Uudelleenlämmittely 45 vuoden jälkeen

Pidä päiväkirjaa akvaariostasi, tai dokumentoi akvaarioprojektisi etenemistä täällä
ilkant
Starting Member
Starting Member
Viestit: 3
Liittynyt: 01:34, 08.05.2022
Sukupuoli: Mies

Uudelleenlämmittely 45 vuoden jälkeen

Viesti Kirjoittaja ilkant »

Noin 15-vuotiaana pidin noin 45 litran akvaariota. Ehkä pari vuotta, en muista tarkkaan. Siitä lähtien on ollut myötämielistä suhtautumista akvaarioihin ja niihin liittyviin asioihin.

Nyt kävi sitten niin, että huomasin netissä myytävänä 240 litran akvaarion edulliseen hintaan laitteineen. Sen verran löytyi rahaakin, niin pistin viestiä. Ja siinä kävi niin, että ostin sen kun myyjä lupasi tuoda sen kotiin pientä korvausta vastaan. Muutaman tunnin aikana pesin entisen omistajan jäljiltä jääneitä pieniä levämuodostumia yms. Sitten laitoin hiekat. Taustakuvakin oli romppeiden mukana. Kiinnitin sen paikoilleen. LED-valaisn myöskin paikoilleen. Ja alkoi näyttää jo akvaariolta. Facebookissa laitoin kuvan siitä tyhjästä akvaariosta ja useampi kymmenen kaveriani tykkäsi siitä. Myös minä tykään ja yksi juttu olikin ostaa paljon isompi kuin 45 litrainen akvaario.

Pitää sanoa, että 45 vuoden aikana on akvaariotekniikka tullut monellakin tapaa paremmaksi. Vähän sähköä kuluttavat ledivalaisimet. Ja niiden säätäminen kännykällä! Myös suodattimissa on kehitytty. Ja vesiarvojen tutkimisessa. Löytyy testaussarjoja.

Selailin nettiä. Kävi ilmi, että on useita todella edullisia käytettyjä akvaarioita myynnissä. Ainoa vika niissä on sijaitseminen kaukana. Olen tehnyt periaatepäätöksen olla autoton ainakin tällä hetkellä. Joten... se rajoittaa aika paljon ostohaluja ympäri maata. Toiseksi käytettyjen suuri määrä myynnissä kertoo sitäkin, että akvaarionhoito vaatii työtä. Useilla harrastus voi lopahtaa siihen. En tiedä, miten itselle käy. No, se on sitten sen mukaan elettävä.

Nyt sitten löysin tämän foorumin. Ja Helsingin akvaarioseuran. Laitoin hakemuksen jäseneksi. Jäsenedut tuntuivat sen verran hyviltä.

Akvaariossa on nyt lähes 10 ämpärillistä vettä. Lisään pikkuhiljaa. Sitten olisi kasvien ja kalojen osto.

Palaa sivulle “Akvaariopäiväkirjat ja projektit”