Neuvoja kasvienhoidossa

Kasvien hoito, ongelmat ja sisustus.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
NiPy
Starting Member
Starting Member
Viestit: 16
Liittynyt: 10:49, 02.06.2004
Paikkakunta: Nastola

Neuvoja kasvienhoidossa

Viesti Kirjoittaja NiPy »

Toukokuussa perustettuun 128l akvaan laitettiin "sorapohja". ja laitoin silloin sinne savipalloja suunilleen niille kohille mihin istutin kasvini.
Intian Vesitähdikkiä, kääpiö keihäslehteä, vedensuosikkia, miekkälehteä ja neulasheinää sekä joku saniainen? minkä kiinnitin kantoon.
Vettä vaihdan 30-50 l viikko ja lisään siihen nestemäistä ravinnetta. No nyt neulasheinä on alkanut rusehtua jouduin toisen jo osittain poistamaan sekä intian vesitähdikkin alalehdet ovat irronneet sekä kasvit ovat osittain lähteneet irti maasta ja lehdet ovat reittyneeet (syökö kotilot?). Veden lämpötila on melko korkea siinä 27-28c. Toinen peitelasi on jo poistettu ja tilalle laitettu verkko jotta vähän haihtuisi. PH on 7,4.
Voisiko kokeilla jotain uutta kasvia ??
avain
Senior Member
Senior Member
Viestit: 589
Liittynyt: 18:36, 31.05.2004
Paikkakunta: Ylöjärvi

Viesti Kirjoittaja avain »

Kaikilla kasveilla on omat vaatimuksensa.
Oletko selvittänyt miten sopivat yhteen nuo lajit?
Lämpötilat sun muut?
Kun aloittaa lannoittamisen nestemäisellä kasviravinteella on se hyvä tehdä varovaisesti. Ensin vedenvaihtojen yhteydessä vain vaikka kolmasosa suositeltavasta määrästä muutaman viikon ajan ja sitten puolet ja vasta myöhemmin täysi annos.

Meillä melalehti otti vähän nokkiinsa kun aloitin puolikkaalla annoksella. Nyt kuukauden aloittamisen jälkeen laitan vieläkin reilua puolikasta annosta kun kasvit kasvavat hurjaa vauhtia, niin luulen etten isompaan määrään siirrykkään kun ei ole pakko.
Tässä seurassa on parempi olla hullu kuin tervejärkinen, silloin on paljon helpompaa.
j.
Junior Member
Junior Member
Viestit: 101
Liittynyt: 18:54, 12.07.2003
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja j. »

Entäpä, millainen on valaistus?
Tuli vain mieleen tuosta, kun kerroit, että intianvesitähdikin alalehdet ovat pudonneet..
Irene
Junior Member
Junior Member
Viestit: 220
Liittynyt: 16:02, 14.12.2002
Paikkakunta: Satakunta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Irene »

Hei!
Minkälainen on valaistus akvaariossasi? Tuo kuvailemasi alalehtien reikiintyminen / häviäminen voi ilmetä silloin kun valosta on puute.
Myös kotilot ( varsinkin suuret laumat ) ja kalat saattavat napsia kasveja.
Kasvisi kyllä suurimmalta osin ovat sellaisia jotka ottavat ravinteensa pääasiassa vedestä paitsi tuo miekkakasvi joka pitää juuren lähellä olevasta ravinteesta ( sitäkin voisi lisätä jos et ole lisännyt vielä perustamisen jälkeen).

Toiset kasvit eivät vain jostain syystä "kotiudu" ja niihin syyt voivat olla jo siellä akvaariokasvien kasvatuspaikassa eli useimmiten ulkomailla, ne eivät vain toivu muutoksesta.
Kuitenkin kasvuolot ovat ne joilla saadaan vähän "nuutuneetkin" kasvit taas kasvuun. Valo, vesi,ravinne, kasvualusta, kalasto ja oikea sijoittelu esim valoon nähden ovat ratkaisevassa asemassa.

Minulla itselläni "hävisi" ahtaudesta johtuen ( luulisin ainakin niin) vesitähdikki pikkuhiljaa sulamalla pois.
Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito jos sekään nyt niin kovin tärkeää..
KtMan
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1160
Liittynyt: 22:44, 31.03.2003
Paikkakunta: J:pää/K-UAs

Re: neuvoja kasvienhoidossa

Viesti Kirjoittaja KtMan »

NiPy kirjoitti:Toukokuussa perustettuun 128l akvaan laitettiin...Jne.
Meinaatko neulasheinällä kenties: neulaheinä/hapsiluikka, Eleocharis acicularis? Kasvaa Suomessakin ihan ojan pientareilla. Tälle kasville 27'C on aivan liikaa, 5-25'C on hyvä osaa myös talvehtia [;)]
Kasvaa mielummin osittain pinnan yläpuolella, mutta tottuu kyllä veden allekkin. Saattaa olla että sinulla nyt sitten totuttelee, kun voi huonosti(?)

Muut kasvit vaikuttaakin kohtalaisen helpoilta jo, 'se jokin saniainen kannossa', veikkaan jaavansaniaiseksi. Anubias suvun kasvit ja argentiinanvesirutto ovat myös tunnettuja helppoudestaan.

Vesitähdikin reikiintymiseen ja lehtien tiputteluun veikkaisin kanssa valon puutetta/heikkoutta. Kuitenkin kasvi selviää heikommassakin valossa, jos pitkä lehdetön ranka ärsyttää, niin pistä kasvi poikki ja istuta latva uudestaan ja jos juuret on kunnossa voit jättää pienen tyngän maahan ja hyvällä tuurilla siitä kasvaa kohta 2 uutta taimea (ja kohta kannat selkä vääränä niitä kompostiin [;)] )

Usein huonosti menestyvät kasvit pistetään kotiloiden piikkiin, kun niille maistuu puoliksi maatuneet lehdet, sitten luullaan että nehän sen tappoi :roll:
Veikkaan että sinunkin kohdalla syy on jossain muualla, itselläni pohja on täynnä kierteissarvia pintakasveissa viihtyy lampikotilot ja postitorviakin sillointällöin näkee, enkä tyytyväisempi voisi kasvien kuntoon olla :)

T:Krisse
Mulla olis jo xyfilis, onks sulla heittää mitään vaihtareita?
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kasvit ja sisustus”