Kasvien hinnoista

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Lalalaa
Starting Member
Starting Member
Viestit: 33
Liittynyt: 20:38, 23.01.2004

Kasvien hinnoista

Viesti Kirjoittaja Lalalaa »

Onko kaikkialla kasvit niin kalliita kuin täällä Espoossa? Täällä maksaa yksi kasvi 5-7 €uroa, mutta viisi kasvia maksaa 16-20 €uroa. Onko tuo ihan normaali hinta? Onko jossain täällä pääkaupunki seudulla edullisempia kasveja?

Olisi haaveena saada tuosta 100 litraisesta oikein rehevä kasviakvaarion, 600-litrainen ja 60 litrainenkin tarvitsisivat vähän lisää 'rehuja', mutta kasvien hinnat ovat pilvissä, eikä tuota rahaa oikein ole tuhlattavaksi asti... :?

Saisikohan jostakin tukusta ostettua ison erän kasveja, niin että ostajia olisi monta, mutta yksi vain tekisi tilauksen, kasvien hinta laitettaisiin saman hintaisiksi kuin tukussakin. Tajusiko kukaan :roll:?
HEZZU
Member
Member
Viestit: 463
Liittynyt: 21:37, 11.12.2003
Paikkakunta: Haukipudas(Oulu)

Viesti Kirjoittaja HEZZU »

Täällä Oulussa kasvit maksaa 3-6e.Ainakin niissä liikkeissä mistä minä ostan.Yksi liike myy 6e/ruukku, oli mikä kasvi tahansa.
-HEZZU-
kalakala
Junior Member
Junior Member
Viestit: 125
Liittynyt: 09:40, 19.04.2003
Paikkakunta: Kajaani

Viesti Kirjoittaja kalakala »

Täällä Kajaanissakin on ihan samaa hintaluokkaa.. valitettavasti :?
"Ehkäpä myrskyjä onkin vain siksi, että niiden jälkeen saataisiin auringonnousu..."

-Muumipappa-
Tuntematon
Senior Member
Senior Member
Viestit: 588
Liittynyt: 13:26, 11.11.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tuntematon »

Täälläpäin varmaankin myös aika saman hintaista; suuret kasvit (kuten miekkakasvit) maksavat yleensä sen reilu 9€,keskikokoiset n.5-7€ ja pienimmät sen 4-5€ - riippuu kasvista.Kyllähän esimerkiksi vaikkapa karvalehteä/viuhkalehteä(?) ja vesiruttoa saattaa saada jopa 60 cnt/nippu tai joskus vaikkapa 4€/ nippu.Että sellaista; kallistahan se on. :?

Mutta onneksi omistan vain noita kultakaloja; niille kun eivät kaikki kasvit oikein tuon suuren ruokahalunsa takia käy.Olisi muuten kulunut varmaan omaisuus tuon 600 litraisen sisutamiseen. :mrgreen: [;)]
Törökala
Member
Member
Viestit: 391
Liittynyt: 22:08, 01.06.2003
Akvaarioseurat: HAS
Paikkakunta: Tuusula

Viesti Kirjoittaja Törökala »

Kasveista olen maksanut sen 6 - 8 euron välistä PK seudulla kun alan liikkestä olen ostanut. Ikeasta ostin kasan kasveja n. 3e/kpl ja kaikki ovat menestyneet hyvin. Ongelmana näissä on se, että minulla ei juuri ollut aavistustakaan mitä lajia edustavat ja missä oloissa pärjäävät. Tuuri kauppaa.
Järjetöntä elää niin järkevästi että kaduttaa.
Jyrki
Senior Member
Senior Member
Viestit: 624
Liittynyt: 13:20, 29.01.2003
Paikkakunta: Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Jyrki »

Kannattakin yrittää ostaa muilta harrastajilta suoraan, muutamat täälläkin vaikuttavat myyvät kasveja omilla nettisivuillaan.
Nuorimmaisemme Annika: "Iskä, jos lohikäärmeet syöksevät tulta, niin miksi ne eivät pala?"
Angeline
Junior Member
Junior Member
Viestit: 151
Liittynyt: 20:13, 06.11.2003
Paikkakunta: Seinäjoki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Angeline »

Täällä liikkeessä kaikki kasvit 6 euroa, nyt tuli uusi liike ja siellä oli kolmen euron tietämillä, osa jopa ali! Tarttui taas mukaan lisää kasveja, vaikka allas onkin jo aika täys :D
maketzu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2408
Liittynyt: 09:35, 26.09.2001
Akvaarioseurat: TAS
Paikkakunta: Loppi, Kormu City
Viesti:

Viesti Kirjoittaja maketzu »

Täällä päin on siinä 4-7,5 euron välillä. Eli Riihimäki ja Hyvinkää.
Makevaario Tuossa uudistettua sivustoa. Käykääpä äänestämässä galluppiin ja laittamassa palautettakin :) Toivottavasti olet vakiokävijä. Käy vastaamassa kyselyyn.
Makevaario esittää Youtube-kanavani, jossa akvaariovideoitani. Käy katsomassa.
Hannibaali
Junior Member
Junior Member
Viestit: 204
Liittynyt: 10:06, 12.11.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Hannibaali »

Ainakin kannelmäen faunattaressa (hyí mikä kauppa) miltei kaikki kasvit on 6 euroa/kpl, eivät kylläkään kovin suuria...mutta välillä onnistaa. :) Olen joskus myös ostanut ikeasta niitä vesikasveja,tosiaan tuuri kauppaa menestyvätkö.Oliskohan kellään tietoa niistä?
Elmiira
Member
Member
Viestit: 359
Liittynyt: 21:23, 05.01.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Sipoo

Viesti Kirjoittaja Elmiira »

Oletteko harkinneet kasvien ostamista suoraan harrastajilta?

En edes muista milloin viimeksi olisin kaupasta kasviksia hakenut..




Edit: jyrki ehti ensin..
janina9
Starting Member
Starting Member
Viestit: 30
Liittynyt: 16:50, 13.11.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Salo

Kasveja harrastajilta

Viesti Kirjoittaja janina9 »

Olen tässä koittanut hankkia kasveja tuohon akvaarioon suoraan harrastajilta, juuri tuon hinnan takia.
Jotenka jos teillä olisi myydä (tai lahjoittaa) seuraavia lajeja:

miekkakasvit
melalehdet
vallisneriat
Anubias (kaikki muodot)
ehkä jaavansaniainen
afrikansaniainen
saa tarjota muitakin lajeja,

niin olisin erittäin kiinnostunut.. Mielellään Turun/Salon seudulla tai sitten siten, että lähetys onnistuu.

Janina
Anza
Member
Member
Viestit: 431
Liittynyt: 18:33, 19.10.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Anza »

Pienempiä kasveja myydään yleensä edullisemmin, n.3,5-4€ hintaluokkaa. Kannattaa myös seurailla tarjouksia. Jos isommasta erästä on kyse, luulen jopa että kauppiaan kanssa pääsisi neuvottelemaan hinnoista.

Kasvit ovat monestakin syystä kalliita: Ne kasvatetaan usein ulkomailla josta ne lennätetään tänne, täällä menevät yleensä vielä välikäden (tukkurin) kautta, ja tukkurilta kauppiaalle. Kuten keskusteluissa täällä on ollut aiemminkin puhetta, akvaario-/lemmikkieläinkaupan pito ei ole mikään kultakaivos; menoja on kyllä joten sitä katettakin on oltava edes vähän. Menoista puheenollen; hyvässä kasvialtaassa on monimetalli-/elohopeapurkausvalaisin joka jo sekin maksaa jopa tukusta ostettuna niin paljon että kestää jonkin aikaa ennen kuin edes se maksaa itseään takaisin. Puhumattakaan itse kasvialtaasta (on usein suurehko akvaario). Kasveja menee aina myös jonkun verran "hävikkiin"; eivät ne kauan liikkeiden altaissa poteissaan hyvinä säily jos eivät suht nopeasti tee kauppaansa.

Tuosta kun joku puhu yksityisten ihmisten tukkurilta ostosta; tuskinpa tukkuri yksityisille myy - sitähän varten he ovat että nimenomaan yritykset saavat heiltä hiukan edullisemmin ostaa [;)] .
Kati
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1423
Liittynyt: 13:42, 22.01.2002
Paikkakunta: Helsinki; TAS
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kati »

Jep jep, Anzalla paljon asiaa. Asiassa on monta puolta.

Toiselta harrastajalta ostaminen on tietysti halvinta, ja saattapa toiselta harrastajalta löytää sellaisia harvinaisuuksia, joita kaupassa näkee vain erittäin hyvällä tuurilla. Lisäksi harvalla ei-niin-hirveästi kasveja harrastaneella riittää raha ja usko ostaa yhtään erikoisempia tai vaativampia kasveja kaupasta hintaan 6-8e, mutta jos niitä saa toiselta harrastajalta halvemmalla, on tilanne toinen.

