Vesiarvot ja muuta

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
mwarsell
Junior Member
Junior Member
Viestit: 53
Liittynyt: 21:55, 23.06.2013

Vesiarvot ja muuta

Viesti Kirjoittaja mwarsell »

Perustin 96l Juwel -akvaarion. Pohjalle tuli CaribSea Eco-Complete Planted Tank (musta). Sitä oli 3 säkkiä, 27kg, laitoin kaikki. Ohjeen mukaan n. 21kg olisi riittänyt, mutta en viitsinyt heittää loppuja menemään, olivat aika tyyriitä.

Vesiarvoihin. Vesi laitettu eilen. Nyt arvot: (tippatestit)

pH: 7,3
GH: 3
KH: 4
NH4: 0,04
NO3: 3
NO2: 0,07

Miltä nämä näyttävät? Aloitin kypsytyksen siis Prodibion Start up:lla. + hiukan Seachem Primea. Ammoniakki oli aluksi 0,5, joten se on ainakin hyvin tullut alas. Akvaariossa ei ole muuta kuin hiekka (tämä eco-complete kuulemma nostaa ensin ph:ta, ja varsinkin ehkä nyt, koska sitä on enemmän kuin suositeltu määrä), pari mangrove-karahkaa ja kookoksen puolikas. Suodatin on Eheim Classic 250.

Olen käytännössä ekaa kertaa tätä tekemässä, joten ohjeita otetaan vastaan: mikä on seuraava askel? Voiko tuonne laittaa jo kasveja? ph on suunnitelluille kaloilleni aika korkea, tarkoitus on laittaa kaloja, jotka viihtyvät 5,5-7. Tämä lähtee alas jos laitan kasveja? Seachem Flourish Excel?

Thanks.
cassie_86
Senior Member
Senior Member
Viestit: 547
Liittynyt: 13:57, 28.05.2008
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Iisalmi

Re: Vesiarvot ja muuta

Viesti Kirjoittaja cassie_86 »

Kasveja voi ja on hyvä laittaa heti kun altaan perustaa. Sitten kun allas on valmis kaloille, kasvit ovat jo kasvaneet ja vahvistuneet ja antavat suojaa ja kuluttavat enemmän kaloista lähtevää ravinnekuormaa ja hiilidioksidia, kun ovat saaneet kasvaa ja vahvistua rauhassa. Uuteen altaaseen iskevät levät saavat myöskin kilpailioita, varsinkin nopeasti kasvavista köynnöstävistä kasveista.. Myöhemmin kunhan allas on hakenut tasapainonsa, voi köynnöstäviä vähentää lajistosta ja vaihtaa haastavampiin lajeihin, jos tuntuu etteivät silmää miellytä tai kasvavat liian nopeasti omaan makuun.
Vesiarvot voivat muuttua, varsinkin pH kunhan vesi on ollut altaassa jonkin aikaa, tuppaa yleensä laskemaan liikaakin Suomen oloissa.
Altaat:165l seura-akvaario, 120l platyjä ja molleja (aina poikasia myynnissä),317l: 1x L201,2xL66,L015,L340,5xhaarniska,kongot ja lehtispari, 80l monnisten kasvattamona. Saksanpaimenkoira, malinois ja am.bulli ja tietenkin aviomies.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”