Kauhein akvaario koskaan!

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Pulipuli
Member
Member
Viestit: 359
Liittynyt: 09:26, 07.04.2005

Kauhein akvaario koskaan!

Viesti Kirjoittaja Pulipuli »

Elieli.. Millainen oli kauhein akvaario, jonka olet koskaan nähnyt? Olisi hauska kuulla erilaisia kauhutarinoita ja jakaa hurjia kokemuksia.. Siis saa kertoa, jos akvaario oli erityisen ruma tai jos se oli hirmuisen ylikansoitettu tai siellä oli kaloja, jotka eivät sopineet millään yhteen.. Skaala on laaja! Ei kun kertomaan! :mrgreen:
Parempi pieniä kaloja liian isossa altaassa, kuin isoja kaloja liian pienessä.
Voda
Junior Member
Junior Member
Viestit: 86
Liittynyt: 19:42, 07.04.2005
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Voda »

Jollain ala-asteella joskus vierailin ja sen käytäviltä löysin eräänlaisen "akvaarion". Haju oli altaan kohdalla aivan hirveä, kasvit mädäntyneinä pohjalle kuolleiden lehtikalojen sekaan. Ainoana kalastona siis valtava parvi eri kokoisia lehtikaloja, osa kuolleita, osa sairaita. Akvaarion kyljessä oli lappu "Ruokinta vain opettajan luvalla". Jostain kumman syystä vedessä kuitenkin leijaili kasoittain hiutaleita ja pohjalla muutamia pohjatabuja. Eipä se lappunenkaan siis paljoa auta, jos kalanruoat on jätetty altaan alla olevaan avonaiseen hyllykköön. Tekniikkapuolesta en sen tarkemmin muista, lämmitin, suodatin ja valaisin taisi löytyä. Altaan koosta en tiedä, mutta jotain 100-140l väliltä veikkaisin.

Kauhea oli allas ja sääliksi kävi kaloja. Onneksi seuraavalla kerralla koululla vieraillessani allas oli tyhjennetty vedestä ja kaloista. Taisi olla kokonaan pois muuttamassa, onneksi.
57L & 155L
kendau
Senior Member
Senior Member
Viestit: 838
Liittynyt: 11:34, 12.02.2003
Paikkakunta: Häme

Viesti Kirjoittaja kendau »

Kävimme asuntoasittelyssä tutustumassa myytävänä olleeseen rivitaloasuntoon. Asunnon yläkerrassa oli lasten huoneessa noin 30-litrainen lasinen kuusikulmainen "akvaario", jossa oli lähes "akvaarion" pituinen hieroglyfipleko. Altaassa ei ollut mitään sisustusta, ei juurakoita, ei kasveja. Pelkkä sora pohjalla ja tämä altaan kokoon lievästi sanottuna liian suuri pleko. Siellä se möllötti surullisen näköisenä sameassa vedessä. Jos asunnon omistaja olisi ollut paikalla, olisi hän saanut kuulla välittömästi kunniansa, mutta valitettavasti paikalla oli vain kiinteistövälittäjä, joten en päässyt asiasta purkautumaan.
Adrianna
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6704
Liittynyt: 01:32, 06.06.2004
Akvaarioseurat: LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Karhula (Kotka)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Adrianna »

Eräs kahvila Oulussa päin. 200l allas jonka pohjapinta-ala ~35*35cm ja korkeutta jonkin verran. Kalastona 1 tummaleväpleko ja 1 jättimäinen sinirihma. 10cm kerron ihan pikimusta ja tukkeutunutta soraa, jonka pinnalla näkyi kunnon sontapötköjä. Piilona peilinpala joka oli kenossa takalasia vasten Sn takana kalat piilottelivat. Vesi oli kuin olutta, yhtä tummaa. Yäks :x
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
ParratonMonni
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1579
Liittynyt: 13:56, 03.04.2005
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja ParratonMonni »

Minä en ota kantaa akvaarion hoitoon tms, mutta hirvein akvaario katsella on hampurailaisravintolassa tuossa lähellä. Semmoinen kaarevalasinen hökötys, jota katsellessa tulee päänsärkyä!
SonjaSelena
Member
Member
Viestit: 428
Liittynyt: 23:42, 21.10.2004
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja SonjaSelena »

Joskus lapsena, en muista tarkalleen minkä ikäinen olisin ollut((seitsemän? kahdeksan?)), enkä muutenkaan kaikkia yksityiskohtia, mutta oltiin yötä eräässä paikassa, olivat jotain vanhempieni tuttuja. Siellä oli tyttöjen huone, joshon minut majoitettiin nukkumaan, ne tytöt eivät olleet kotona. En edes silloin tajunnut, että siinä akvaariossa voisi olla jotain vikaa, minusta se oli kovin nätti...

Siellä oli kirjahyllyssä akvaario, ei mikään suurensuuri, tokko ollut edes sataa litraa? en muista olisiko siellä ollut minkä verran kasveja tai muuta, mutta... Siellä oli monta monta pientä kaunista huntueväistä kultakalaa, oikea kultakalojen joukkobaletti. Olisiko niitä ollut joku kuusi-kahdeksan?
Yrittäkää ymmärtää yli-innokkuutta, jotkut meistä elävät hukattuja vuosiaan.
Pulipuli
Member
Member
Viestit: 359
Liittynyt: 09:26, 07.04.2005

Viesti Kirjoittaja Pulipuli »

Niin, eräässä jyväskyläläisessä hampurilaisravintolassa on myös sellainen kaarevalasinen kauhea allas. Sitä on tuskin koskaan edes hoidettu mitenkään ja se on täynnä levää. Sisällä oli pari vaivasta siniseeprakalaa ja miekkapyrstöjä. Hampurilaisravintoloissa on kyllä säälittäviä akvaarioita. Jos haluaisivat saamaan asiakkaat viihtymään, niin kannattaisi varmaan huoltaa niitä altaita. Tosin kuopiossa entisessä hesburgerissa oli ihan kivan näköinen akvaario lehtikaloineen ja plekoineen. Tosin, en kyllä tiedä, oliko se tarpeeksi tilava, mutta plekot eivät olleet täysikasvuisia. Puhdasta vesi kuitenkin oli ja kalat terveitä.
Parempi pieniä kaloja liian isossa altaassa, kuin isoja kaloja liian pienessä.
Rvanirppu
Junior Member
Junior Member
Viestit: 104
Liittynyt: 18:30, 25.03.2005
Paikkakunta: Tornio

Viesti Kirjoittaja Rvanirppu »

Eräällä entisellä naapurillani, jotain 40 litraa, ikkunan edessä, levänen, ettei läpi nähnyt. :roll:
Kultakalafani
Starting Member
Starting Member
Viestit: 9
Liittynyt: 18:45, 19.06.2005

Viesti Kirjoittaja Kultakalafani »

Aneeksi nyt vain, mutta mitä te saatte irti siitä, että kauhistelette kyseisiä akvaarioita ja niiden olosuhteita täällä? Mitä hyötyä siitä teille on? Ja tuskin se niitä kaloja auttaa mitenkään, että te täällä säälitte niiden oloja. Sitäpaitsi, mitä se teitä liikuttaa, jos joku muu hoitaa kalojaan huonosti? Jokainen pitäköön huolta vain omista asioistaan [}:)]
Kolli
Member
Member
Viestit: 380
Liittynyt: 08:28, 06.10.2004

Viesti Kirjoittaja Kolli »

Kultakalafani kirjoitti: Jokainen pitäköön huolta vain omista asioistaan [}:)] .
Aivan.
Hugo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 58
Liittynyt: 12:56, 18.02.2004
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Hugo »

Kultakalafani kirjoitti:Aneeksi nyt vain, mutta mitä te saatte irti siitä, että kauhistelette kyseisiä akvaarioita ja niiden olosuhteita täällä?
Just. Ollaan vaan ihan hiljaa eikä.... nojoo :roll:
puakki
Starting Member
Starting Member
Viestit: 6
Liittynyt: 22:37, 21.06.2005

Viesti Kirjoittaja puakki »

Tämä ketju on nimenomaan perustettu kauhistelua varten. Ei tätä ole pakko lukea.
sttl
Senior Member
Senior Member
Viestit: 556
Liittynyt: 19:12, 28.08.2003
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja sttl »

No on ehkä kaksi järkyttävää akvaariota.

Yksi oli silloin, kun ala-asteella tuskin tajusin mitään kaloista. Koulussa oli akvaario, olisikohan ollut melkein 100 litranen. Siellä oli partamonneja, 3 erillaista kultakalaa, jotain pikkukaloja ja pari monnia. Oppilaatkin hoitivat akvaariota, siivous tehtiin silleen, että kaikki vesi otettiin pois altaasta. Kasvit pestiin kraanan alla (muistan myös itseni pesemässä jotain leväistä kasvia harjalla) ja akvaario kuurattiin jollain rätillä. Hiekkojakin pestiin.

Osa oppilaista vahti sillä aikaa kaloja astioissa. Kultakaloja pidettiin usein lasimukissa, olivat niin pieniä ja niitä kuolikin tiuhaa tahtia, joten uusi ilmestyi pian aina altaaseen. :roll: Myös toisia kaloja kuoli. Oliko nyt ihme..

Kaloja myös varmaan yliruokittiin sillä jokainen oppilas halusi joskus antaa niille ruokaa. Lopulta koko akvaarionpito tyssäsi siihen, että opettajan sisarenpoika kävi ruokkimassa kaloja kaatamalla altaaseen koko purkillisen kalanruokaa. Tietysti seuraavana päivänä kaikki kalat olivat kuolleet... :( Onneksi akvaariota ei sen jälkeen enään pidetty.

Tuo tapahtui joskus kun olin 2-3 luokalla. Toinen muisto kauheasta akvaariosta oli ihan parin vuoden takaa. Eräässä kirjastossa oli noin 200 litranen akvaario. Seinät olivat levän peitossa, etulasissa sinilevää, suodatin juuri ja juuri porisi. Kun kurkkasi sinilevän ei peittämästä aukosta, näkyi siellä uivan lauma keltabarbeja ja jotain noin 10 cm pituisia ahvenia 4 kpl, lisäksi 2 partamonneja. Akvaario oli aivan uskomattomassa kunnossa, ihme että kalat olivat kunnossa. En uskaltanut suoraan mennä sanomaan "kirjastotädeille" joten kirjoitin asiakaspalauteeseen vähän palautetta nimettömänä.. :roll:
Aqvaristi
Junior Member
Junior Member
Viestit: 71
Liittynyt: 15:17, 06.08.2004
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Aqvaristi »

Ala-asteella oli n. 50 litrainen, kaloina 3-5 palettikalaa ja partamonni, ei kasveja lainkaan, kaksi kiveä + suodatin. Vesi aivan keltaista, haisi. Levämatto oli peittänyt akvaarion kokonaan, justjust näki etulasista läpi. :|
Lopettanut a-webissä käynnin. Hyvinhyvinhyvin harvoin satunnaisesti vierailen.
Aeuk
Junior Member
Junior Member
Viestit: 90
Liittynyt: 18:44, 04.01.2003
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Aeuk »

Ällöttävin tapaus jonka tiedän (kyseessä puolituttu ihminen, sukulaisten kertoma / kokema tositarina) on sellainen, että eräs hemmo lähti työtehtäviin ulkomaille noin puoleksi vuodeksi, ja kellekään mitään kertomatta jätti ~100 litraisen akvaarion asuntoonsa yksinään pärjäämään; ilman valoja, pieni suodatin päälle, lämmitin pois käytöstä ... asunto oli ollut ainakin kuukauden-pari tyhjillään (hemmo oli nimittäin jättänyt kertomatta vuokranantajalleen että lähtee ulkomaille, asunto oli hänen nimissään, mutta vuokratkin jäi maksamatta jne) kunnes siellä sitten oli hänen tyttökaverinsa + muutama muu ihminen mennyt käymään saatuaan tiedon vuokranantajalta, että vuokria ei maksettu jne, että mitäs tehdään asunnon suhteen. Akvaario oli siellä sotkuisen asunnon keskellä ollut kaloineen (joista osa oli jo kuollut) "käynnissä" ... ilman valoja, ilman lämmitintä (asunnossa oli ollut suhteellisen kylmä) ja vain pieni sisäsuodatin päällä - vaikkakin täysin tukossa tietysti. Vesi oli ollut täysin sameaa. Haju oli ollut aikamoinen.

Osa kaloista oli selvinnyt kauhukokemuksesta elossa seuraavaan akvaarioon saakka, mutta suurin osa oli kuollut heitteillejätön jälkeen.

Mitä tuollaisen hemmon päässä sitten liikkuu, ei kellekään vaivaudu kertomaan, että asunnossa on akvaariokin (eikä sano asuntoaan irti, rästit kertyy vaan) jne ... en tiedä. Mutta ällöttävimpiä tapauksia jonka tiedän joka tapauksessa. Kukaan ei itse asiassa tiennyt mitään siitä, että tämä kaveri "harrasti" akvaariota. Voi vieläpä sanoa, että sen perusteella mitä tuota ihmistä itse tunnen (en paljoakaan, mutta lisäksi paljon juttuja luotettavalta taholta), niin voi sanoa että siinä on ihminen jolle lemmikkieläimet eivät todellakaan sovellu tippaakaan. Lemmikeistä kun on pidettävä huolta.
akvaariossa
Junior Member
Junior Member
Viestit: 110
Liittynyt: 17:17, 22.02.2004
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja akvaariossa »

Tätä akvaariota en edes nähnyt mutta voin kuvitella minkä näköinen se oli. Kyseessä siis on erään henkilön 140l akvaario. Viime vuonna hänen taloon tuli putki- ja sähköremontti. Sähköt oli siis laitettu poikki. Noh, hän jätti suodattimen altaaseen pesemättä ja hylkäsi akvaarion kokonaan 2 kuukaudeksi. Asukkeina oli palettikaloja,partamonneja,eri tetroja ja barbeja. Kalat kuolivat happikatoon yksi toisensa jälkeen(vesi kun ei liikkunut mihinkään suuntaan [}:)] ) Kalat hän jätti mätänemään akvaarioon ja sitten koko allas kuulema peittyi levään..Nyt hän on pessyt altaan ja aloittanut kaiken alusta! Sitten hän heittää eläviä kaloja wc;stä alas,oli ne sitten terveitä taikka sairaita periaatteella"ei kaloilla ole tunteita"!! Tämä tyyppi kuulema välittää eläimistä mutta jotenkin en sitä enää usko!

Sitten vielä eräiden toistet ihmisten akvaario(en ole nähnyt vuoteen). Allas on~100l.Kasveja ei ole(sinilevä kuulema peitti ne, joten ne heitettiin pois)yksi muovinen luola sieltä kuitenkin löytyy.
Kaloina oli viimeks, 1 verkkonuoliainen,3tiikeribarbia,3kuparitetraa,2neontetraa,1partamonni,3 kolumbiantetraa,5keltabarbia,1lasimonni ja 3miekkapyrstöä. Kauhistelen joka kerta kyseistä allasta kuin vieraissa käydään.
Akvaarion omistajat eivät ota selvää altaan vesiarvoista joten ei ole ihme että kalat vaihtuvat 1-2 viikon välein uusiin kaloihin. Yritin viime käynnillä selittää että keltabarbit tarvitsisivat sen 200->litrasen akvaarion. Omistajan vastaus oli... Mitkä noista ovat keltabarbeja? ai nuo vai,en minä tiedä mitään noista kaloista mitä tuossa on, menen vaan kauppaan ja ostan kuolleitten kalojen tillalle uusia kaloja!..... Että näin :frown:
sttl
Senior Member
Senior Member
Viestit: 556
Liittynyt: 19:12, 28.08.2003
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja sttl »

"Sitten hän heittää eläviä kaloja wc;stä alas,oli ne sitten terveitä taikka sairaita periaatteella"ei kaloilla ole tunteita"!! Tämä tyyppi kuulema välittää eläimistä mutta jotenkin en sitä enää usko!"

Tuolle kyllä pitäisi pistää kalojen pitokielto! [}:)] kalat raukat,kiva kuolema tukehtua jossain paskassa viemäri vedessä.. :(
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

Täälläkin on tiedossa kolme karmeaa akvaariota, kylläpä näitä riittääkin 8O Jos koiria tai kissoja kidutettaisiin näin niin kyllä olisi väkeä oikeudessa ja juttuja iltalehdissä mutta eihän kaloista kukaan piittaa.

Ensimmäinen oli käytetty akvaario, jonka ostin ihan vain saadakseni kalat pois kärsimästä muutama vuosi sitten. Noin 70 litran allas, jossa oli pikkuruinen sisäsuodatin, muutama leväinen kasvi ja seinät täysin levän peitossa, vettä vaihdettu viimeksi ties milloin, ja siellä uiskenteli noin 20 erikokoista miljoonakalaa ja yksi apaattinen kiilakylki.

Seuraava on naapurimme noin 50-litrainen allas. Siellä on pohjalla todella teräväsärmäistä, valkoista pihasoraa, joka vaihdetaan parin kuukauden välein kokonaan. Lämmitintä ei ole, suodattimessa mahdoton virtaus ja valona iso jalkalamppu. Altaassa on vuosien varrella asustanut melko sekalainen joukko kaloja, kun ne syystä tai toisesta vaihtuvat aika tiheään :? Parhaimmillaan taisi olla muutama seeprakala, kaksi leväbarbia, partamonni, neontetra ja pari pikkuruista kuparimonnista, jotka jostain kumman syystä kuolivat nälkään, kaloja kun EI saa ruokkia liikaa ettei vesi samene. Ja yritä sitten sanoa siellä ettei altaassa ole kaikki kunnossa, palkaksi tulee äkäisiä tuhahduksia.

Kolmas oli koulumme uuteen ruokalaan koristeeksi laitettu noin 270 litran akvaario. Siellä oli alkujaan ehkä 10 sentin kerros aivan liian karkeaa soraa, neljä valtavaa kantoa ja niiden välissä uiskenteli alkujaan ainakin 4lehtikalaa, 2 paratiisikalaa, 2 keltarihmakalaa, kardinaalikaloja, miljoonakaloja, platyja, kuonobarbeja, keltabarbeja, albiinomonnisia ja komea albiinopartamonni. En tiedä kaikkien kalojen alkuperäisiä määriä, koska niistä oli yli puolet kuollut siihen mennessä kun sen ensimmäisen kerran näin.
Akvaario oli perustettu alkukesällä, ja jätetty ajastimen, ruokinta-automaatin ja pienen sisäsuodattimen varaan pariksi kuukaudeksi. Kaloja oli kuollut ainakin 15 ja mädäntynyt altaaseen, pohja oli koko paksuudeltaan musta ja pintaa peitti niin paksu matto limaskaa että ihme kun rihmakalat eivät olleet hukkuneet. Kun aloin kysellä opettajilta, kuka allasta hoitaa, vastaus oli "ei oikeastaan kukaan, kiinnostaisko sua?"
Nyt akva onneks alkaa olla kunnossa, kalasto on melko järkevä, pohjalla hieno hiekka ja mattosuodatin. Jopa yksi alkuperäinen kala on vielä hengissä parin vuoden jälkeen, uskomattoman sitkeä lehtikala.
520- ja 110-litraiset, erinäisiä projekteja tulilla ja paljon kasveja.
Pieni akvaariotietopankki.
Kirjoitan Erään planeetan ihmeitä -tiedeblogia ja Viidakkokirjeet-huonekasviblogia. Tervetuloa lukemaan!
ninniw81
Senior Member
Senior Member
Viestit: 700
Liittynyt: 09:11, 18.09.2003
Paikkakunta: Kaustinen

Viesti Kirjoittaja ninniw81 »

Kamalin akvaario, jonka olen ikuna nähnyt, on näin jälkeenpäin se, joka muutti minulle ihka ensimmäiseksi altaaksi. Altaalla kokoa 100 litraa ja kaloina oli n.20 miljoonakalaa, 1 kirsikkabarbi, 1 täplämonninen, palettikalapariskunta, 3 seeprakalaa, 4 neontetraa, 1 kardinaalitetra, 2 hunajarihmaa ja ainakin 30 partamonnia (siis täysikasvuisia tai lähes täysikasvuisia).

