Kalojen väliaikainen sijoitus

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Kalojen väliaikainen sijoitus

ViestiKirjoittaja Tanja123 » 12:54, 06.12.2018

En saa mielenrauhaa tuon käytettynä ostetun akvaarion kanssa, joten päätin tyhjentää sen. Tilalle mietin pikkuakvaariota yhdellä taistelukalalla. Uutena ostettua. Mutta ongelma on n.10kpl keltabarbeja, sekä pari isompaa kalaa mitä siellä oli jo mulle tullessa, voiko ne laittaa väliaikaisesti pieneen akvaarioon vai mitä teen niille? Laitoin tuon nyt myyntiin edullisesti.
Lattia tai akvaarion jalka on kiikkerä, ja en voi olla varma kohdistuuko lasiin vääntöä. Tämä nykyinen kooltaan siis 180l.
Tanja123
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 2
Liittynyt: 14:53, 05.12.2018
Sukupuoli: Nainen

Re: Kalojen väliaikainen sijoitus

ViestiKirjoittaja Koss » 15:31, 06.12.2018

Jalusta on ilmeisesti alumiinia, jolle on normaalia että se voi heilua kun vaikka allasta hoidetaan. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö jalusta kestäisi akvaarion painoa. Jalusta tarvitsee asentaessa laittaa siten että sen jalat ottavat tukevasti lattiaan, tämä on helpoin toteuttaa säätöjaloin. Säätöjalattomat soveltuvat paremmin suoralle lattialle. Toki jalan alle voi laittaa esim. metallilaattoja, vanerilevyä, muovilevyä, jne, riippuen toki paljonko heittoa lattiassa on.

Teräksestä valmistettu jalusta on taas vahvempaa materiaalia ja usein sen liitokset on toteutettu hitsaamalla. Näin ollen se on jäykempi rakenteeltaan kuin alumiininen, eikä heilu yhtä helposti. Toki näissäkin malleissa tulee huomioida että jalat ottavat lattiaan kiinni,

Mitä tulee lasiin kohdistuvasta väännöstä, täytyy sen johtua jalustan epätasaisuudesta. Jos jalat ottivat kiinni lattiaan ennen akvaarion täyttämistä, ja altaan ja jalustan välissä on vaneri sekä solumuovi, niin vääntöä ei pääse muodostumaan.


Kalat voi väliaikaisesti sijoittaa vaikkapa smartstore-laatikkoon, johon asentaa suodattimen ja lämmittimen.
Koss
Advanced Member
Advanced Member
 
Viestit: 2650
Liittynyt: 01:45, 03.06.2004
Paikkakunta: Vantaa
Sukupuoli: Mies


Paluu Alkeet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa