Akvaariokärpäsen aikaansaannos 60l & 140l

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
EevaKeijo
Starting Member
Starting Member
Viestit: 11
Liittynyt: 12:28, 05.02.2022
Sukupuoli: Mies

Akvaariokärpäsen aikaansaannos 60l & 140l

Viesti Kirjoittaja EevaKeijo »

Moikkaus teille kaikille. Pitihän mun arvata, et akvaarion harrastuskärpänen pahalainen vaanii kaikkialla. Luulin ettei se muhun iske, ja katin... Sain tietää et myynnissä on 140l allas jalustalla, ekan kuvan nähtyäni tuli fiilis, et tuo on saatava ja tossa sitä sitten ollaan!
Nonnih, nyt on altaat paikoillaan ja vieläpä kerralla vaaterissa, hyvä me!
Akvaarioni 140 ja 60l.jpg
Kysyn teiltä kokeneemmilta, mistä löytyisi akvaarion ympärille sellanen nauhamallinen tunnistin, joka hälyttää jos se haistaa vuotoa. Yritin kyllä etsiä netin syövereistä mut en löytänyt mitään, mikä sopisi tohon isomman jalustan (n.15mm leveä tyhjätila) reunalle, siinä altaassa on vähän epäilyttävät alanurkat. Ei olisi yhtään mukavaa laskea 140l vettä yms. ton säiliön sisuksista pitkin laminaattilattiaa! Kyseessä on vuokra-asunto jonka isännöitsijältä & as.omistajalta sain luvan näille altaille. Kotivakuutus laajana on voimassa, kaipa se vaikutti myönteisesti. Mut siitä huolimatta en haluaisi, että pisaraakaan tippuu, niin etten sitä huomaa!

Sitte kalat: 140l
10 parvi Neontetroja
10 parvi Aaveteroja
6 Miekkapyrstöä
Kun tossa isossa altaassa olevat kalat ovat vielä pieniä ja mielestäni kivasti tilaa niin ajattelin kysyä mitä mieltä olette jos hankkisin vaikka 10 intiaanisulkaparven. Toisaalta kiva noiden touhuja on kiva seurailla, mut jotenkin tilaa olisi enemmillekin
1 Tumman harmaa pohjakala jolla on valkeita pilkkuja koko kalan mitalla, evät ovat avoimina huntumaiset.
60l akvaariossa on loput pienet 4 miekkapyrstöä ja yksi mammaksi epäilemäni miekkis, pohjakaloina 3 partamonnia.
totoro
Senior Member
Senior Member
Viestit: 633
Liittynyt: 14:40, 19.03.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Akvaariokärpäsen aikaansaannos 60l & 140l

Viesti Kirjoittaja totoro »

Heipsan!

Näitä vuototunnistimia myydään nimillä vuotohälytin, vesivahti, vuotovahti tai vesivuotoanturi, niitä on wifi-yhteydellä toimivia ja tekstiviestillä vuodosta ilmoittavia malleja. Olisi varmaan minullekin ihan tarpeellinen vehje! Kalastoon en osaa pahemmin puuttua, kuin että onko miekkapyrstöistä neutraalissa vedessä eläviä kantoja? Yleensä monet synnyttävät hammaskarpit viihtyvät emäksisemmässä vedessä. Joku viisaampi puuttukoon tähän, minulla ei ole vuosikymmeniin ollut hammaskarppeja ylipäätään... :roll:
GTX
Senior Member
Senior Member
Viestit: 561
Liittynyt: 23:14, 01.01.2014

Re: Akvaariokärpäsen aikaansaannos 60l & 140l

Viesti Kirjoittaja GTX »

En muista nähneeni nauhamallisia vuotohälyttimiä. Yksi ratkaisu voisi olla tehdä ikkunatiivistenauhasta kaukalo akvaarion ympärille ja laittaa sen sisäpuolelle perusmallinen vuotohälytin.

Kehoitan jälleen sinua tutustumaan kalojen vaatimiin vesiarvoihin. Pehmeän veden lajeja (esimerkiksi tetrat) ja kovan veden lajeja (esimerkiksi miekkapyrstöt) ei pidä laittaa samaan akvaarioon.

Miekkapyrstöille suositetaan veden kokonaiskovuuden eli GH arvoksi 10-20. Tämän voit tarkastaa mistä tahansa tällä vuosituhannella kirjoitetusta akvaario-oppaasta tai isommalta akvaariosivustolta. Tästä asiasta, samoin kuin akvaarion minimikoosta miekkapyrstöille, on kerrottu sinulle useampaan kertaan täällä Aqua-webissä ja Facebookin keskusteluryhmissä, joten nyt on turha vedota tietämättömyyteen. Kalat sairastavat ja kärsivät väärissä vesioloissa koko ajan, vaikka saattavat pysyä hengissä yllättävänkin pitkään.

Nyt kipin kapin akvaariokauppaan ostamaan kokonaiskovuus- eli GH-vesitesti. Älä osta epäluotettavaa liuskatestiä, vaan luotettavampi tippatesti. Mittaat hanaveden ja akvaarioveden kovuuden. Jos hanavesi on pehmeää, kuten se Suomessa usein on, niin voit pitää siinä pehmeän veden lajeja. Veden kovettaminen akvaariossa on myös mahdollista, jos haluat pitää kovan veden lajeja. Mutta et voi laittaa pehmeän ja kovan veden lajeja sekaisin samaan akvaarioon aiheuttamatta kärsimystä toisille.
EevaKeijo
Starting Member
Starting Member
Viestit: 11
Liittynyt: 12:28, 05.02.2022
Sukupuoli: Mies

Re: Akvaariokärpäsen aikaansaannos 60l & 140l

Viesti Kirjoittaja EevaKeijo »

Ekaksi anteeksipyyntö tyhmyyteni takia! Olin ajattelematon siirtäessäni miekkapyrstöt tähän altaaseen tetrojen kanssa. Korjaan tilanteen heti siirtämällä kalat niille sopivaan veteen! Myös vesitesti on hankinnassa.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”