Kulmatetroilla kevättä rinnassa :-)

Akvaariokalojen ja muiden akvaarioasukkien viljely.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
helenage
Starting Member
Starting Member
Viestit: 1
Liittynyt: 22:11, 07.02.2014
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Vantaa

Kulmatetroilla kevättä rinnassa :-)

Viesti Kirjoittaja helenage »

Meillä on akvaariossa 5 kulmatetra joiten sukupuolesta ei mitään tietoa mutta jotka ovat kovia kutemaan. Saatiin kyseiset kalat akvaariomme noin kuukausi sitten. Edellisessä paikassa eivät olleet kertakaan kuteneet. Viikon ehtivät meillä olla kun kutua alkoi löytymään. Koska olemme itsekin aloittelijoita niin ekat poikaset elivat noin päivän kunnes pääsivät poikasaltaan ritilän läpi ison altaseen ja päätyivät sit ruuaksi isommille kaloille. Noin viikko sitten löysimme uutta kutua josta on tullut nyt noin 50 poikasta ja ovat olleet hengissä jo viikon. Äsken huomasin taas että yhdellä kulmatetralla on taas iso terävä vatsa joten kohta se alkaa taas sirottelemaan sitä kutua mihin milloinkin.

Miten kauan poikasia syötetään kasvatettulla artemilla? Eilen käytiin ostamassa pieni uusi 43l akvaario poikasille j nyt akvario odottaa kypsymistä. Kun tulee sitä uutta kutua niin voinko siirtää sen kutun samaan poikasaltaaseen missä on nen nykyiset poikasetvai täytyykö ne laittaa erikseen?
Ja onko mitään muuta poikasruokaa kaloille kun se artemin viljely? Jostain luin jotain nestemäisest poikasruuasta. Onko kokemuksia? Missä vaiheessa voi alkaa antamaan normaalia hiutaleita?

Täytyykö minun ostaa yksi poikasallas lisää?

Tää on isännän harrastus ja mä kun en ymmärrä kaloista mitään mutta huomaan olevani innoissaan kun kutua tulee ja poikaset kasvaa :-)

Onko muilla kokemuksia kulmatetrojen viljelystä? Olen yrittänyt netistä lukea kulmatetrojen viljelystä niin melkein kaikissa, paitsi Faunotaren, sivuilla lukee että kulmatetroja on vakkea saada lisäntymään. Mitä mieltä muut on?
kirahvi1
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2795
Liittynyt: 05:33, 01.07.2009
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Re: Kulmatetroilla kevättä rinnassa :-)

Viesti Kirjoittaja kirahvi1 »

Onnea vaan. Ei minulla ole lajista mitään kokemusta, mutta näiden lisääntymishalut ovat kyllä lontoonkielisten lähteiden mukaan melkoiset. (Koska haluan tässä päteä, niin luin taas Seriouslyfishiä.) Lisäksi ne tuottavat mielettömän määrän munia (jopa 1000-3000). Sinun tulee siirtää aikuiset kalat uuteen altaaseen, kunhan se on kypsä. Uudessa altaassa tulee olla ilmapumppukäyttöinen nk. pillisuodatin. Vaikkapa Seran L 150:

http://www.akvaarioon.fi/epages/TP.sf/f ... 1942085205

Lisäksi kutualtaaseen tulee sijoittaa paljon jaavansammalta tai muuta vastaavaa pöheikköä. Myös kutumoppi käy:

http://www.aquaristikshop.com/aquaristi ... awn-fiber/

Valaistusta altaassa ei juuri tarvita koko aikana. Joku tuikku on tietysti hyvä olla, että kaloja voi havainnoida.

Nämä toimenpiteet estävät vanhempia syömästä heti kutuaan. Kun emokalat ovat havaintojen perusteella kuteneet, poistetaan vanhemmat altaasta. Munat kuoriutuvat vuorokauden kuluessa ja kolmantena päivänä aloitetaan ruokinta. Poikaset eivät pysty syömään aluksi artemiaa tai mikromatoja. Niitä on siis ruokittava ensin likoeläimillä ja muutaman päivän kuluttua sitten mikromadoilla ja elävällä artemialla.

http://www.seriouslyfish.com/species/thayeria-boehlkei/
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Viljely”