Eheim professionel 4+ 250T puhdistus

Valaisimet, suodattimet, lämmittimet ym.

Valvoja: Moderaattorit

Eheim professionel 4+ 250T puhdistus

ViestiKirjoittaja kr70 » 01:41, 15.12.2018

Tervehdys! Kirjoitin täällä muutaman viestin pari vuotta sitten, kun suunnittelin harrastuksen aloittamista n. 20 vuoden tauon jälkeen. Nyt pari kuukautta sitten sain pari akvaa vihdoin hankittua ja aion ehkä aktivoitua hiukan täällä aqua-webissäkin. Minulla olisi heti tekninen kysymys - toivottavasti joku ehtii auttaa.

Minulla on Eheim professionel 4+ 250T -ulkosuodatin. Siinä on ylhäällä esisuodatin vaahtomuovilla, sitten vesi menee ihan alas, josta se imeytyy taas ylöspäin kahden suodatinainekorin ja lopuksi vanun läpi. Sitten akvaan. Esisuodatinkori sijaitsee em. vanun yläpuolella. Käyttöohjeessa lukee, että esisuodattimen sininen vaahtomuovilevy pitää vaihtaa uuteen joka kolmannen puhdistuksen jälkeen. Esisuodattimen alla oleva vanu pitää vaihtaa uuteen jokaisen "yleispuhdistuksen" yhteydessä. Vanun vaihdosta esisuodattimen puhdistuksen yhteydessä ei sanota mitään. Eheimiltä on saatavana vain vaahtomuovi-vanu -setti, jossa on yksi esisuodattimen vaahtomuovilevy ja neljä muotoon leikattua vanulevyä. Näennäisesti tässä on järkeä siinä mielessä, että vaahtomuovi pitää vaihtaa vain joka kolmannella kerralla, vanu joka kerralla. Mutta eikös esisuodatin puhdisteta useammin! Sehän esisuodattimen idea on, että kun se pidetään puhtaana, niin pääsuodattimen biologiset materiaalit voi jättää rauhaan pitkäksi ajaksi, jopa vuodeksi erään kirjan mukaan. Ja sen takiahan esisuodatin on ylimmäisenä, että se on helppo puhdistaa koskematta muihin suodatinmateriaaleihin. Onko tuo vain myynninedistämistä, että pakotetaan ostamaan liikaa vanua, vai pitäisikö vanu vaihtaa jokaisen esisuodattimen puhdistuksen yhteydessä (vaikkei ohjeessa niin sanota)? Vai olenko ymmärtänyt kaiken väärin?
kr70
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 32
Liittynyt: 14:45, 12.10.2014
Sukupuoli: Mies

Re: Eheim professionel 4+ 250T puhdistus

ViestiKirjoittaja GTX » 11:20, 16.12.2018

Esisuodatus tarkoittaa tässä tapauksessa vain isokokoisten roskien keräämistä karkealla suodatuslevyllä, ei siis sitä että esisuodatuksen sinistä vaahtomuovia pitäisi puhdistaa useammin kuin muita suodatusmateriaaleja.

Ulkosuodattimen puhdistusväli vaihtelee kuormituksen mukaan yleensä 6 kk:n molemmin puolin. Heikentynyt vedenvirtaus on selvä merkki puhdistuksen tarpeesta.

Suodattimen puhdistuksessa
- huuhtelet suodatusmassat
- irroitat vesipumpun siipipyörän, puhdistat siipipyörän, siipipyörän akselin ja siipipyörän kotelon
- puhdistat suodattimen sisäiset vesiputket pulloharjalla (jos suodattimessa on sisäisiä vesiputkia)
- vaihdat uuden suodatusvanun (valkoinen)
- puhdistat esisuodattimen sinisen vaahtomuovilevyn hanan alla huuhtoen ja puristaen (vaihdat uuden parin vuoden välein)
- puhdistat huolellisesti suihkun alla huuhtoen kaikki tiivistepinnat (suodattimen kansi, letkuliittimet)
-- tiivisteiden väliin ei saa jäädä hiuksia, koiran karvoja, hiekan jyviä, tms
- voitelet tiivistepinnat ja mahdolliset sulkuventtiilit
GTX
Member
Member
 
Viestit: 359
Liittynyt: 00:14, 02.01.2014


Paluu Tekniikka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa