Rihmakaloja ja kirjoahvenia samaan altaaseen?

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Midi
Member
Member
Viestit: 265
Liittynyt: 12:42, 24.11.2005
Akvaarioseurat: HAS
Paikkakunta: Helsinki

Rihmakaloja ja kirjoahvenia samaan altaaseen?

Viesti Kirjoittaja Midi »

Hei,
Onko kellään rihmoja ja kirjoahvenia samassa altaassa? Minulla on timanttirihmoja 4kpl. Vesi pehmeää, lämpötila 25C, vettä 140l. Timanteista 2 kutevat koko ajan. Samoin altaan muut kalat piikkisilmät, kupariset (kerran viikossa). Punapäätetroillakin on ollut kosiskelunnäköistä aktiviteettia. Tosin liekko tuo johtuu siitä, että altaassa on paljon kasvillisuutta ja melko rauhallista kunkin lajin oleilla. En sitä rauhaa tietenkään mielellään rikkoisi. Ehkä pitäisi keskittyä kutujen kehittämiseen...

Olen miettinyt myös jotain pientä kirjoahventa. Kilteimpiä lienee keltakääpiöt. Voisin ehkä sijoittaa jotain noista nykysistä kaloista toisaalle. Rihmat kuitenkin haluaisin pitää tuossa altaassa. Ehkä myydä ne kaksi kutematonta pois.. Tosin nyt näyttää, että nekin ovat alkaneet kiinnostua toisistaan, kurnuttavat koko ajan ja kiertävät toisiaan...:) Todella makeen näköisiähän ne on pimeällä kun hohtavat sinisenä evät levitettyinä ja "tanssivat" ympäri toisiaan.
vittaniemi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 22
Liittynyt: 21:20, 08.07.2005
Paikkakunta: Tuusula

Viesti Kirjoittaja vittaniemi »

Minulla on keltarihmoja ja affenia samassa purkissa. Ahvenina klovnitonkijoita ja avainkirjoahvenia. Nämä lajit ei ainakaan ole kiinnostuneita toisistaan lainkaan, eli toimivat hyvin yhdessä.

Nämä kyseiset lajit kasvavat kuitenkin liian isoiksi 140l purkkiin, mutta periatteellinen kyllä kysymykseesi.
kanto
Junior Member
Junior Member
Viestit: 118
Liittynyt: 10:14, 01.10.2005

Viesti Kirjoittaja kanto »

Vau onko sinulla piikkisilmät kuteneet eikös se ole aika harvinaista en kyllä ole varma :roll:
Midi
Member
Member
Viestit: 265
Liittynyt: 12:42, 24.11.2005
Akvaarioseurat: HAS
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Midi »

On mulla muutaman kerran kuteneet tavalliset piikkisilmät ja nyt kuhertelevat tummat piikkisilmät, eikä tietääkseni ole kovin harvinaista. Ainoastaan kutemisen käynnistäminen on hankalaa, koska ei kovin hyvin osata sanoa, mitkä tekijät kutemisen laukaisee. Eli piikkisilmät kyllä kutee kun niitä sattuu huvittamaan:)

Harmi kun olen just lähdössä matkoille, niin ei saa kutua talteen, jos sitä pystyy seura-altaasta keräämäänkään. Helpoin ois, kun olisivat omassa altaassa, mutta tuskimpa siellä sitten kutisivat...
Mustamolli
Member
Member
Viestit: 252
Liittynyt: 19:08, 28.03.2004
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Mäntsälä

Viesti Kirjoittaja Mustamolli »

Miten olet saanut ne piikkisilmät kutemaan?
Mitään kikka kolmosia?
Vai ihan tuurilla vaan?

Olisi mielenkiintoista tietää, miten olet saanut omat yksilösi tähän harvinaiseen kututapahtumaan ryhtymään [;)]
Midi
Member
Member
Viestit: 265
Liittynyt: 12:42, 24.11.2005
Akvaarioseurat: HAS
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Midi »

Siis en ole yrittänyt kudettaa piikkisilmiä mitenkään. Vesi on todella pehmeää 3d, ph 6,4, lämpötila reilut 25C... hiekkapohja, turveuutetta, valaistusta 9 tuntia päivässä. Aamulla puolet illalla puolet. Päivällä on luonnostaankin ehkä vähän valoisampaa eli silloin ei ole valot päällä.

Mutta tässä pitää kyllä kehua tuota timanttirihmaukkoakin. Mahtava isä. On vahtinut kutua tarkasti läpi veden vaihtojen ja syömättäkin se on ollut jo useamman viikon. Reippaasti se nyt partioi pienten poikasten vierellä jotka roikkuvat karvalehden lehdillä. 40-50 "tikkua" siinä näyttäisi olevan vierivieressä. Naaras on pitänyt punapäätetrat ja muut timantit kaukana pesästä. Mutta mitä tapahtuu nyt kun lähden viikoksi reissuun??! En raskisi ottaa poikasia ukolta pois kun se niin reippaasti niitä hoitaa, mutta meneekö ne nälkäisten kavereiden suuhun, nyt kun kukaan ei saa ruokaa 6 päivään?
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”