Hiekan lisäys/ruoho

Kasvien hoito, ongelmat ja sisustus.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Aquamies

Hiekan lisäys/ruoho

Viesti Kirjoittaja Aquamies »

Moi
Mulla on tarkoitus tehdä akvaan uudelleenjärjestely ja samalla lisätä hiekkaa kun jäi kerros joillekin kasveille liian ohueksi. Nyt etualan ruoho (en muista lajia) onkin alkanut leviämään ja taimia nousee pitkin pohjaa. Kysymys: jos lisään hiekkaa (hienorakeinen, kyseessä Sanzibar dark) päälle 1-2 cm niin nousevatko siitä läpi...millään ei viittis kaivaa kasvia ylös kun on alkanut kivasti leviämään ja on jäämässä niille sijoilleen.
TaijaT
Junior Member
Junior Member
Viestit: 207
Liittynyt: 14:02, 17.11.2022
Sukupuoli: Nainen

Re: Hiekan lisäys/ruoho

Viesti Kirjoittaja TaijaT »

En suosittele, ruoho kasvaa erittäin hitaasti ja ilman valoa saattaapi kuolla. Jos voisi muutaman kimpun nostaa sieltä täältä ja laittaa juurtumaan pinnalle? Sekin on nopeampaa kuin odottaa että ruoho pääsee läpi, varsinkin hiekka on liian tiivistä melkein mille kasville, suosittelisin ruohoalueille pistämään esim. akvaariomultaa ja hiekka-alueen jättämään ihan tyhjäksi kasveista. Jos ruoho on jo levinnyt, niin siitä saa tehtyä pieniä kimppuja sinne tänne, niin pääsee helpommin leviämään.
Neomarica
Junior Member
Junior Member
Viestit: 132
Liittynyt: 07:51, 18.05.2022
Akvaarioseurat: Tampereen Akvaarioseura

Re: Hiekan lisäys/ruoho

Viesti Kirjoittaja Neomarica »

Samaa mieltä TaijaT:n kanssa, en hukuttais niitä hiekkaan, vaan ottaisin tuppoja kasvamaan uudelle pinnalle. Tai mites sitten jos jollain lastalla/lapiolla tms nostais varovasti niitä kasvustoja ihan pohjahiekkaa myöten ja laittais varovasti lisää hiekkaa sinne alle? En siis tiedä onko niillä niin isot juuret, tai ovatko miten laajoja ja tuuheita nämä kasvustot, että pysyisivät siinä nostossa mukana, vai leviäiskö ne tällä systeemillä irti hiekasta joka tapauksessa.
Aquamies

Re: Hiekan lisäys/ruoho

Viesti Kirjoittaja Aquamies »

Neomarica kirjoitti: 17:47, 16.02.2023 Samaa mieltä TaijaT:n kanssa, en hukuttais niitä hiekkaan, vaan ottaisin tuppoja kasvamaan uudelle pinnalle. Tai mites sitten jos jollain lastalla/lapiolla tms nostais varovasti niitä kasvustoja ihan pohjahiekkaa myöten ja laittais varovasti lisää hiekkaa sinne alle? En siis tiedä onko niillä niin isot juuret, tai ovatko miten laajoja ja tuuheita nämä kasvustot, että pysyisivät siinä nostossa mukana, vai leviäiskö ne tällä systeemillä irti hiekasta joka tapauksessa.
Hyvä idea. Tämähän täytyy kokeilla! Ainahan ne saa sitten perinteisesti tökittyä pohjaan.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kasvit ja sisustus”