Rusokiila apua!!!

Akvaariokalojen ja muiden akvaarioasukkien viljely.

Valvoja: Moderaattorit

Rusokiila apua!!!

ViestiKirjoittaja laurakarooliina » 17:01, 12.07.2016

Toivon ettei tämä palsta ole aivan kuollut!!

http://akvaarioidenmaailma.blogspot.fi/

Julkaisin blogissani tietoja kudetus yrityksestäni. Voisitteko lukea ja kertoa onko yritykseni aivan mahdoton koska haluaisin kovasti onnistua näiden kanssa. Voisitteko myös kertoa millaisissa oloissa itse olette onnistuneet. Olen lukenut Markku Varjon kirjan mutta haluaisin nyt ohjeita jotka ovat teillä toimineet. 8O
laurakarooliina
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 9
Liittynyt: 21:11, 06.06.2016
Sukupuoli: Nainen

Re: Rusokiila apua!!!

ViestiKirjoittaja JukkaV » 18:25, 20.07.2016

En ole näitä kudettanut, mutta olen kuullut lajin kutevan helposti. Seuraavat asiat ovat tärkeitä: lämpötila, sukukypsyys ja kasvit. Esimerkiksi konnanputket ja miekkakasvit voisivat olla hyvä valinta muovikasvien sijasta.
Erityiskiinnostuksen kohteena harvinaisemmat synnyttävät hammaskarpit (tällä hetkellä kääpiö-, metalli- ja sirppihammaskarppeja ja seepralimioita) ja monniset (tällä hetkellä mustaselkä-, panda-, pikku-, sihti- ja somamonnisia).
JukkaV
Advanced Member
Advanced Member
 
Viestit: 3231
Ikä: 41
Liittynyt: 14:24, 06.11.2003
Paikkakunta: Tuusula ja Turku
Akvaarioseurat: Turun akvaarioystävät
Sukupuoli: Mies

Re: Rusokiila apua!!!

ViestiKirjoittaja laurakarooliina » 13:13, 23.07.2016

Paljonkohan olisi hyvä veden lämpötila??
laurakarooliina
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 9
Liittynyt: 21:11, 06.06.2016
Sukupuoli: Nainen

Re: Rusokiila apua!!!

ViestiKirjoittaja laurakarooliina » 20:05, 10.08.2016

SAIN RUSONI KUTEMAAN!!!!!! https://akvaarioidenmaailma.blogspot.fi/ linkin takaa ohjeet kuinka onnistuin
laurakarooliina
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 9
Liittynyt: 21:11, 06.06.2016
Sukupuoli: Nainen

Re: Rusokiila apua!!!

ViestiKirjoittaja Norhie » 06:41, 11.08.2016

Kyllähän nuo kutee aika helposti. Minulla on ollut vasta noin kuukausi 8 kpl rusoja (alunperin 10 kpl) ja kuteneet jo kahdesti. Tosin pieniä määriä, mutta on siellä muutama poikanen näkynyt, jotka kyllä syötiin pois vanhempien toimesta.

Altaan koko: ~65 litraa
pH: ~7
dH: <4
Lämpötila: 25-27 (tämä vaihtelee tuon välissä päivittäin - kutevat paremmin korkeammassa)

Kuvia löytyy akvaariopäiväkirjasta. Altaassa ei ole pintakasvustoa ollenkaan, vaan kasvit yltävät noin puoleen väliin pintaa. Yksi juurakko löytyy. Kutivat mm. ilmastinkiven alareunaan ja suodattimen alle. Todennäköisesti juurakkoonkin.

Altaassa on kaksi ilmastinkiveä ja suunnilleen niin voimakas virtaus kuin tuosta Eheim Pickup 160:sta irtoaa, eli aika kova, kun pohjakasvitkin liikkuvat hieman koko akvaarion levedydeltä. Pikkufisut käytännössä keräytyivät tuohon oikeaan etureunaan, jossa virtaus on pienin.

Eivät ole siis kovin ronkeleita kaloja. Ovat tosiaan aika riitaisia nuo koiraat kudun aikana. Selvinnyt kutenut naaras oli poikkeuksellisesti joukon pienin fisu ja nukkui sitten seuraavan päivän tuolla suodattimen päällä takakulmassa, jossa sai olla rauhassa hämärässä ja hiljaa virtaavassa paikassa. Toinen valitettavasti kuoli. Todennäköisesti siksi, että kuti muutaman päivän sisällä muutosta.

Urokset viipottavat ja ärisevät taas siihen malliin, että taitaa olla uusi kutu tulossa.

Edit: Niin ja minulla nuo ovat hohtavan punaisia miltei kaikki fisut. Vain isoimmat ovat hieman oranssisempia. Liekö naaraita. Tosin yksi noista voimakkaan punaisista on kyllä naaras (se joukon pienin), koska sen kutua todistin.
2x 240-litraa (seurala), 1x 130-litraa (aasia/apistola), 1x 100-litraa (ramistola) sekä päälle vielä pikku karanteenikuutio. Lue akvaariopäiväkirjaani.
Norhie
Senior Member
Senior Member
 
Viestit: 647
Liittynyt: 15:26, 18.01.2016
Paikkakunta: Imatra
Sukupuoli: N/A

Re: Rusokiila apua!!!

ViestiKirjoittaja Verna » 20:13, 13.11.2018

Minulla olisi aikomus yrittää rusojen kanssa myös. Tarjolla olisi n. 35 l muoviboksi, alkuun ilmastin ja myöhemmin pieni suodatin, lämppäri ja pikkuinen, himmeä valaisin.

Viime vedenvaihdon jälkeen pääakvassa oli actionia nähtävillä, mutta rusokiila- ja lyhtytetraparvet, monniset ym. ovat varsin letaali yhdistelmä poikasia ajatellen.

Keräsin ja keitin kasan pienehköjä, pyöreitä kiviä. Aion tehdä niistä läjän poikasaltaaseen putoavien munien suojaksi. Kasvit istutan hiekkaan, vaikka sitten perintöposliinikuppeihin. ;) Pysyy pohja siistinä. Hiekan mukana saa siirtyä bakteerikantaakin. Muutama lepänkäpy, ehkä pikkukanto.

Herkkuruokintaa kaloille tovin, vedenvaihtopäivän aamuna vaikka lämppärit ajoissa pois päältä, eli pikkuhetki viileämpää... Vedenvaihdon jälkeen sitten pikkualtaaseen sopiva pari ja mukavasti lämpöä heille. Seuraavana aamuna toivottavasti saadaan sutinaa. Jos niin onnellisesti käy, saan nypittyä kivikasan pois ja siinäpä on sitten helposti putsattava allasmalli. :)

Mikään muuhan ei voi mennä vikaan, kuin a) allas vuotaa, b) lämppäri ei toimi, c) ilmastin on hukassa, d) vesiarvot eivät kelpaa, e) kaloja ei kiinnosta kutea tai f) listin poikaset jollain väärällä toimella. Muutenhan tämä sujuu kuin vettä vain. :)
Verna
Senior Member
Senior Member
 
Viestit: 542
Ikä: 37
Liittynyt: 18:21, 18.02.2014
Paikkakunta: Jämsä
Sukupuoli: Nainen

Re: Rusokiila apua!!!

ViestiKirjoittaja Verna » 21:06, 23.11.2018

Vaihtoehto b toteutui. No, ensi viikolla tulee uusi lämmitin. Ehkä sitten?
Verna
Senior Member
Senior Member
 
Viestit: 542
Ikä: 37
Liittynyt: 18:21, 18.02.2014
Paikkakunta: Jämsä
Sukupuoli: Nainen


Paluu Viljely

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa