Romminokat piilosilla

Tetrat, seisojakalat, piraijat, tapparakalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Jonda
Junior Member
Junior Member
Viestit: 107
Liittynyt: 11:16, 15.09.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Liminka

Romminokat piilosilla

Viesti Kirjoittaja Jonda »

Lueskelin että romminokille ominaista käytöstä on uiskentelu ja kisailu ympäri akvaariota, mutta kun omiani seuraan, ne vain hengailevat intianvesitähdikin seassa ja tulevat näkyville vain ruoka-aikaan. Onkohan niillä jokin vialla, käsittääkseni veden pitäis olla suht ok: ph 6,5, lämpö 26, suodattimessa turvetta, vedenvaihdot 1/3 kahden viikon välein. Allas on Juwelin 240 litranen, ja romminokkia on 20 pyrstön parvi, ja kavereina 12 safiiritetraa, 8 punamonnista ja partamonni.

Pitäiskö parven olla vielä isompi, jotta olisivat rohkeampia, mikähän olis maksimi määrä niitä tähän joukkoon? Ovat omia suosikkejani, joten harmittaa kun lymyävät piilossa kokoajan.. :|
Niko+
Junior Member
Junior Member
Viestit: 74
Liittynyt: 13:44, 18.01.2010
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Vantaa

Re: Romminokat piilosilla

Viesti Kirjoittaja Niko+ »

Onpa jännä juttu... Piilottelevatko ne yhä (kun tuosta kysymyksestäsi on jonkin verran aikaa)? Meillä 14 kpl:n romminokkaparvi on jatkuvasti liikkeessä eri puolilla akvaariota. Tosin kaipa tetroissakin voi olla yksilöllisiä eroja, ettei kaikki saman lajin edustajat välttämättä ole yhtä rohkeita, vaan jotkut haluais isomman parven.

Sinineontetroista meillä sellainen kokemus, että piilottelivat kasvin seassa 30:n parvessa ja vilkastuivat vasta kun hankittiin 20 lisää.

Vedenvaihto olis hyvä tehdä kerran viikossa.
55L, 96L, 200L, 400L + haaveissa tosi iso, väh. 800L..., 11kg ja 8 kg mäyräkoiraa, 5 kg monirotuista
Jonda
Junior Member
Junior Member
Viestit: 107
Liittynyt: 11:16, 15.09.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Liminka

Re: Romminokat piilosilla

Viesti Kirjoittaja Jonda »

Kiitos vastauksesta :)

Joo, kyllä ne edelleen piilosilla ovat, mietin itekkin tuota vedenvaihtojen tihentämistä, mutta aika ei ole antanu periksi. Pitää nyt ottaa itseä niskasta kiinni ja kokeilla tihentää, jos siitä olis apua. Ehkäpä niitä kärsis muutaman lisääkin ottaa, kun safiiritetra parvi alkaa pienetä, ja näyttää että täältä Oulusta ei niitä edes saa nyt lisää :| .

Varmasti niissäkin on eroja, yksi mun parvesta on päästään paljon hailukampi, kuin muut, vaikka luulis että kun suurin osa parvesta on ns. normaalin värisiä, ei vedessä pitäis olla ainakaan mitään ratkaisevan pahaa. Olispa hauska jos ne sais kutemaan tuola, mutta taitaa olla harvinaista seura-akvaariossa..
Amos
Senior Member
Senior Member
Viestit: 710
Liittynyt: 01:35, 01.05.2008
Sukupuoli: Mies

Re: Romminokat piilosilla

Viesti Kirjoittaja Amos »

Onko sinulla riittävästi uimatilaa etualalla, mieluiten koko matkalla. kasvien tai kannon ei pitäisi olla edessä.Omassa altaassani huomasin tämän aikoinaan. Taka-alalla vastaavasti täytyy olla runsaasti kasveja ym. Kokeile myös muuttaa virtauksen suuntaa. En usko että parvesi olisi liian pieni.
1000, 100 ja 10 litraa
KS
Starting Member
Starting Member
Viestit: 9
Liittynyt: 13:24, 17.11.2006
Paikkakunta: Helsinki

Re: Romminokat piilosilla

Viesti Kirjoittaja KS »

Omat romminokkani olivat myös alussa melko arkoja piilottelijoita. Ne lymyilivät usein parvena pohjan tuntumassa matalien kasvien lomassa, mutta liikkuivat varovaisesti myös keskikerroksessa. Pieninkin liike altaan lähellä sai koko porukan katoamaan takaisin puskiin, ei onneksi kuitenkaan kovin pitkäksi aikaa. Ruokailemaan kalat ovat aina tulleet varsin rohkeasti, mutta ne ovat hakeneet ruokaa ainoastaan keskikerroksesta, eivät koskaan pinnalta. Ne reipastuivat huomattavasti, kun hankin pinnalle suht isolehtistä kelluvaa kasvia ja annoin myös vallisnerian kasvaa niin pitkäksi, että lehdet menevät pinnanmyötäisesti.

Silti 15 romminokkaa saattoi ajoittain kadota 180 litraiseen altaaseen siten, ettei altaassa olisi uskonut olevan asukkaita lainkaan. Noin kuukausi sitten hankin altaaseen 12 pikkulasimonnia, jotka ovat aina esillä. Lasimonnien lempipaikka tuntuu olevan etulasilla, johon osuu sopiva virtaus johon ne "nojailevat". Nyt romminokat ovat siirtyneet kerrosta ylemmäksi, ne liikkuvat jatkuvasti ympäri allasta ja hakevat ruokaa jopa ihan pinnasta. Niistä on tullut niin rohkeita, etteivät ne enää oikein pysy parvessa, vaan toikkaroivat kuka missäkin. Liike altaan ulkopuolella saa romminokat parveen, mutta ei enää piilosille.

Eli oman kokemukseni valossa voin suositella pintakasvien lisäämistä ja jonkun rohkeamman, mutta rauhallisen kalaparven hankkimista (jos tilaa riittää).
Jonda
Junior Member
Junior Member
Viestit: 107
Liittynyt: 11:16, 15.09.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Liminka

Re: Romminokat piilosilla

Viesti Kirjoittaja Jonda »

Kyllähän tuossa on sekä kasveja että tilaa missä luulisi mahtuvan uiskentelemaan. Tosin pinnalle asti ulottuvia kasveja ei ole kuin nuo intianvesitähdikit..

Nyt viime päivinä parvesta on irtaantunut pari "rohkeaa" jotka uiskentelevat omia aikojaan tai kahdestaan muuallakin, ehkä niitä alkaa jo tuo lymyily kyllästyttää :) . Seurana sielä tosiaan on nyt nuo safiiritetrat, eikä nekään mitään ujoja ole, mutta ilmeisesti ei kuitenkaan anna tarpeeksi imua romminokille, jotta uskaltaisivat piiloistaan. Mulla ne kans syö siinä keskiveden tuntumassa, kun safiirit syö ihan pinnasta. Myös pohjatabletit on romminokkien mieleen, ja niitä ne maistelee monnisten seassa varsin rohkeasti.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tetrat”