Lippukirjoahvenet

Kirjoahventen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Lippukirjoahvenet

ViestiKirjoittaja Aaronjaaiti » 23:33, 13.01.2019

Olen paljon lueskellut täältä ja muualta Lippukirjoahvenista, joihin olen kovin mielistynyt! Alunperin aikeenani oli hommata viimeisien kalojen joukossa 180 litran akvaariooni perhoskirjoahvenia, mutta niiden herkkyyden ja lyhytikäisyyden vuoksi olen päätymässä Lippukirjoahveniin.

Paljon on jo tietoa näistä kavereista, mutta muutamiin kysymyksiin kaipaan vastausta ja toivon kertomuksia omista kokemuksista näiden kanssa ja kauan ovat mahdollisesti eläneet.
Eli:
Sattuuko foorumilla olemaan ketään, jolla olisi peräti myytävänä näitä? Kasvattajia?
Ahvenia suositellaan ottamaan uros/naaras pari, tuleeko muuten tappelu Lippukirjoahvenille, jos ovat samaa sukupuolta?
Jos kannattaa hommata pariskunta, niin kannattaako ensin ottaa esim. 1 ukko ja 2-3 akkaa jotka sitten itse muodostaisivat parin, vai mikä olisi järkevintä? Piilopaikkoja on runsaasti ja kaikki muut puitteet vesiarvoineen akvaarioissani ovat kunnossa Lippukirjoahvenia ajatellen.
60l, 180 l
Aaronjaaiti
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 77
Ikä: 41
Liittynyt: 20:32, 07.07.2017
Paikkakunta: Kirkkonummi
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen

Re: Lippukirjoahvenet

ViestiKirjoittaja oopee » 12:12, 16.01.2019

Joskus 15 vuotta sitten oli jotain 5 lippukirjoahventa jotka kaverilta sain kun siellä lisääntyivät.Se on jäänyt mieleeni että kaikenmaailman roskakotilot häipyivät johonkin noin parissa viikossa.Hyvä niin ja affenet näyttivät syytöntä naamaa.Miten tuo on muka mahdollista? Ei ne kotilot mahdu niiden suuhun joten ne ilmeisesti jotenkin imaisivat sisukset kitusiinsa...? Kotiloiden kutu myös lähti joten eipä ollut sitäkään ongelmaa sitten.Joka aamu tätä ennen oli etulasissa melkoinen kotiloarmeija lepäilemässä.Yöllä ilmeisesti tapahtui tämä mässäily koska muuten en huomannut mitään siihen suuntaan tapahtuvaa.Kaverin akvassa ihan sama juttu.
oopee
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 75
Ikä: 54
Liittynyt: 12:50, 07.01.2009
Paikkakunta: Pori
Sukupuoli: Mies

Re: Lippukirjoahvenet

ViestiKirjoittaja Aaronjaaiti » 18:44, 20.01.2019

Kiitos vastauksesta! Se olisikin tarpeellinen lisä akvaariooni.
60l, 180 l
Aaronjaaiti
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 77
Ikä: 41
Liittynyt: 20:32, 07.07.2017
Paikkakunta: Kirkkonummi
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen

Re: Lippukirjoahvenet

ViestiKirjoittaja Polar » 10:57, 27.01.2019

Meillä oli aikoinaan Lippukirjoahvenia (pariskunta) ja ne olivat kyllä yksi kiitollisimmista ja kilteimmistä ahvenista mitä meillä on ollut. (Muita ahvenia on ollut perhoskirjoahvenia, apistoja, lehtikaloja, kiekkoja.) Aika värittömiä ja huomaamattomia ne olivat, kunnes yhdessä yössä olivat muuttuneet upeiksi petroolin vihreiksi/tumman kirjaviksi, ja pian niillä olikin jo kaitsettavina lauma lapsia. Eivät silti hätyyttäneet ikinä ketään (seurana kardinaalitetroja, monnisia, tapparakaloja). Ja pitkäikäisiäkin olivat. Monesti olen miettinyt näitä uudelleen, mutten ole nähnyt niitä enää myynnissä täällä itäsuomessa. Jos näitä uudelleen ottaisin, niin pariskunnan ottaisin yhä, jos vaan olisivat niin isoja, että pystyisi sukupuolet varmuudella määrittämään.
Polar
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 35
Liittynyt: 17:22, 30.12.2007


Paluu Kirjoahvenet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa