Hiilidioksidista Tanganjika-akvaarioissa.

Malawi- ja Tanganjika-akvaariot, kalat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
jarvij
Elite Senior Member
Elite Senior Member
Viestit: 15316
Liittynyt: 16:24, 05.11.2001
Akvaarioseurat: HAS, Ciklidistit,
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki/HAS/Ciklidistit/TAS
Viesti:

Hiilidioksidista Tanganjika-akvaarioissa.

Viesti Kirjoittaja jarvij »

Varoituksen sama on paikallaan, jos joku aikoo lisätä hiilidioksidia Tanganjika-akvaarioonsa. Malaweista en tiedä, mutta ehkä siellä on sama tilanne.

Tanganjika-ahvenet eivät juuri siedä vapaata hiilidioksidia. Sitä ei järvessä ole juuri lainkaan, vaan kaikki ylimäärä on sitoutunut karbonaatteihin j vetykarbonaatteihin.

Kasvit ottavat tarvitsemansa hiilidioksidin siis vetykarbonaateista ja karbomaateista, ja niitähän Malawi- ja Tanganjikaveteen akvaarioissa lisätään vedenvaihtojen yhteydessä.

Toinen varoitus koskee ammoniakkia. Emäksisessä vedessä osa ammoniumista on vapaana ammoniakkina, joten biologisen suodatuksen on oltava erittäin tehokasta, jotta nitrifikaatio käy riittävällä teholla -> mattosuodatin auttaa tässäkin.
http://www.aquahoito.info/suomi/akvaari ... p#ammonium
pH 8:ssa jo noin 4% ammoniumista on vapaana ammoniakkina.
Sivuillani voi jo olla vastaus kysymykseesi:
http://www.aquahoito.info/suomi/sivuni.php
jo yli 15000 kirjoittamaani viestiä täällä.
nannu
Member
Member
Viestit: 389
Liittynyt: 00:55, 08.01.2003
Paikkakunta: Oulun eteläinen

Viesti Kirjoittaja nannu »

Hmmm...minä juuri tänä yönä ajattelin väkertää hiilidioksipönikän ja levittimen kovan veden akvaarioon. Vesi on vielä tällä hetkellä pehmeää, mutta asukkaiden sinne tullessa vesi tulee olemaan arvoiltaan seuraavaa:pH 8, KH 8, GH 13. Kovettaminen askartelukipsillä ja ruokasoodalla. Asukkaiksi tulossa platyja ja molleja, litroja 140. Akvaariossa on armoton leväonkelma ja kasveja ei vielä kovin runsaasti mutta ne vähätkin meinaavat jäädä levän alle. Laitanko siis erillistä hiilidioksidilevitintä, vai onko siitä enemmänkin haittaa/vaaraa kovavetisessä ja emäksisessä akvaariossa?
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Malawi ja Tanganjika”