-Antti- kirjoitti:Pseudogastromyzon ja Beaufortia lajit ovat karkeasti ottaen kotoisin Kiinasta eli lämppärit pois. Gastromyzon lajit ovat kotoisin Borneolta ja kestävät vähän korkeampia lämpötiloja.
Tuon lainasin jostain edellisestä keskustelusta. Tuo Pseudogastromyzon myersi (=myös viherimunuolianen?) on kai myös joskus Suomessa esiintynyt eläin, en vain ole vielä oikein hahmottanut, että onko se B. leverettin "synonyymi", eli sama kala jota on vain myyty eri nimellä (molemmat lajit ovat varmasti jossain olemassa), vai joku ihan eri näköinen tapaus. Ei kai kuitenkaan noin säännöllisen pilkullinen? Eli jos ja kun -Anttiiin- on luottaminen ja kalasi on Gastromyzon, niin hoito-ohjeet lienevät samanlaiset, eli viileähkö, pehmeä, puhdas ja hapekas vesi, mutta ei kärsi myöskään aavistuksen korkeammassa lämpötilassa?
Minulla on hiljattain perustetussa 90 litran altaassa about kuusi G. punctulatusta ja neljä G. ctenocephalusta sekä yksi tunnistamaton imunuoliainen sp. ja altaan lämpö on tilapäisesti ollut nyt kesällä 27 astetta. Nuoliaiset ovat virkeitä, koko ajan esillä ja eloisia, mutta sain nyt lisättyä siihen tuuletusta ja lämpö tulee nyt tippumaan, joten vasta myöhemmin pystyn sanomaan miten se kaloihin vaikuttaa. Eivät kuitenkaan näytä apaattiselta edes tuossa kovassa lämmössä nuo oletetut Gastromyzonit. Eivätkä ota mittaa toisistaan liki ollenkaan, reviirikiistojakaan en juuri ole havainnut, edes pahempaa pullistelua ei ainakaan näkysällä esiinny, toisin kuin muutamassa aikaisemmassa viestissä foorumilla kinattiin. Ruoka-aikaankin syövät pellettejä liki samassa kasassa päällekkäin. Sisustuksena hiekkaa ja melkein koko pohjan alalta kivenmurikoita.
Parasta ihmisessä on koira.