Huntupyrstöinen tms. ja parvi pikkukaloja?

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Huntupyrstöinen tms. ja parvi pikkukaloja?

ViestiKirjoittaja Hajime » 22:12, 08.01.2019

Olen hankkimassa elämäni ensimmäistä akvaariota. Näillä näkymin se on todennäköisesti n. 100 l. Haluaisin jonkin huntupyrstöisen tai vastaavan, esimerkiksi taistelukalan tai miljoonakaloja. Haluaisin myös jotain pieniä (noin 3-5 cm?) kaloja parven ja pieniä rapuja. Mitkä kalat sopisivat samaan akvaarioon ja pärjäisivät aloittelijan hoidossa?

Mahtuuko/pitäisikö akvaariossa olla vielä jotain muita kaloja?

Onko miljoonakaloja oikeasti äkkiä miljoona? Onko mahdollista esimerkiksi ottaa enimmäkseen uroksia? Onko taistelukalat liian jalostettuja, sairastuvatko ne helposti? Tuleeko pikkukaloista helposti ruokaa taistelukalalle?
Hajime
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 3
Liittynyt: 23:49, 14.11.2018

Re: Huntupyrstöinen tms. ja parvi pikkukaloja?

ViestiKirjoittaja Aaronjaaiti » 23:41, 09.01.2019

Tervetuloa akvaario harrastuksen pariin! Hyvät vaihtoehdot sinulla; joko taistelukala tai miljoonakaloja (voi pitää pelkkiä uroksiakin, jos on sekä että, niin kyllä ne vauhdilla lisääntyy) . Neuvoisin ensin valitsemaan jomman kumman niin sanotuksi "pääkalaksi tai lajiksi", jonka mukaan valitsisit muun kalaston. Valintaa voi helpottaa se, että selvittää, onko alueenne vesi pehmeää vai kovaa. Jotkut miljoonakalat viihtyvät kovemmassa vedessä, mutta ei kaikki. Sen sijaan taistis pehmeässä.

Vaihtoehtoja on lukematon määrä. Ja Taistelukala on niin ahne, että aivan pikkuruiset kalat saattaa napsia suihinsa. Taistelukalan sairastelusta jalostuksen vuoksi en osaa sanoa.

Pakko ei ole tietenkään ottaa mitään muita kaloja ehdotuksiesi lisäksi, mutta käytännöllistä olisi olla esim. Partamonni pitämässä leviä kurissa ja pohjakaloja esim. Monnisia tai piikkisilmiä syömässä pohjaan vajonneet ruuat.
60l, 180 l
Aaronjaaiti
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 77
Ikä: 41
Liittynyt: 20:32, 07.07.2017
Paikkakunta: Kirkkonummi
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen


Paluu Alkeet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa