kalastoa 150 litraiseen

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
FindingNemo
Starting Member
Starting Member
Viestit: 1
Liittynyt: 13:33, 13.12.2021
Sukupuoli: Nainen

kalastoa 150 litraiseen

Viesti Kirjoittaja FindingNemo »

Eli meillä olis alkamassa 150 litraisen kalaton kypsyttely jouluvapaiden koittaessa, ensimmäinen akvaario koskaan ja kalastoa mietin tässä jo. Tykkään ainakin tiikeribarbeista ja hohtoseeprakaloista. Lisäks mietin koruleväkotiloita ja tumma piikkisilmiä. Nää ilmeisesti vois sopia samanlaisiin vesioloihin, mutta mites muut seikat ja näiden saatavuus?
Haluaisin akvaarioon mahdollisimman paljon erilaisia ja värikkäitä (tai muuten hienoja, esim. läpinäkyviä) kaloja, niin onko teillä suosituksia mahdollisimman pienissä parvissa viihtyvistä, alle 10cm kaloista, joita olis näin aloittelijana helppo laittaa samaan akvaarioon? Noitamonni kiinnostaa myös, mutta ehkä pohdin sen sopivuutta ja hankintaa sitten myöhemmin.
Tykkään myös molleista ja miljoonakaloista, mutta ajattelin ensimmäisessä akvaariossa keskittyä pehmeähkön, makean ja suht lämpimän veden kaloihin, jotenkin tuntuu luontevammalta niin. En myöskään halua sellaisia, jotka lisääntyvät koko akvaarion täyteen heti.
kr70
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1929
Liittynyt: 14:45, 12.10.2014
Sukupuoli: Mies

Re: kalastoa 150 litraiseen

Viesti Kirjoittaja kr70 »

Mielestäni idea "mahdollisimman paljon lajeja" ei ole hyvä. Näyttää paremmalta ja varsinkin luonnollisemmalta, jos on vähemmän lajeja ja enemmän yksilöitä/laji, ainakin kun puhutaan parvikaloista. Se on myös kaloille itselleen parempi ratkaisu. Luonnossa parvet saattavat olla tuhansien yksilöiden kokoisia. Kun lajien määrä lisääntyy akvaariossa, kasvaa myös riski siitä, että joku laji jää ruokinnassa paitsioon kun joku ahmattilaji rohmuaa suurimman osan ruoasta.

Suunnitelmasi tiikeribarbi+hohtoseepra+piikkisilmä+kotilot on ihan hyvä. Aloita sillä ja hommaa kunnon parvet, varsinkin seepra.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”