sani »

Kuulinpa USA:ssa asuvalta tädiltäni, että hänellä olisi muka kääpiökultakaloja!!! Tietääkö joku tällaisista kaloista??? Olis vaan aika kiva, että ne kalat olis suhteessa isommassa akvaariossa eikä kasvaisi möhkäleiksi niinkuin tavalliset. Onkohan jenkit geenimanipuloineet kultakalojen kasvugeenejä vai kenties syöttävät niille jotain "kasvunestoainetta"? Sitä kun ei koskaan tiedä! :roll:
MikkoP
Junior Member
Junior Member
Viestit: 74
Liittynyt: 22:07, 29.11.2002
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja MikkoP »

Noissa amerikkalaisissa kymmenen litran kultakalamaljoissa on itse kunkin helppo kasvattaa näitä "kääpiökultakaloja", ihan kotioloissa ja vähällä vaivalla. :?
sani
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2417
Liittynyt: 09:43, 23.01.2003
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja sani »

...niinpä, mutta tätini kalat ovat parinsadan litran akvaariossa ja eivät kuulemma kasva kuin 5 cm pitkiksi. Mistään bonsaikaloista ei siis ole kyse. Varmaan on kasvu pysäytetty jollain hormoonilla, kalat kun eivät ole kasvaneet enää senttiäkään tätini luona ollessa.
Piitulainen
Member
Member
Viestit: 406
Liittynyt: 14:29, 24.07.2002

Viesti Kirjoittaja Piitulainen »

Mielestäni ei ole mitään hyvää siinä, että elollisia olentoja "manipuloidaan" ihmisten omituisten mieltymysten mukaisiksi.

Jenkeissä voin hyvinkin kuvitella näin tapahtuvan.

Tai sitten on kyseessä samasta ilmiöstä kuin minipossuissa. Ihmiset ostava minipossun lemmikiksi "kun se on niin pieni" ja sitten vuoden parin kuluttua ihmettelevät mikä ihmeen 80 kiloinen sika heidän asunnossaan mellastaa.

Jos nämäkin kuuluvat sarjaan: "Ei ne kasva tuosta paljoakaan..."
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Lammikot, karpit, kultakalat ja kotimaiset kalat”