Kävipä sitten niin että minun b-komponentti suola oli päässyt keräämään kosteutta ja muuttunut hieman hankalaksi kaivaa purkista ulos.
Tein sitten niin että laitoin lasipurkin hellanpäälle ja levyn 3:lle että saisin lämmitettyä suolaa sen verran että se kuivuisi. Annoin purkin olla levyllä noin 45 minuuttia ja menin katsomaan miltä se näyttää ja yllätys oli aika iso kun huomasin mitä oli tapahtunut.
Suola oli muuttunut kirkkaaksi nesteeksi. Lämpöä oli selvästi yli 100 astetta joten veden imemisestä ei pitäisi olla kyse. Päättelin että suola oli sulanut korkeassa lämpötilassa.
Kaadoin sitten sulan suolan leivinpaperin päälle johon se kohmettui varsin nopeasti. Nyt vaan pitää keksiä millä saan murskattua suolan annosteltavaan muotoon.
Tänään kuitenkin kun tarkistin wikistä mikä on ruokasuolan sulamispiste niin sekään ei tuntunut niin vakuuttavalta (Sulamispiste 802C).
Eli mitä tapahtui? Miksi suola suli?
Tangajika suolan kuivatus
Valvoja: Moderaattorit