Juovaperhosnuoliaiset lisääntyivät + akvaarion siirto

Monnit, nuoliaiset ja muut pohjalla elävät kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Kuusirinne
Starting Member
Starting Member
Viestit: 2
Liittynyt: 10:33, 09.08.2022
Sukupuoli: Nainen

Juovaperhosnuoliaiset lisääntyivät + akvaarion siirto

Viesti Kirjoittaja Kuusirinne »

Akvaariota siivotessani löysin noin sentin mittaisia kalavauvoja. Akvaario oli lähiaikoina tarkoitus siirtää toiseen paikkaan, mutta miten nuo pienet saa parhaiten siirrettyä vai odottelenko vaan kiltisti niiden kasvua ja annan akvaarion olla rauhassa?

Toisaalta taas miten nopeasti nuo kasvavat ja jos odottelen niiden kasvua, niin voikohan käydä niin, että kohta on seuraava satsi poikasia jo altaassa...

Pohdituttaa myös miten iso mullistus tuo siirto mahtaa poikasille olla, kun se on varmasti sitä aikuisillekin... Akvaario on remonttipuuhien tiellä, joten siirto on pakollinen, muttei kiireellinen.

Akvaario on mallia viidakko, eli sen myötä myös haasteellinen. En tiedä paljonko kalavauvoja on tuolla kasvien + kivien + juurakoiden joukossa, eli jos nyt lähden siirtoa toteuttamaan, niin miten sen toteutan? Jos olisi vähänkin riisutumpi malli, niin olisi helppo juttu...
Teemu Salonen
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5534
Liittynyt: 19:54, 02.10.2005
Akvaarioseurat: Suomen meriakvaarioseura facebook
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo

Re: Juovaperhosnuoliaiset lisääntyivät + akvaarion siirto

Viesti Kirjoittaja Teemu Salonen »

Mulla vähän sama tilanne. Allas täynnä kasveja sekä platyn, että miljoonakalojen poikasia. Allasta ei ole tarkoitus siirtää mihinkään, mutta pohjamateriaali olisi tarkoitus vaihtaa siistimpään ja helpommin hoidettavaan.

Olen ajatellut toteuttaa siirron siten, että teen reippaan vedenvaihdon. Seuraavana päivänä nypin kasvikset irti pohjasta ja siirrän ne odottamaan toiseen altaaseen. Kasvien poiston yhteydessä tulee allas olemaan aika kaaosmaisessa kunnossa joten annan suodatinten hoitaa altaan veden jälleen kirkkaaksi. Sen jälkeen imuroin pohjalla vielä näkyvää isompaa sakkaa pois ja samalla pyydystelen kalanpoikaset kasvamaan omaan altaaseensa ja emokalat venaamaan omaan altaaseensa. Tämän jälkeen poistan pohjamateriaalin ja laitan uuden tilalle. Lopuksi täytän altaan vedellä, lisään vedenparannusaineen ja säädän vesiarvot kohdilleen.
Kuusirinne
Starting Member
Starting Member
Viestit: 2
Liittynyt: 10:33, 09.08.2022
Sukupuoli: Nainen

Re: Juovaperhosnuoliaiset lisääntyivät + akvaarion siirto

Viesti Kirjoittaja Kuusirinne »

Ok, eli useamman altaan tekniikka. Ehkä mä teen suosiolla vaan saman. Epäilyttää silti hieman noiden kivien yms myllääminen, etten vahingoita pienimpiä.

Juurakoissa joissa kasvaa saniaiset ja kivissä kasvavien sammaleiden joukossa on varmaan myös poikasia... Ovat hyvissä piilossa, kun nyt en ole taas pariin päivään nähnyt yhtäkään.

Oli ihan täysi ylläri, kun viikkosiivouksen yhteydessä näin pari poikasta tiikerilumpeen lehdellä. Ovat kuitenkin tuolla varmaan jo pidempään olleet, kun ovat jo reilu sentin mittaisia. Vai mikäköhän juovaperhosnuoliaisten kasvunopeus on?
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Monnit ja nuoliaiset”