Täplänuolimonnin kutu

Monnit, nuoliaiset ja muut pohjalla elävät kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Teemuki
Junior Member
Junior Member
Viestit: 89
Liittynyt: 14:28, 04.10.2003
Paikkakunta: Pori

Täplänuolimonnin kutu

Viesti Kirjoittaja Teemuki »

Toisella täplänuolimonneistani (otocinclus hoppei) paisui vatsa n.viikko sitten ja eilen sitten huomasin kun pienempi näistä jahtasi/seurasi isompaa(sitä jonka vatsa oli paisunut) tätä jatkui noin tunnin, kunnes pienempi sitten kyllästyi jahtaamiseen. Onko tämä jotain kosintamenoja vai?
Vesiarvot (pohja oli imuroitu samana päivänä): pH 6,6; dH 5, 24ºC
Akvaarioni on 60 litranen, jossa suodattimena on fluval 2plus, jolla akvaarioon saa hienot virtaukset. Seurana niillä on kolme siamin piikkisilmää, yksi joku piikkisilmä, 7 platyä (älkää sanoko mitään tiedän että ei ole sopiva pH eikä kovuus, mutta kalat ovat koko ikänsä asuneet tälläisissä vesissä ja niin kuin niiden vanhemmatkin) sekä 3 neontetraa (jäivät ainoina henkiin 8kpl:een parvesta).
sani
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2417
Liittynyt: 09:43, 23.01.2003
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja sani »

Kosintamenojahan nuo. Jos nuo kalat olisivat erillisessä akvaariossa, niin saattaisivat kutea. Muiden akvaariokalojen kanssa ollessa käy usein niin, että naaras ei suostu laskemaan mätiä. Oma nuolimonninaaraani (juovanuolimonni) alkaa taas muistuttaa syöttöporsasta, mutta eipä viitsisi enää siirtää sitä kutemaan kun alkaapi olla jo ihan tarpeeksi noita nuolimonneja. Aamulla laskin ruokinta-aikaan että syömään tuli 27 nuolimonnia eli aika raju määrä sitten noita 180 litraiseen akvaarioon kun kasvavat täysikasvuisiksi [:I]
en
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1899
Liittynyt: 13:55, 20.05.2007

Re: Täplänuolimonnin kutu

Viesti Kirjoittaja en »

Vanha viestiketju, mutta aihe on sama. Suoritin järjestelyjä ja sain kalattomaksi 60l purkin. Laitoin sinne 4 täplänuolimonniA, joista toinen naaras oli jo varmaan liian täynnä mätiä, saa nähdä selviääkö aamuun.

Kysymys kuuluukin, häiritseekö ylimääräinen koiras kutua vai kutevatko parvessa? En enää muista kun joskus 90-luvulla näitä oli viimeksi.

Entä, ei tuolle mätipallonaaraalle voi varmaan mitään enää tehdä , ei kai siltä riittävän hellästi onnistu lypsämäänkään munia?
toukopouko
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2035
Liittynyt: 19:53, 09.03.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Re: Täplänuolimonnin kutu

Viesti Kirjoittaja toukopouko »

Voi ottoa.

Kannattaa laittaa vain kutupari samaan altaaseen. Harrastajat, jotka näitä kasvattamalla kasvattavat, pitävät ensin koirasta ja naarasta erikseen yksinänsä jopa kaksi viikkoa ja sitten laittavat yhteen. Toisaalta, onhan nämä kuteneet altaissa porukassa ilman varsinaista kudetustakin. Lämmöksi suositellaan 26C.

Toivottavasti poloinen selviää. En usko tuossa tilanteessa olevan avuksi lypsäminen, varsinkin jos mäti on päässyt yhtään kovettumaan. Nämä ovat niin pieniä. Isommilta vielä onnistuukin. Itse koitin joskus pelastaa kiilakylkinaarasta varovasti lypsämällä, joka oli halkeamispisteessä ja alkoi ajoin kellahdella jo masunsa kanssa kyljelleen, mutta kyllähän sillä oli surullinen loppu vaikka kuinka hellin kätösin yritti :| .
Se parhaiten nauraa kellä on vahvin lääkitys...
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Monnit ja nuoliaiset”