Sitten se toinen puoli. On olemassa paljon sellaisia kasveja, joita ei kertakaikkiaan sunnuntaiharrastajavoimin saada viljeltyä niin tehokkaasti, että kaikille ottajille niitä riittäisi. Joitakin ei voi kotiviljellä käytännössä lainkaan. Jos me harrastajat alettais vaan keskenämme leikkiä kasvimonopolia, se osuis äkkiä omaan nilkkaan. Mitä vähemmän kasveja ostetaan kaupasta, sitä vähemmän kauppiaalla on kiinnostusta satsata niihin.

Ensin häviäis ne vähätkin erikoisuudet, joilla nykyäänkin on ilmeisesti tapana lähinnä pilaantua potteihinsa. Kauppias kun joutuu tilaamaan niitäkin minimimäärän, esim. 10 kpl. Turpiin tulee siis helposti, jos kaupantäti tai -setä "sortuu" tilaamaan jotain tosi hianoo yhden tai kahden asiakkaan takia (tää on muuten se syy, miksi erikoisten kasvien tilaaminen kaupan kautta ei läheskään aina onnistu). Sitten vähenis se muukin valinnanvara. Tarjolla olis aina vaan jotain vallua, vedensuosikkia ja keihäslehtiä, joita on helppo myydä myös siihen valistumattoman perusakvaristin (ainakin kasvien kannalta) huonosti hoidettuun altaaseen. Myös hintaan 8e/kpl.

Mä olen siis sitä mieltä, että kyllä kasveja kannattaa ostaa myös sieltä kaupasta, vaikka on se harrastajien välinen vaihto tietysti kannattavaa sekin. En jättäisi kauppiasta kasvituloitta, mutta toisaalta varsinkin kasviharrastuksen opetteluvaiheessa on ihan jees hankkia kokemusta halvemmilla "välineillä". Kun sitä näppituntumaa rehuihin pikkuhiljaa tulee, ei kauppiaaltakaan ostaminen lopulta tunnu enää niin isolta riskiltä.


Kati
Tuntematon
Senior Member
Senior Member
Viestit: 588
Liittynyt: 13:26, 11.11.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tuntematon »

Hmm..satuinpa tänään ostamaan tuolta paikallisesta liikkeestä suuren isomiekkakasvin; jolta korkeuttakin löytyy yli 60 cm. 8O Mutta tästäkin sain maksaa sellaisen 15€,taisinpa olla liian äkkipikainen,heräteostos.

Mokomasta katkesi vielä muutama pitkä varsikin; saa nähdä miten se tuolla kultakaloilla sitten kestää. :roll:
Lalalaa
Starting Member
Starting Member
Viestit: 33
Liittynyt: 20:38, 23.01.2004

Viesti Kirjoittaja Lalalaa »

Tuntematon kirjoitti: Mutta onneksi omistan vain noita kultakaloja; niille kun eivät kaikki kasvit oikein tuon suuren ruokahalunsa takia käy.Olisi muuten kulunut varmaan omaisuus tuon 600 litraisen sisutamiseen. :mrgreen: [;)]
Minunkin 600-litraisessa altaassa on kultakaloja. Sinne havittelisin sellaisia halpoja kasveja, katsoisin jos vaikka saisivat olla rauhassa... :roll:. Minulla ei tuolla kultis akvaariossa ole ollut koskaan mitään kasveja siinä pelossa että ne syödään.

(ohi aiheesta) Mitkä kasvit olisivat niin kestäviä että kestäisivät 12-18 asteista vettä ja kultisten (mahdollista) riepottelua?

60-litraisessa on pari hassua kasvia, mutta sinne voisi ottaa lisääkin. Ja 100-litraisesta tosiaan haluaisin paljon rehevämmän.

Pitää alkaa katsomaan josko joku harrastaja tosiaan myisi halvalla kasveja...
Kati
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1423
Liittynyt: 13:42, 22.01.2002
Paikkakunta: Helsinki; TAS
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kati »

Tuntematon kirjoitti:Hmm..satuinpa tänään ostamaan tuolta paikallisesta liikkeestä suuren isomiekkakasvin; jolta korkeuttakin löytyy yli 60 cm. 8O Mutta tästäkin sain maksaa sellaisen 15€,taisinpa olla liian äkkipikainen,heräteostos.
Isoista ison hinta, ei tuo kuulosta lainkaan ylihintaiselta. Emokasvit maksaa akvaarioliikkeillekin huomattavasti enemmän. Tuo hinta itse asiassa kuulostaa siltä, että se on tullut liikkeeseen halvemmalla joltain harrastajalta... Ja kunnollisen kokoisesta, pitkään kasvatetusta kasvista joutuu ton verran maksamaan myös esim. jättihuutokaupassa.

Kati
Tuntematon
Senior Member
Senior Member
Viestit: 588
Liittynyt: 13:26, 11.11.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tuntematon »

Lalalaa kirjoitti:
Tuntematon kirjoitti: Mutta onneksi omistan vain noita kultakaloja; niille kun eivät kaikki kasvit oikein tuon suuren ruokahalunsa takia käy.Olisi muuten kulunut varmaan omaisuus tuon 600 litraisen sisutamiseen. :mrgreen: [;)]
Minunkin 600-litraisessa altaassa on kultakaloja. Sinne havittelisin sellaisia halpoja kasveja, katsoisin jos vaikka saisivat olla rauhassa... :roll:. Minulla ei tuolla kultis akvaariossa ole ollut koskaan mitään kasveja siinä pelossa että ne syödään.

(ohi aiheesta) Mitkä kasvit olisivat niin kestäviä että kestäisivät 12-18 asteista vettä ja kultisten (mahdollista) riepottelua?

60-litraisessa on pari hassua kasvia, mutta sinne voisi ottaa lisääkin. Ja 100-litraisesta tosiaan haluaisin paljon rehevämmän.

Pitää alkaa katsomaan josko joku harrastaja tosiaan myisi halvalla kasveja...

Hmm..Kultakaloille kestäviä kasveja ovat esimerkiksi keihäslehdet,vallisneria,kriinumi,jaavansaniainen,miekkakasvit ja vesirutto; mutta nämäkään eivät aina kestä.Minullakin on oikeastaan tähän asti kestäneet vain keihäslehdet.

Ai sinullakin on siis kultakaloja ; olisi mukavaa kuulla lisää altaastasi. :)
Hauskaa tavata toisia harrastajia,eri toten kultakala harrastajia. [;)]
Lalalaa
Starting Member
Starting Member
Viestit: 33
Liittynyt: 20:38, 23.01.2004

Viesti Kirjoittaja Lalalaa »

Tuntematon kirjoitti: Ai sinullakin on siis kultakaloja ; olisi mukavaa kuulla lisää altaastasi. :)
Hauskaa tavata toisia harrastajia,eri toten kultakala harrastajia. [;)]
Millaisia kaloja sinulla on (huntupyrstöjä, komeettoja, luonnonmuotoja....)?
Minulla on 2 luonnon muotoa ja 3 komeettaa. Ne menevät lammikkoon kesällä... :D.
Tuntematon
Senior Member
Senior Member
Viestit: 588
Liittynyt: 13:26, 11.11.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tuntematon »

Lalalaa kirjoitti:
Tuntematon kirjoitti: Ai sinullakin on siis kultakaloja ; olisi mukavaa kuulla lisää altaastasi. :)
Hauskaa tavata toisia harrastajia,eri toten kultakala harrastajia. [;)]
Millaisia kaloja sinulla on (huntupyrstöjä, komeettoja, luonnonmuotoja....)?
Minulla on 2 luonnon muotoa ja 3 komeettaa. Ne menevät lammikkoon kesällä... :D.

Juu,minulla taas on näitä jalostettuja hunutpyrstöjä; 3 tällä hetkellä 128 litraisessa. 8O Mutta ovat pian tuohon suurempaan(660l) muuttamassa, ja ihan syystäkin. :roll: Mutta minulla on siis kolme huntupyrstöä; ja tuolta allekirjoituksesta löytyy linkki kuvaan kaloistamme.

Saavat tuohon uuteen altaaseen sitten varmaankin muutaman kaverin lisää; eikös ne sen parven vaadi. Ja tuo uusi allas onkin vasta perustusvaiheessa; luultavimmin tässä parin päivän sisällä sitä aletaan laittelemaan. [;)]

Pääsevät kultakala raukat sitten pois tuosta entisestä purkista.. :roll:
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”