Onneksi tilanne ei enää ole ihan noin katastrofaalinen. :roll: Kalastot ehtineet muuttua moneen kertaan tässä välillä ja nyt 100-litrainen toimii platyjen lastenhuoneena.
En ole laiska, pelkästään mukavuudenhaluinen.
SiriusAng
Member
Member
Viestit: 362
Liittynyt: 13:09, 30.09.2003
Akvaarioseurat: TAS

Viesti Kirjoittaja SiriusAng »

Meidän perheen ensimmäinen (ja viimeinen) kala-allas.. :mrgreen:

Hankittiin punakorville isompi allas (500 litraa) ja lykättiin sitten kaikki 500 litraisen mukana tulleet kalat 70 litraiseen ja hoitorutiinit samat kuin kilpikonnille että se siitä opiskelusta ja selvää ottamisesta.. Jälkikäteen en tiedä pitäisikö hävetä vai nauraa kun miettii että sielä oli todella n.10 leväbarbia (n. 10 cm) ja mieletön määrä miljoonakaloja ja jonkin verran kardinaalitetroja.. Kardinaalit kuolivat muistaakseni ekana ja levikset hyppivät parissa viikossa lattialle.. Miljoonakaloja lahjoitettiin eteenpäin kavereille ja asunnonkatsojille, nekin loppuivat kun erotettiin pojat muovisen poikasakvaarioon.. Että näin.. :roll:

ps. ah.. koska aw:seen tulee "tunnustusten luola"..
Niksu
Junior Member
Junior Member
Viestit: 126
Liittynyt: 19:44, 10.01.2004

Viesti Kirjoittaja Niksu »

Minä näin lahtelaisessa ravintolassa altaan, jolla oli kyllä kivasti kokoa, mutta siellä ei ollut kuin kaksi tekokasvia, eikä mitään pohjamateriaalia! Kaloina miekkapyrstöjä kaksi, sekä kolme jotakin rihmakalaa. Aika kammo tapaus oli...
*VoffeLi*
Junior Member
Junior Member
Viestit: 64
Liittynyt: 18:28, 17.03.2005

Viesti Kirjoittaja *VoffeLi* »

Meidän koulun akvaario ja seuraavan lukukauden akvaario-projekti:
Valtava määrä miljoonakaloja, joista suuri osa makaa aina pohjalla kuolleina. Kolme sinirihmakalaa, evät riekaleina, sairaita eikä ollenkaan piilopaikkoja, partamonni, (no, se nyt pärjäilee kohtalaisesti, sitkeä sissi kun on :roll: ) vaihteleva määrä muita kaloja, jotka kuitenkin vaihtuvat vähän ajan päästä uusiin niiden kuoltua pois..
Akvaario on täynnä levää, hyvä että laseista läpi näkee. Pohjalla on noin 15 sentin kerros niljaista ruskeaa soraa, joka on aina niiin tukkeessa että huhhuh.. Siivous tehdään joskus, eli silloin kun rupeaa haisemaan liikaa.. :roll:

Ei todellakaan ole kivaa katsottavaa, eikä sanominenkaan pahemmin auta. Onneksi saamme aloittaa kunnostamisen heti kun koulut alkaa, ei tarvitse kalojen kärsiä pidempään...
Misu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1133
Liittynyt: 22:17, 26.03.2004

Viesti Kirjoittaja Misu »

Minusta oli hieman järkyttävää kun eräs hlö asutti kahta isoa punakorvakilpikonnaa 180L altaassa, jossa oli vain vettä, ei kuivaa maata eivätkä kilpikonnat päässeet lainkaan edes vapaana kulkemaan "tilavampiin tiloihin". Siinä asunnossa, myöhemmin muuttivat parempaan paikkaan.

Toinen järkyttävä juttu oli se kun minulle tarjottiin eräältä hlöltä partamonneja, joita en voinut itselleni ottaa. Sanoivat heittävänsä kalat kotipihansa kompostiin, enkä epäile yhtään. Heidän altaan pidostaan en tiedä mitään. :x
sirpaani
Junior Member
Junior Member
Viestit: 61
Liittynyt: 13:22, 21.04.2004

Viesti Kirjoittaja sirpaani »

Itse näin omasta mielestäni "hurjimman" akvaarion Latviassa eräässä kahviossa. Altaalla oli leveyttä n. 50 cm, syvyyttä n. 20 cm ja korkeutta n. 1,5 m ! Siihen oli sitten laitettu soraa pohjalle, yksi pieni muovikasvi ja altaassa uiskenteli 8 kultakalaa, jos sitä uimiseksi pystyi sanomaan. Altaassa oli kulmassa suodatin vielä viemässä uimatilaa.Ihmisten "iloksi" pohjasta pulppusi kahdesta kohtaa vielä voimakkaasti kuplia , joiden väliin jäävässä tilassa kalat sitten oleilivat. Ihme kyllä kalat näyttivät kuitenkin melko hyväkuntoisilta ja virkeiltä.
phanny
Member
Member
Viestit: 458
Liittynyt: 16:39, 26.06.2005
Akvaarioseurat: Lahden Akvaarioseura, LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja phanny »

Minusta hirvein koskaan näkemäni akvaario oli..
30L akvaario, jonka sora oli haettu hiekotussäiliöstä ja desinfioitu fairyllä! Vesiarvoista ei tiedetä mitään! Eikä kaloistakaan!
[}:)] Kaiken lisäksi kalasto oli seuraava.. partamonni, 10 kardinaalitetraa, tusina miljoonakaloja ja 3 kitukasvuista platyä! (en ymmärrä miten pysyivät hengissä!)
Ensimmäisen kerran kun se sisustettiin hanasta kaadettiin vaan vettä akvaarioon ja kun se oli täynnä kardinaalitetrat laitettiin sinne heti! (kuolivat parat 2h mennessä kaikki :( ) Ja heti uusia ostamaan! :(
Ja kerran tämän kyseisen altaan omistajan vanhemmat olivat ottaneet suodattimen töpselin irti seinästä siksi aikaa kun lähtevät mökille ja kun he oli tulleet takaisin partamonni oli hävinnyt! Je seuraavana päivänä hän olikin ostamassa uutta partamonnia! :(
Mitkään kasvit eivät kasva siellä mädäntyvät heti ja siksi siellä onkin muovikasveja ja elävien kasvien raatoja.
Ja kun kaverini pitää vaihtaa vesi niin se jättää akvaarion pohjalle n. 3cm vettä ja kaataa loput uutta! [}:)]
Minä ja ystäväni koitetaan sitten takoa järkeä hänen päähänsä, mutta se vaan nauraa.. !

Häneltä pitäisi vasta akvaario takavarikoida, ei pahalla! :(

Toinen akvaario kauhistus on tutun tutuillani! Paras kaveri vei minut tahallaan katsomaan sitä ja voi hirveä! 8O Hyvä että akvaariosta näki mitään läpi. Akvaario oli kooltaan 50-60L ja kalasto oli 2 mustatetraa (todella huonokuntoista) 1 kardinaalitetra (sekin huonokuntoinen) ja 10 täysikasvuista partamonnia + tusina poikasia!
Lietettä pohjalla oli 2cm paksu kerros valehtelematta ja akvaariossa oli sen pojan leluja kasakaupalla! Kasveina jättiläismiekkakasvi joka peitti koko akvaarin ja keihäslehti! Akvaarion omistajat kutsuivat partamonneja hattivateiksi! 8O
Phanny
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”