No nuo imeytymistiedot kyllä hälventävät sitä harhaa, jonka olen soveltanut pelkästään ihmisten hoidosta: gelatiinipitoiset ruoat ovat pannassa huonosti ruokaa sulattavissa tapauksissa mm suolistoleikkausten jälkeen jne. Sama tilanne yleisesti vatsavaivaisilla.
Kuitenkaan, niin ymmärrän, rasvojen imeytyminen suolistosta verenkiertoon ei ole se oleellinen seikka vaan oikeiden rasvahappokoostumusten kyky hajota varastoista uudelleen käytettäväksi energiaksi ja niiden toimiminen vaihtolämpöisen kalan varaenergiana.
Jäljelle jää käytön hankaluus - siis mitoitus ja pakkaus. Sekä etenkin jos pyrkimys olisi luonnonmukaiseen ravintoon. Mietinkin itse toteutettavissa olevaa keinoa lisätä ruokaan esim heinäsirkkoja, toukkia, matoja tmv mutta en vain ole helppoa tapaa keksinyt. Karoteenipitoiset pupat ja vastaavat olisivat ihanteellisia mutta toki samaan päästään kun kyseinen ravintokoostumus yritetään matkia muilla raaka-aineilla. Siksi Kalanmaksaöljyn hapotkin ovat tarpeen. Kun löytyisi kyllin helppo tapa mutta silti luonnonmukainen.
Finelistä saa kätevästi selville koostumuksen jos vain tietää mihin pyrkii. Vehnälese on minulla mukana mm b-vitamiinin vuoksi. Puutostila tuottaa mmm reikätautia muistelisin.
http://www.ktl.fi/fineli/
http://www.ktl.fi/fineli/c25.html
----------------
Otetaan vaikkapa esimerkiksi hyvin kiekon ravintoon sopiva ja niitä harvoja joista tietoa saa eli etana:
http://www.ktl.fi/fineli/c864.html
Vaikka kyseisessä ötökässä on runsaasti proteiinia niin samalla mukana tulee suuret määrät eri rasvahappoja kokonaisrasvan jäädessä matalaksi. Myös A-vitamiinin osuus on korkea jota rasvojen hyödyntämiseen tarvitaan. Eli voisin kuvitella, että gelatiinin vaikutus muuttaa reilusti suotuisaa suhdetta - näin tekevät useimmat lämminveristen raaka-aineet.
Mutta minä vain päättelen keskikoulupohjaltani - siksihän täälläkin keskustellaan jotta viisastuttaisiin:-)
Olisikin hienoa tietää miten vaihtolämpöisen eläimen Krokotiilin tai käärmeen liha eroaa esim naudasta tai miten näistä eroaa vesieläinten ja -hyönteisten koostumus. Kun esim hauki syö pupia ja koteloita pohjoisessa tulee siitä liki punalihainen. Särkiä mässäillyt puolestaan jopa haisee vastenmieliseltä. Samoja esteettisiä ongelmia ovat ratkoneet kirjolohienkin ruokkijat.
-----------------
Provokatiivinen käytännön esimerkki: syökää pehmeitä hedelmäirtokarkkeja ilman muuta evästä tyhjään vatsaanne. Ja koittakaa olla sitten pieremättä. Lukekaa sitten nuo imeytymistiedot ja ihmetelkää kanssani mistä se kaikki teille ohessa myyty ilma on peräisin.
Suurin ainesosa on gelatiini ja sokeri.