Vesitesti suosituksia kaivataan

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vesitesti suosituksia kaivataan

ViestiKirjoittaja SiriusAng » 17:03, 16.04.2019

Heissan,

Kelit lämpenee ja vesitestejä olisi tarkoitus tilailla makeanveden kippoon. Onkos valmistajien välillä nykyisin isompaa eroa tai osaatteko heittää suoraan suosituksen jollekin? Lähinnä pH, GH, KH ja nitraatti testiä kaipaisin ensisijaisesti. Iso kiitos jo etukäteen! :D
SiriusAng
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 241
Ikä: 36
Liittynyt: 13:09, 30.09.2003
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen

Re: Vesitesti suosituksia kaivataan

ViestiKirjoittaja GTX » 07:56, 17.04.2019

Oletan, että tarkoitat tippatestejä. Minulla on kokemusta JBL:n ja Tetran testeistä, jotka ovat toimineet luotettavasti ja mittaustulokset ovat vastanneet vedessä tapahtuneita muutoksia. Tärkeää on tehdä mittaukset huolellisesti ohjeiden mukaan, puhtailla välineillä ja lukea tulos aina samassa paikassa saman valon alla. Jopa niin pieneltä tuntuvat asiat kuin vaihtuva valon suunta tai oman paidan väri saattavat vaikuttaa tuloksen värin tulkintaan.

pH testien vertailua
https://www.practicalfishkeeping.co.uk/gear/buyers-guides/articles/2016/7/28/aquarium-ph-tests-on-test
GTX
Member
Member
 
Viestit: 365
Liittynyt: 00:14, 02.01.2014

Re: Vesitesti suosituksia kaivataan

ViestiKirjoittaja SiriusAng » 16:18, 17.04.2019

Joo lähinnä tippatestejä olin katsellut. Tosin periaatteessa ei oo väliä eli liuska/mobiili käy myös (olettaen toki, että niillä saa tänäpäivänä riittävän tarkkuuden). Ja suurkiitos vinkeistä ja linkistä! Näköjään en osannut heittää järkevää englanninkielistä hakusanaa, kun koitin niiden vertailuja metsästellä, mutta tuossa näyttää olevan kaikki vaihtoehdot vertailtuna. x)
SiriusAng
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 241
Ikä: 36
Liittynyt: 13:09, 30.09.2003
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen

Re: Vesitesti suosituksia kaivataan

ViestiKirjoittaja Anniquu_ » 15:01, 04.05.2019

Voi olla, että on jo testit ketjun aloittajalla hankittuna, mutta mä olen nitrittitestitssä tykästynyt JBL:n testiin, kun se on tarkin. Näyttää siis pienimmät pitoisuudet. Tosin, jos kalattomasti kypsyttää, niin nitritti menee tuolla heti yli asteikon, niin sitä ei voi seurata varsinaisesti, kuin vasta sitten kun nitritti on laskenut kunnolla. Kalattomassa kypsytyksessä joku muukin nitriittitesti on hyödyksi, jos haluaa oikein harrastaa kypsytyksen seuraamista.

Muiden testien merkeillä en ole nykyää pitänyt väliä. Harvoin edes testaan, kun on niin vakiintunut systeemi, että muutoksia ei tapahdu yllättäen. Eli muut testit voi olla minkä merkin vaan, ne toimii kaikki yhtä hyvin tai huonosti, mutta nitriittitestinä pidän jemmassa JBL:n testiä. Tosin, kaikki ei tykkää JBL:n testeistä, kun niiden "oikein tulkintaan" vaaditaan se pulloteline ja verrokkipullo.
Anniquu_
Advanced Member
Advanced Member
 
Viestit: 1295
Ikä: 38
Liittynyt: 17:07, 28.03.2009
Paikkakunta: Kangasala
Akvaarioseurat: TAS


Paluu Yleistä keskustelua (akvaario)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa