Zoanthids?

Meri- ja murtoveden akvaariot, kalat, tekniikka ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
iso5817
Member
Member
Viestit: 318
Liittynyt: 12:53, 27.07.2007
Akvaarioseurat: Suomen merivesiakvaariot (Facebook)
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Ilmajoki
Viesti:

Zoanthids?

Viesti Kirjoittaja iso5817 »

Noilla ulkoomaalaisilla sivustoilla pyöriessä usein näkee ihmisten altaissa Zoanthids-sukuun kuuluvia koralleja, ovat pyöreitä ja matalia, lähinnä auringonkukkia muistuttavia -ja mitä ihmeellisimmän värisiä. Onko kenelläkään kokemuksia kyseisistä koralleista? Mistä olette ostaneet, mitä maksoivat, ovatko vaikeita hoitaa?

Ainakin olen ymmärtänyt että valon suhteen ovat tarkkoja/vaativia, ja ilmeisesti vaativat erillisruokintaa. Mutta hyvin hoidettuina valtaavat esim akvaarion paljaita lasipintoja ja pohjaa, ja ovat upean näköisiä?

Kertokaahan kokemuksia!
Olohuoneessa 800:n litran kalakeitto suolan kera.
Cano
Junior Member
Junior Member
Viestit: 174
Liittynyt: 16:18, 15.03.2002
Paikkakunta: Raisio

Zoanthus

Viesti Kirjoittaja Cano »

Yleensä zoantuksia kukaan ei juurikaan osta, vaan tulevat kivien mukana. Näitä ei juurikaan kukaan erikseen myöskään ruoki ja valon suhteen eivät ole nirsoja. Zoanthuksia on myös ajoittain myynnissä, mutta myös harrastajilta näitä saa. Yhteenvetona siis ovat helppohoitoisia ja tulevat kivien mukana altaisiin. Lähes jokaisella on jossain määrin zoanthuksia kivissä, halusi sitten tai ei.
KatjaN
Senior Member
Senior Member
Viestit: 918
Liittynyt: 20:52, 04.12.2001
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

Viesti Kirjoittaja KatjaN »

Nämä hienoimmat zoanthukset eivät yleensä tule kiven mukana, vaan ne ostetaan kovalla rahalla kaupasta. Suomessa ei näitä hienoimpia ole juuri nähty, vähän sama homma hienojen ricordeoiden kanssa. Mutta mikäli niitä haluaa, niin kyllä varmasti onnistuu, esim Saksasta tilaamalla. Vähän tavallisempia ja tylsempiä värejä saa toisilta harrastajilta. Ei vaadin mitenkään erityisiä oloja, vaan ihan normaali hyvinvoiva riutta-akvaario kelpaa niille.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Meri- ja murtovesi”