Poikasallas ilman suodatusta/ilmastusta?

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
tartsan
Starting Member
Starting Member
Viestit: 10
Liittynyt: 08:40, 22.11.2001
Paikkakunta: Finland

Poikasallas ilman suodatusta/ilmastusta?

Viesti Kirjoittaja tartsan »

Mun kalat ovat ruvenneet lisääntymään oikein urakalla: parin viikon sisällä on kutenut seeprakalat, partikset ja eilen vielä perhoskirjoahvenet. Ongelmana onkin nyt se, että kaikille poikasille ei riitä altaita. Tällä hetkellä seeprakalojen poikaset ovat sankossa ilman suodatusta/ilmastusta, partikset 7-litraisessa (jossa on pieni suodatin) ja ahventen munat tuolla samassa 7-litraisessa sellaisessa verkkohäkissä, että eivät tule syödyksi. Tämän olis tarkoitus olla vain tilapäinen sijoittelu, mutta en vielä tiedä, mihin nuo kaikki laitan... Olen ajatellut ostaa sellaisen 30 litraisen muovialtaan, johon laittaisin tuon suodattimen, joka nyt on 7-litraisessa. Silloin 7-litrainen jäisi ilman suodatusta. Mitäpä mieltä olette, mitkä noista poikasista pärjäisi parhaiten 7-litraisessa ilman suodatusta/ilmastusta ja minkä aikaa? Ja miten nuo poikaset kannattaisi muuten sijoitella?

siis tässä vielä poikaset ja allasvaihtoehdot:

* n. 30 kpl seeprakalan poikasia, ikä reilut 1 viikkoa
* n. 30 kpl partamonnin poikasia, ikä n. 1 viikko
* n. 100 kpl perhoskirjoahvenen munia, ikä 1 vrk

allasvaihtoehdot:

* 7-litrainen, ei suodatusta/ilmastusta
* 30-litrainen, suodatus
* ison altaan reunaan ripustettava poikasten verkkohäkki

Muut altaani ovat 100 l ja 40 l, mutta niihin poikasia ei voi irrallaan laittaa, kun tulevat syödyiksi. Jos joku jaksaa perehtyä tähän ongelmaani, niin iso kiitos
Liisa S
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1129
Liittynyt: 11:39, 02.11.2001
Paikkakunta: Espoo HAS, Monniklubi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Liisa S »

Osta ilmapumppu, letkua, haarakappaleita ja muutama ilmastuskivi ja virittele pieni ilmastus kuhunkin poikaspyttyyn. Pärjäät pikkupoikasten kanssa aika pitkälle ilman suodatusta, kunhan ilmastus löytyy ja vedenvaihtoja tehdään paljon.

Toistaiseksi voit tietenkin laittaa pikkuseeprat ja pikkupartikset molemmat siihen kolmekymppiseen, mutta jos lähes kaikki jäävät henkiin, niillä alkaa olla ahdasta jonkun verran ennen myyntikokoa ja tarvitset lisää litroja. Perhosille taas olisi parasta antaa emojen hoitaa tuotoksensa itse. Perheelle oma akvaario, vaikka se 40 l, josta kaikki muut kalat muualle. Voisit jopa harkita tämän mätiläjän hävittämistä, koska se on ilmeisestikin jo pois emoiltaan ja seuraavan kudun odottelua sopivammin järjestelyin.
tartsan
Starting Member
Starting Member
Viestit: 10
Liittynyt: 08:40, 22.11.2001
Paikkakunta: Finland

Viesti Kirjoittaja tartsan »

Kiitoksia vastauksesta! Onneksi en antanut perhosparin huolehtia itse kaikista munistaan, sillä jätin osan munista seura-akvaarioon ja ne oli seuraavana aamuna hävinneet parempiin suihin. Olisi kyllä harmittanut tosi paljon, jos en olisi pelastanut suurinta osaa erilliseen astiaan ja kaikki olisi syöty. Minkähän hintainen tuollainen ilmapumppu on? Pitää varmaan mennä käymään ostoksilla heti tänään. Saa nyt nähdä, mihin mahdun noiden kanssa, pisteenä iin päälle platykin oli synnyttänyt viime yönä, mutta löysin vain yhden eloonjääneen. 40-litraista en voi valitettavasti tyhjentää perhosille, kun en saa sieltä kaloja mahtumaan mihinkään muualle. 100-litraisessa on jo nyt ylikansoitusta.
Holstedt
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2422
Liittynyt: 13:35, 14.11.2001
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Salo

Viesti Kirjoittaja Holstedt »

Ai ilmaspumpun hinta? Vajaalla 10 eurolla saanee halpismallin joka sitten pitää ääntä kuin norsu kuorsatessaan. Tuollaisen teho ei kovin moneen haaroitukseen riitä, mutta pikku poikasämpäreihin nyt kuitenkin. Siitä sitten laadun funktiona hintahaitaria ylöspäin. Hyvälle ilmapumpulle saattaa jatkossa löytyä ihan oikeastikin jotain järkevää käyttöä. Kauppias tai ken tohtii jatkakoon.

-Holzig-
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”