Lehtisten kudun siirto

Kirjoahventen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Lehtisten kudun siirto

ViestiKirjoittaja PaPeteKale » 18:07, 12.03.2018

Mulla on lehtikalat kutenut vuosien varrella useita kymmeniä kertoja. Yhden kerran jopa jäi pari poikasta eloon mutta pääasiassa kutu häviää, homehtuu tai muuten vaan ei kuoriudu.
Nyt oli taas kudut akvan lasissa, kulmauksessa. Määrästä päätellen vois olla ihan hedelmöitettykin eli ei hirmu määrää mikä ois yhtä kuin kaksi tyttöä laskenut munat kimpassa. Näitä on ollut useasti.

Koska pidän poikasten onnistumista tuossa altaassa hyvin pienenä mahdollisuutena tuli mieleen = onko kukaan kokeillut saatikka onnistunut:

Mitäpä jos yrittäis lappoletkulla imaista munat johonkin ja hautoa ne siinä jossain = isossa astiassa yms ? Lähteekö munat irti lasista lapolla ja mitkä on onnistumisen mahdollisuudet näin ?

Joku muu konsti kun ne siis on lasissa eikä esim. lehdellä/kivellä mistä ne oiskin helppo siirtää.
PaPeteKale
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 4
Liittynyt: 09:53, 31.12.2017
Sukupuoli: Mies

Re: Lehtisten kudun siirto

ViestiKirjoittaja pirjoh » 15:46, 13.03.2018

Moi!
Itselläni ei ole kokemusta lehtisten kuduista tai viljelystä mutta haulla täältä löytyy sellainenkin juttuketju kun " Lehtikalojen viljely", ja muitakin aiheeseen liittyviä keskusteluja löytyy. Kannattaa tutkailla, eiköhän vastauksia siten löydy..
pirjoh
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 169
Liittynyt: 17:10, 09.07.2012
Paikkakunta: Nokia
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen

Re: Lehtisten kudun siirto

ViestiKirjoittaja Karim » 22:44, 13.03.2018

Irroita partakoneen terällä munat irti. siirrå ne eirlliseen kasvatus altaaseen jossa on voimakas veden kierto. Munat saisivat siis kieppua virtauksen voimasta. Vesihome iskee helposti ja koska sinukka ei ole emoja käytettävissä tämä on oikeastaan ainoa vaihtoehto. Poista kuolleet munat vaikka pipetillä. Tässäpä ohjeita ongelmien alkuun. Lisää ongelmia kohtaat kalojen kuoriuduttua :D
Karim
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 237
Ikä: 54
Liittynyt: 21:42, 24.12.2013
Sukupuoli: Mies


Paluu Kirjoahvenet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa