Tangajika suolan kuivatus

Malawi- ja Tanganjika-akvaariot, kalat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
samij76
Member
Member
Viestit: 289
Liittynyt: 19:55, 07.01.2003
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Tangajika suolan kuivatus

Viesti Kirjoittaja samij76 »

Kävipä sitten niin että minun b-komponentti suola oli päässyt keräämään kosteutta ja muuttunut hieman hankalaksi kaivaa purkista ulos.

Tein sitten niin että laitoin lasipurkin hellanpäälle ja levyn 3:lle että saisin lämmitettyä suolaa sen verran että se kuivuisi. Annoin purkin olla levyllä noin 45 minuuttia ja menin katsomaan miltä se näyttää ja yllätys oli aika iso kun huomasin mitä oli tapahtunut.

Suola oli muuttunut kirkkaaksi nesteeksi. Lämpöä oli selvästi yli 100 astetta joten veden imemisestä ei pitäisi olla kyse. Päättelin että suola oli sulanut korkeassa lämpötilassa.

Kaadoin sitten sulan suolan leivinpaperin päälle johon se kohmettui varsin nopeasti. Nyt vaan pitää keksiä millä saan murskattua suolan annosteltavaan muotoon.

Tänään kuitenkin kun tarkistin wikistä mikä on ruokasuolan sulamispiste niin sekään ei tuntunut niin vakuuttavalta (Sulamispiste 802C).

Eli mitä tapahtui? Miksi suola suli?
samij76
Member
Member
Viestit: 289
Liittynyt: 19:55, 07.01.2003
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja samij76 »

Taisi olla liian vaikea kysymys :) Mutta mysteeri tuo on edelleen.
RPekka
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1313
Liittynyt: 21:53, 23.09.2003
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja RPekka »

Jos kerrot mitä se "b-komponentti" -suola sisältää niin eiköhän tuohon joku ihan maallinen selitys löytyne.
Hän joka sanoo ettei koskaan pidä antaa periksi, ei hyväksy elämän realiteetteja.
Ville K.
Senior Member
Senior Member
Viestit: 731
Liittynyt: 17:12, 30.01.2002
Akvaarioseurat: TAS ry, HAS ry ja Ciklidistit ry
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Ville K. »

Eri suolat ottavat itseensä kidevettä eri lämpötiloissa erilaisella affiniteetilla. Luulisin, että suolaseos oli imenyt ilman kosteutta itseensä lämmitettäessä.
Ville Kivisalmi
email: ville.kivisalmi@aseptolog.fi
internet: http://www.aseptolog.fi
samij76
Member
Member
Viestit: 289
Liittynyt: 19:55, 07.01.2003
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja samij76 »

Joo eli siis kyse on Tanganjika suolan b- komponentti. En tiedä mitä se pitää sisällään. J. Järvi voi kertoa siitä lisää.
Jaani
Senior Member
Senior Member
Viestit: 537
Liittynyt: 15:19, 21.08.2002
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Tuusula

Viesti Kirjoittaja Jaani »

Mitenkäs kovaa tuo kama nyt on? Menisikö pienemmäksi isomummovainaan perintökalulla, lihamyllyllä?

-Jaani-
samij76
Member
Member
Viestit: 289
Liittynyt: 19:55, 07.01.2003
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja samij76 »

Se muistuttaa sellasta sulatettua ja jäähtynyttä sokeria. Tosin ilman tahmeutta.

Kyllä sen varmaan sais huhmareessa tai muussa sellaisessa hakattua mutta silloin se kerkee myös imemään lisää kosteutta itseensä.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Malawi ja Tanganjika”