PH kh

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Akvalainen
Starting Member
Starting Member
Viestit: 22
Liittynyt: 00:17, 15.01.2022

PH kh

Viesti Kirjoittaja Akvalainen »

Akvaariossani on veden PH 6,5 ja JBL:n KH tippatestillä ei missään vaiheessa oikeastaan ollut sininen vesi. Kun sinisestä piti keltaisen oranssiin värin muuttua. Vesi oli aika pitkältä kirkas ja jo toinen tippa muutti veden haalean kellertäväksi. Siitä aina viidenteen tippaan asti ja oli jo syvän keltaisen/oranssihtavan värinen.

Hanasta tuleva vesi noin 7,5-8. Akvaariossani on useita isoja tummanharmaita kiviä, joissa valkeita raitoja. Hiekka on jotain extra fine quartzmitälie, pestyä kyllä niinkuin kivetkin. Mutta olisikohan nämä syypäitä vesiarvoihin? Lisäksi on iso mangrovepuun halko ja toinen pieni. Sitten on rummanharmaita liuskekiviä.

Ja viihtyykö tuollaisissa arvoissa mikä(än) kala?
kr70
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1929
Liittynyt: 14:45, 12.10.2014
Sukupuoli: Mies

Re: PH kh

Viesti Kirjoittaja kr70 »

Nuohan ovat erinomaiset vesiarvot suurimmalle osalle akvaariokaloista! Useimmat kalat tulevat vesistä, jotka ovat happamia ja hyvin pehmeitä. Kovaa vettä vaativia ovat lähinnä monet synnyttävät ja muut Keski-Amerikan kalat, Itä-Afrikan järvien kalat ja jotkut sateenkaarikalat ja sukulaiset.

En saanut kuvauksestasi selvää, mikä väri oli yhden tipan jälkeen. Mutta jos toisen jälkeen oli jo kellertävä, niin KH on enintään 2. Kannattaa mitata luonnonvalossa mutta siten, että mittalasiin ei tule suoraa auringonvaloa. Saat KH:n tarkemmin, kun laitat mittalasiin 10 ml vettä ja lasket, että kaksi tippaa vastaa yhtä astetta. Esim. jos 3 tipan jälkeen muuttui kellertäväksi, niin KH on 1,5.

Mitä kaloja siellä on?
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”