Kalaehdotuksia 400 litraiseen?

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Anne_
Junior Member
Junior Member
Viestit: 89
Liittynyt: 18:26, 17.02.2002
Paikkakunta: Helsinki

Kalaehdotuksia 400 litraiseen?

Viesti Kirjoittaja Anne_ »

Muuton yhteydessä tulee isomman akvaarion osto ajankohtaiseksi mutten ole keksinyt siihen sopivaa kalastoa. Laitan viestin alkeet-ryhmään koska yksittäisen purkin kalasopasta on kysymys mutta kalalaji saa olla kyllä hiukkasen vaativampikin.

Tilanne on seuraava, olen hankkimassa 300-400 litraista allasta johon tulee kaloiksi
n. 20 kpl corydoras monnisia
n. 15 kpl parvi neontetroja (parvea voisin kasvattaa kyllä)
1 kpl puroplekoja jolle voisin hankkia levääsyövää seuraakin

Pääpainon haluan pitää monnisissa, mutta mielessä on ajatus jonkun isomman lajin, ehkä pariskunnan (?) hankkimisesta kun siihen kerrankin altaan koon puolesta olisi mahdollisuus. Kasvillisuus tulee olemaan jatkossakin todella runsasta eli lajin täytyy olla sellainen joka jättää rehut rauhaan. Toisaalta mikäs iso laji olisi sellainen joka ei popsisi neontetroja välittömästi parempiin suihin? Pitäisikö pienistä tetroista siis väistämättä luopua?

Olosuhteet altaassa tulisi olemaan hyvin lähellä nykyistä pienempääni, hapahko vesi (pH ~6,5), pehmeä Helsingin vesijohtovesi ja tehokas kohtuullisen virtauksen tarjoava suodatus (sisä- ja ulko- Eheimit, mallista en mene vielä sanomaan). Veden lämpötila tullee olemaan siinä 24 asteen nurkilla ja vedenvaihdot viikottain.

Jos jollakulla olisi ehdottaa siis hyvinkäyttäytyvää mutta persoonallista suurta kalaa josta saisi asukkaat lähinnä veden pinta- ja keskikerroksiin niin ideoita otetaan mielihyvin vastaan.
Liisa S
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1129
Liittynyt: 11:39, 02.11.2001
Paikkakunta: Espoo HAS, Monniklubi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Liisa S »

Maanosa on totaalisen väärä, mutta silti helmirihmakala taitaa täyttää kaikki asettamasi ehdot. On aika iso, nätti, ui pinnan tuntumassa ja keskivedessä eikä syö edes neontetroja. Mutta ei pariskuntaa vaan koiras + 2-3 naarasta.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”