Vedenpitävä lattia akvaarion alle

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
JaJu
Junior Member
Junior Member
Viestit: 89
Liittynyt: 11:21, 28.06.2012
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Nurmijärvi

Vedenpitävä lattia akvaarion alle

Viesti Kirjoittaja JaJu »

Onko kukaan rakentanut altaan alle vedenpitävää alustaa?

Olen aikeissa laittaa ison altaan ja alle tekniikkaa, ja suoran vesijohdon. Sen verran pelkään vesivahinkoa, että näkisin hyväksi rakentaa alle jonkun verran vettä pitävän alustan, johon vielä sijoittaisi vuotovahdin. Pitävä alusta voisi olla vaikka vettä eristävä muovimattoa, jota kylpyhuoneisiinkin laitetaan.

Lattia on alunperin isoa laattaa, jonka päälle olemme laittaneet laminaatin. Jos haluaisin että laminaatti alla säilyy hyvänä, pitäisi maton alle laittaa vielä yksi vaneri tms.kerros. Ajatus tuntui ensin hyvältä, mutta voiko tuollainen monikerroksinen viritelmä olla ison altaan alla huono? Voiko se esim.ikäänkuin elää, tai vaneri painua altaan painosta ja saada altaan vinoon?
joppe
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1358
Liittynyt: 00:33, 13.04.2002

Re: Vedenpitävä lattia akvaarion alle

Viesti Kirjoittaja joppe »

Varmaan pitäisi koko allashuone vesieristää ja tehdä lattiaan kaukalorakenne jos todellista turvaa hakee allasrikon varalle. Vähän työlästä.. tihkumisiin voisi mennä joku pienempikin. Tarpeetonta mielestäni. Vesipistettä en toisi ollenkaan.
Teemu Salonen
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5534
Liittynyt: 19:54, 02.10.2005
Akvaarioseurat: Suomen meriakvaarioseura facebook
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo

Re: Vedenpitävä lattia akvaarion alle

Viesti Kirjoittaja Teemu Salonen »

Mulla oli joskus 300l riutan alla kaapistossa ihan tavallainen pressu. Huomasin siitä käytännössä olevan enemmän haittaa kuin hyötyä.

Jos allaskokonaisuus vuotaa, niin sitten se vuotaa ja käytännössä silloin pitäisi koko huoneen olla vesieristetty ja viemäröity. Altaiden vuodot ovat kuitenkin äärimmäisen harvinaisia ja niitä varten on kotivakuutus.
tellie
Senior Member
Senior Member
Viestit: 569
Liittynyt: 20:12, 11.01.2005
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Vedenpitävä lattia akvaarion alle

Viesti Kirjoittaja tellie »

Olen miettinyt, että josko akvaarioon saisi kosteusvahdin haistelemaan vuotoja. Se sitten puhelimeen huutelisi hälytyksen, vaikka olisin poissa kotoakin, ja voisin hälyttää apuvoimia pelastamaan mikä pelastettavissa on.

Jos taas allas lasahtaan kerralla, niin eipä siinä pressut tai muovinpalat auta.

2/3 altaasta on käynyt vuotamaan vuosien saatossa, joten enemmän on tämä vesihuoli lisääntymään kuin vähenemään päin. Eka kyllä tosin oli joku jeesuksen aikainen kehysallas joka oli kuivillaankin ollut, joten sen suhteen nyt en ollut niin ihmeissäni.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”