vesisaniainen sulaa ??

Kasvien hoito, ongelmat ja sisustus.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
NiPy
Starting Member
Starting Member
Viestit: 16
Liittynyt: 10:49, 02.06.2004
Paikkakunta: Nastola

vesisaniainen sulaa ??

Viesti Kirjoittaja NiPy »

128l akvaario jossa Eheimin 2210 (550l/h) onko riittävä ? 2x 18w putket koko pituudella, (valot päällä noin 13t ) 1-2mm hiekkapohja
eilen mittasin
ph 7,4
kH 5
NO3 20
lämpö 25-27
vettä vaihdan reilut 50l 7-10päivän välein ja samalla lappoan pohjan. Veden vaihdon yhteydessä lisään Seran Morena n 20ml, PMDD lisään 6ml 2xvko sekä pohjaan olen laittanut saviturvepalluroita. Lisäksi on Tetran hiilidioksiidilevitys (kello) + pullo ja se tyhjenee vuorokausessa eli aina aamuisin täytän sen uudelleen.
No siinä perustiedot ja ongelma on että ostin viikko sitten Vesisaniaisen ja nyt se on aivan ruskea ja lehdet ns sulaa pois. Missähän mahtaa olla vika?
Muuten esim vedensuosikki rehottaa.
Ida-Maria
Junior Member
Junior Member
Viestit: 82
Liittynyt: 18:26, 07.10.2004
Paikkakunta: Rovaniemi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Ida-Maria »

Olen kuullut puhuttavan melalehtirutosta eli siinä kasvin vaihtaessa elinpaikkaa sen lehdet sulavat. En kyllä ole varma, onko muitakin kasvilajikkeita joille voisi käydä näin.
Tai sitten vesiolosi ovat yksinkertaisesti sopimattomia tälle kasville, vaikkakin ne kyllä kasvavat vähän missä tahansa.
Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5469
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Maisu »

Melalehtirutto on ihan melalehtien oma keksintö eikä vastaavaa ilmiötä esiinny muilla akvaariossa pidetyillä kasvisuvuilla. Vallitsevan teorian mukaan kasvi ottaa lehtien ravinteet talteen kasvattaakseen uudet, muuttuneisiin oloihin paremmin soveltuvat lehdet ja itse asiassa menetelmä on minusta varsin hieno ja ihailtava.

Vesisaniainen taas menee parissa kolmessa viikossa räjähtäneen näköiseksi normaalioloissakin ja siinä vaiheessa se yleensä istutetaan uusiksi lehtiin kehittyneistä uusista yksilöistä. Jotkin lääkeaineet tai levämyrkyt voivat tuhota koko vesisaniaiskasvuston muutamassa päivässä ja tällöin yleensä varret syöpyvät poikki. Kasvi on mahdollista myös istuttaa liian syvälle jolloin se suuttuu, tai sitten se muuten vain ei viihdy juuri sinun vesioloissasi tai muiden kasviesi kanssa (allelopatia).
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kasvit ja sisustus”