Kalaston pohdinta 104 l (ja 30l) akvaarioihin

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

HolyDiver
Starting Member
Starting Member
Viestit: 13
Liittynyt: 07:32, 19.11.2023
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Kalaston pohdinta 104 l (ja 30l) akvaarioihin

Viesti Kirjoittaja HolyDiver »

Siis juu on säädettävät jalat. Yritin siis niitä säätää, kun tyhjäsin akvaarion niin tyhjäksi kuin sain. Hiekat on jo sisällä. Joku jaloista tuntui pyörivän tyhjää. Kaveri siis joka kaapin kasasi, myös niitä jalkoja sääti alkuun. Olen pitänyt semmoisena tyyppinä joka tekee asiat kunnolla ja huolellisesti. Nyt tuntuu siltä, ettei tämä nyt kyllä mennyt ihan niin. Pyysin vielä toistamiseen tulemaan säätämään akvaa, mutta ei se jiirissä ole vieläkään. Kolmatta kertaa en pyydä.

Olen samaa mieltä, että pitää olla suorassa ehdottomasti alusta alkaen. Jos nyt joku jaloista on mennyt keturalleen jo asennusvaiheessa tai jalkoja säätäessä akvan ollessa jo päällä, niin tuntuu kyllä kohtuuttoman isolta hommalta tyhjentää hiekkoineen päivineen koko tankki, että sen saisi pois kaapin päältä ja katsottua se kaappi ja jalat. :cry: tai sitten jalat, jonka keskellä on siis se säädettävä jalka, ja ns. ulompi osa on vaan löystynyt ja sen varmaankin saa kierrettyä takaisin. Ne siis asennusvaiheessa laitettu käsin kiertämällä ja säädettävä keskiosa sen jälkeen.

Koitan vielä, mitä jalkojen kanssa voi tehdä. Tuolla perus kuusiokoloavaimella tuo säätäminen tuntuu melko raskaalta. Uskallanko tehdä niin että nostan keskimmäisiä jalkoja hivenen irti lattiasta, ja säädän ensin kulmajaloista? Sen jälkeen keskimmäiset jalat.
Ja kiitoksia kovasti paperivinkistä! Jos vielä jotain säädettävää jää, laitan niitä sitten.

Ajattelin vielä hommata vuoto/kosteusvahdin lisäksi, josko sitten voisi nukkua yönsä rauhassa. Laaja kotivakuutus on. Juuri päivitin sen tuon akvaarion takia.
Akvaario hankinnassa 15v. tauon jälkeen...
1 kpl koiria löytyy 🐶
kr70
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1975
Liittynyt: 14:45, 12.10.2014
Sukupuoli: Mies

Re: Kalaston pohdinta 104 l (ja 30l) akvaarioihin

Viesti Kirjoittaja kr70 »

Jos sulla on epäilyksiä, että jalustan kasauksessa olis joku mennyt pieleen, kyllä se pitää tarkastaa. Akvaario vaan tyhjäksi, pois jalustalta, ja käyt koko systeemin läpi, onko kaikki kunnossa. Akvaarion hajoaminen on niin iso juttu, vaikka olis millaiset vakuutukset, että pitää kyllä nähdä vähän vaivaa asennusvaiheessa. Sitten kun se on kunnossa, niin sittenhän akvaario-jalusta-kokonaisuus saa olla rauhassa vuosikausia.

Säätämisen yksityiskohdista en lähde sanomaan mitään, kun en tunne Aquaelin jalustoja, miten niitä jalkoja säädetään. Teemu on muistaakseni kertonut tykkäävänsä Aquaelista, ehkä hänellä on yksityiskohtaisempaa vinkkiä.

Paperit olen ite laittanut siten, että sopiva määrä oikean kokoisiksi leikattuja suikaleita teipillä kiinni jalustaan, sitten testausta ja mittausta, tarpeen mukaan suikaleita pois tai uusi satsi päälle.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”