Erilaisia monnisia

Monnit, nuoliaiset ja muut pohjalla elävät kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Erilaisia monnisia

ViestiKirjoittaja Irene » 15:17, 20.01.2003

Eli lueskeltuani tuota Panssarimonnit kirjaa sieltä noin vaan "tarttui" muutamia silmää erityisesti miellyttäviä monnisia. Nyt kysyisinkin teiltä asiaan enemmän perehtyneet että "kurottelenko nyt kuuta taivaalta" :P ?
kun haaveilen Corydoras atropersonatus ( naamiomonninen) sekä Corydoras sp. aff. C. sp. C 30 (valepunamonninen) hankkimisesta jossakin vaiheessa kun saan toisen altaan jonka sisustaisin juuri monnisia ajatellen? (Ajatuksissa on ehkäpä jopa teettää matala ja kyllin iso pohjapinta-alaltaan oleva. Miltä kuulostaisi 170 x 80 x 35 ? )
Jos näitä monnisia saa niin onko tietoa että mistä/ keneltä?
Vielä tämänhetken monnis asiaani, te joilla on C. sterbaita ( valkopilkkumonninen) akvaariossanne niin haluaisin tietää niiden soveltumisesta laumanjatkoksi C. trilineatus (leopardimonninen) kanssa vai ovatko ne vain omassa laumassaan? (ovat ilmeisesti aika vilkkaita ja rohkeitakin) Mietin tuota viiden kappaleen monnislauman kasvattamista mutta haluaisin niiden kanssa jotakin muita kuin samaa lajia sillä ehkä 10 kpl monnisia mahtuisi tuonne korkeintaan kun pohjalla huseeraavat jo partiksetkin ( en haluaisi tumpata liian täyteenkään) . Ehdottakaa sopivaa ja järkevää laumaa.
Monnisiin täysin hurahtanut! [:I]
Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito jos sekään nyt niin kovin tärkeää..
Irene
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 235
Liittynyt: 17:02, 14.12.2002
Paikkakunta: Satakunta

ViestiKirjoittaja prboy » 15:43, 20.01.2003

Naamiomonnista (C. atropersonatus) on kyllä silloin tällöin saatavana. Vielä useammin on sitä kovasti muistuttavva sihtimonnista (C. kanei, kirjassa C 46). Parhaillaankin näin parven Hesan Stokkalla. Sen sijaan valepunamonnisen en usko eksyvän toista kertaa Suomeen. Se on suuri harvinaisuus, jolla ei ole vielä edes C-numeroa.

Käypä kotisivullani ja printtaa Panssarimonnit-kirjan väliin korjaussivu. Siitä näkyy mm., että uudessa kalannimiluettelossa sterbain nimenä on helmimonninen.
prboy
Monnispesialisti
Monnispesialisti
 
Viestit: 1728
Liittynyt: 09:59, 16.10.2001
Paikkakunta: Espoo


Paluu Monnit ja nuoliaiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa