Onko jollain pantterikiipijä syönyt aikuisen kongontetran?

Rihmakalat, kiipijäkalat, pusukalat, taistelukalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Onko jollain pantterikiipijä syönyt aikuisen kongontetran?

ViestiKirjoittaja Taju » 23:03, 02.10.2018

Heipsan.

Alkuun todettakoon, että olen kahlannut täällä läpi n. 200 sivua pantterikiipijäkeskusteluja, eikä mielestäni ole tullut vastaan tällaista.

Ostin parven keskenkasvuisia kongontetroja eilen. Pantsut eivät kiinnittäneet niihin mitään huomiota, mutta niinpä vaan oli aamulla hävinnyt 4/10. Siirsin poru kurkussa, nöyrin mielin loput 325-litraiseen kasvamaan kokoa. Kävin hakemassa liikkeestä uusia, mutta kantiskauppa ei ollut enää auki, joten menin toiseen liikkeeseen. Siellä olikin aikuiskokoista kongoa tarjolla, ja nuopa ovat aika silakoita.

Kun selitin myyjälle tilanteen, hän epäili, että pantterikiipijä saa kyllä halutessaan syötyä aikuisenkin kongolaisen. Hän tosin myös totesi, ettei hänellä kiipijöistä ole omakohtaista kokemusta. Myyjä varoitti myös, että saattavathan nuo nyppiä ja stressata, vaikka eivät syötyä saisikaan. Minä en tietysti hoksannut, ennen kuin kotona, että kyllä myyjä varmaan ihmetteli, kun tsekkailin niitä aikuisia kongoja ja mietin ääneen, ettei nuo koiraat ainakaan pantsun suuhun sovi. Jos hänellä oli joku ajatus, että noilla on jonkinlainen hammasrivistö, joilla siitä saaliista saa paloja. Pantterikiipijällä on kitahammas, joka toimii jokseenkin sikarileikkurityyppisesti, ja se, mikä mahtuu suurinpiirtein kokonaisena suuhun, paloitellaan vasta siellä. Olenko ymmärtänyt oikein?

Koska kuitenkin ihan harrastuksekseni keräilen kaikenlaisia neurooseja: Onko jollain tätä komboa kokeilleella ihan oikeasti käynyt niin, että täysikokoinen kongolainen on päässyt hengestään pantterikiipijän käsittelyssä? Uskallanko siirtää tuota parvea isoon altaaseen ikinä?
Se mikä ei tapa, traumatisoi.
Taju
Advanced Member
Advanced Member
 
Viestit: 1224
Ikä: 39
Liittynyt: 16:42, 20.05.2005
Paikkakunta: Turku
Sukupuoli: Nainen

Re: Onko jollain pantterikiipijä syönyt aikuisen kongontetra

ViestiKirjoittaja Jaani » 20:29, 27.10.2018

Googlasin mielenkiinnosta lajia kohtaan videoita ja nämä osuivat heti ensimmäisenä eteen. Molemmissa elelee kongoja samassa altaassa, joten ei pitäisi olla mikään mahdottomuus pitää näitä samassa altaassa.
https://m.youtube.com/watch?v=bZiwb2oahJU
https://m.youtube.com/watch?v=WvaknJszxgI

-Jaani-
Jaani
Senior Member
Senior Member
 
Viestit: 623
Liittynyt: 15:19, 21.08.2002
Paikkakunta: Tuusula
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Mies

Re: Onko jollain pantterikiipijä syönyt aikuisen kongontetra

ViestiKirjoittaja Taju » 14:55, 16.11.2018

Nimenomaan siksi kongoihin päädyin, kun näitä pidetään hyvin usein yhdessä. Toivotaan ettei minun pantterit ole jotenkin poikkeuksellisen murhanhimoisia, pienemmätkin kongokoiraat alkavat olla jo asiallisen kokoisia. Josko jo vuodenvaihteessa pääsisivät väljempään veteen. Kukaan ei ainakaan toistaiseksi ole tullut varoittamaan eriävistä kokemuksista pantsujen ja kongontetrojen yhteiselosta, joten kokeilen kuinka aikuisten kongojen kanssa käyttäydytään.

Altaassa on myös lehtikalateinejä, ja olin aluksi todella huolissani niiden puolesta, kun pantterit kävivät niitä ekan viikon ajan mulkoilemassa sen verran läheltä, että ruokailuvälineiden kilinän niiden pääkoppien sisältä saattoi melkein kuulla. Päätyivät ilmeisesti kuitenkin samaan lopputulokseen kuin minäkin noita lehtareita tuonne hankkiessani: ei sovi suuhun sitten mitenkään päin. Tämä kokemus antaisi ainakin rohkaisevia viitteitä siitä, että pantterikiipijän ajatuskulku on melko mustavalkoinen. Jos jokin mahtuu kerralla suuhun, se on ruoka, jos ei mahdu, ei maksa vaivaa edes yrittää.
Se mikä ei tapa, traumatisoi.
Taju
Advanced Member
Advanced Member
 
Viestit: 1224
Ikä: 39
Liittynyt: 16:42, 20.05.2005
Paikkakunta: Turku
Sukupuoli: Nainen


Paluu Labyrinttikalat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa