kalastoa 200litraan

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
halluri
Starting Member
Starting Member
Viestit: 13
Liittynyt: 16:47, 11.12.2022

kalastoa 200litraan

Viesti Kirjoittaja halluri »

Päivää, aloin säästämään 200-litraiseen akvaarioon rahaa. (tällä hetkellä on 72-litrainen jossa loistokääpiöahvenpari, 3 sukarapua, 1 juovaharjarapu, 10 helmiseepraa, ja 6 kääpiömonnista). Minkälaista kalastoa ehdottaisitte tulevaan 200-litraiseen? ainakin nuo tämänhetkiset aijon siirtää sinne, mutta haluaisin kovasti jotain eksoottista/isompaa kalaa sinne suurempaan altaaseen sitten. Onko esim. liekkisuu (Thorichthys maculipinnis), tai tulisuu (Thorichthys meeki) mahdottomia vaihtoehtoja? Olen vielä aika harrrastuksen alkupäässä, ja en tiedä (uskon kyllä) että söisivät ainakin nuo helmiseeprat suihinsa, kun ovat kuitenkin joku 15cm kokoisia. Onko muutenkin liian isoja 200 litraan? Minua on aina kiinnostanut eksoottiset ja suuret ahvenet, kuten nuo edellä mainitut. Tai ovatko muuten näin aloittelijalle vaikeita kaloja? Tarkoitus olisi siis hankkia OptiSet 200l akvaario (101 x 41 x 51cm). Sisustukseksi iso mangrove ja rehevää kasvillisuutta.

Otan vastaan erilaisia kalastovaihtoehtoja päästä päähän! Haluaisin kuitenkin, että kalasto pysyisi suht kevyenä. Mieluiten eksoottisempia ja värikkäämpiä vaihtoehtoja :) (ehdotelkaa ihmeessä muitakin vesieläimiä kuin kaloja! ;) )
kr70
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1921
Liittynyt: 14:45, 12.10.2014
Sukupuoli: Mies

Re: kalastoa 200litraan

Viesti Kirjoittaja kr70 »

Mainitsemasi ahvenet syövät myös sukaravut ja mahdollisesti myös kääpiömonniset. En suosittele niitä muutenkaan metrin pituiseen akvaarioon. Muuten ne eivät kyllä ole vaikeahoitoisia.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”