Eheim Professionel 1

Valaisimet, suodattimet, lämmittimet ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Boucicaut
Junior Member
Junior Member
Viestit: 94
Liittynyt: 22:47, 04.04.2011
Akvaarioseurat: Oulun akvaarioseura
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Oulu

Eheim Professionel 1

Viesti Kirjoittaja Boucicaut »

Moi,

On tullut aika varautua talven sähköhintoihin, joten akvoissa siirrytään pois erittäin luotettavista, mutta paljon sähköä kuluttavista Classic-sarjan ulkosuodattimista (2250, 2260 ja 2262).

Tuli tilaisuus hankkia kerralla useampia vanhoja Eheim 2224 suodattimia, jotka tuntuivat kerrassaan oivallisilta tähän tarkoitukseen. Ovat toki paljon pienempiä tehoiltaan ja massatilavuudeltaan kuin nuo isot Classicit, mutta kunkin sähkönkulutus on vain 8W ja niitä tulee useampia per akva. Noissa Classiceissa tehonkulutus oli 28W, 65W ja 80W. Virtausmäärät tulevat tippumaan joka tankissa, vaikka laitankin 2-3 kpl noita 2224 suodattimia per allas...mutta toisaalta sähkönkulutus tulee suorastaan romahtamaan. Näissähän ei ole Professionel II sarjan murheenkryyniä, eli vuotamaan alkavaa primeria tiivisteineen (en muutenkaan ikinä primeria käytä, vaikka sellainen olisikin), joten luotettavuus pitäisi olla huippuluokka ja hiljaisiakin ovat. Tällaista olen lukenut ulkomaiden foorumeilta. Mutta entäpä täkäläisten kokemukset alkuperäisestä Proffa-sarjasta? Varmaan voi kertoa myöskin nykyisestä Experience-sarjasta, se kun kaiketikin on identtinen esikuvansa kanssa(?).

Saman asian sivusta:
Lämmitystä ei ole yhdessäkään tankissa, vaan kalastot on alunperinkin valittu siten, että viihtyvät huoneenlämmössä. Tässä on nimenomaan ollut ympäristönäkökulma mielessä. Kaikki valot ovat tietty olleet LED:jä jo useamman vuoden.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tekniikka”