Kuten maisukin kirjoitti kotimaisten puiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Itselläni on parhaat kokemukset uppopuista. Jostain jorpakosta, tai suosta nostettu täysin vettynyt puu kestää yleensä tosi hyvin ja pihkat sun muut nesteet on jo aikoja sitten liuenneet pois. Kuljen aina silmä tarkkana, kun pusikoissa olen liikkeellä, kaikki potentiaaliset juuret pitää aina kerätä talteen.

Myös kuivalta maalta löytyneet kelottuneet puut ovat kestäneet aika kivasti. Nämä vaan ei yleensä uppoa millään eli joku paino tai kiinnityssysteemi täytyy kehittää.
Jos tuoretta haluaa käyttää suosittelen pitkää liotusta ja erittäin huolellista putsausta. Pihkaa saa poistettua kunnon keittämisellä. Älä keitä parhaassa soppakattilassa, tulee aika kivat kerrostumat astioihin.
![Wink [;)]](./images/smilies/icon_wink.gif)
Jos lähtee lahoamaan tai kasvattaa ihme rihmastoja kannattaa napata pois.
Partamonnit ja muut imuttajat pitävät puut aika hyvin kunnossa jyystämällä pintakerroksen pois jos se pehmenee.
Lisäys edelliseen: Itse keittelen yleensä niin isoja kantoja, että saunan pata on ainoa mihin edes jotenkin mahtuvat.