Korurihmakalat teki bebei!

Rihmakalat, kiipijäkalat, pusukalat, taistelukalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
MA7xGE
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2209
Liittynyt: 12:24, 27.02.2011
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Korurihmakalat teki bebei!

Viesti Kirjoittaja MA7xGE »

Noni, meikäläisellä ehti viikon asumaan korurihmakalat lajiakvaariossa kun jo ensimmäinen kuplapesä puhalleltiin. Isikala valvo pesää, mutten yhtään uskonut siellä olevan mätiä. Nappasin silti varuiksi pesän juustorasiaviritelmään akvaarion pinnalle - ja seuraavana päivänä bongasin kalavauvan! :D Äkkiä ostamaan mikromatoja ja artemiaa Tampereen Akvaariokalasta, tuleepahan tämäkin puoli harrastuksesta tutuksi kun ei silloin 10v sitten vielä tullut.

Myöhemmin yritin laskea silmäparien määrää, ja sain 12. Osa mädistä taisi kuoriutua myöhässä tai bebet ovat reipastuneet, kosta tänään suoritetussa uusintalaskennassa menin viidenkymmenen kohdalla sekaisin! "Ei siellä varmaan mitään ole..." :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Pitää ehkä varautua siihen että noista ainakin osa kasvaa isommaksi ja alkaa metsästää poikasallasta. Joskus tuli pidettyä näitä aiemminkin ja sieltä yksi vauveli kasvoi jopa sentin mittaiseksi seuraa-akvaariossa, mutta en ole aikaisemmin mitään kasvattanut näin tarkoituksenmukaisesti. Onpas jännittävää. :D

Alla kuvia isäkalasta (pesä suoraan ylempänä), poikasaltaasta, ensimmäisestä bongatusta bebestä, ja vielä tämän hetken meiningistä.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

edit: eiiiii miks mun kuvat on rikki :c No täältä näkee:
https://ibb.co/sHNvVTs
https://ibb.co/2cLY0xF
https://ibb.co/KjNvXDs
https://ibb.co/DM3fq01
!\/!. /\. /. x. ('';. €.
kr70
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1337
Liittynyt: 14:45, 12.10.2014
Sukupuoli: Mies

Re: Korurihmakalat teki bebei!

Viesti Kirjoittaja kr70 »

Onneksi olkoon perheenlisäyksestä!

Nuo ei tod.näk. kykene heti syömään artemiaa. Mikromatoja saattavat kyetä, mutta niiden kanssa ongelma on, että ne vajoavat pohjaan, ja poikaset ovat kai pinnalla. Parasta olisi, jos sulla olis likoeläinviljelmä niille. Likoeläimiä saa myös purkista:
https://hobby-aquaristik.com/EN/30110/protogen-20-ml

Ensimmäiset päivät ovat kriittisiä. Jos ne eivät saa tarpeeksi sapuskaa silloin, ne jäävät kehitysvammaisiksi. Jos likoeläinviljelmää ei ole käytettävissä, voit vaihtaa vettä päivittäin akvaariosta. Akvaariovedessä on yksisoluisia, jotka saattavat riittää, jos poikasia ei ole kovin paljon.

Em. Protogenista tai toiselta harrastajalta saa likoeläinviljelmän alun. Viljelmän pitoon löytyy ohjeita netistä, tai voidaan tässäkin sitä käsitellä, jos on tarvis. Mulla on koko ajan purkissa likoeläinviljelmä säästöliekillä (banaaninkuorella) siltä varalta, että äkkiä tarvitsee poikasruokaa.

Muutaman päivän iässä ne pystyvät sitten syömään artemiantoukkia, mutta niitä ei saa jättää pitemmäksi aikaa pelkän artemian varaan, tai sitten artemiaa pitää ruokkia. Ensimmäiseen nahanluontiin saakka artemian toukat eivät syö mitään. Heti kuoriutumisen jälkeen niissä on paljon energiaa, mutta muutaman tunnin päästä jo paljon vähemmän. Niistä kuitenkin puuttuu kalojen kehitykselle välttämättömiä rasvahappoja. Niitä alkaa muodostua vasta, kun toukat alkavat syödä 10-12 tunnin iässä. Ruokitut artemiat ovat ravitsevaa. Vaihtoehtoisesti voi antaa lisäksi pölymäistä poikasruokaa (esim. JBL NovoTom), joka on ravitsevaa, mutta kaikki poikaset eivät tajua sitä ruoaksi, koska se ei liiku. Se on myös vaarallista pienessä rasiassa, koska syömätöntä ruokaa jää aina vaikka puhdistaisi rasian 2 x päivässä, jolloin vesi pilaantuu ja poikasille tulee helposti tulehduksia.
MA7xGE
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2209
Liittynyt: 12:24, 27.02.2011
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Korurihmakalat teki bebei!

Viesti Kirjoittaja MA7xGE »

Kappas, täällähän on vastaus! :D

Kiitos likoeläinvinkistä, pitääpä tilailla jotain ymppiä vastaisuuden varalta. Pitääpä myös tutustua artemianviljelyyn, pitääpä rakentaa joku härveli noiden kasvattamiseen muutenkin. Olen heitellyt akvaariosta vettä akvaarion ja kipon välillä epäsäännöllisen säännöllisesti muiden kiireiden ohessa, ja mikromatoja lisäillyt kun en ole enää pohjalta bongannut sätkiviä yksilöitä. Nuo poikaset jostain syystä viihtyvät pohjalla paremmin kuin pinnalla.

Poikaspurkki oli päättänyt alkaa kasvaa levää molemmin puolin, joten päätin vaihtaa juustorasian salaattirasiaksi. Samalla poistin töhnää ja leväpalleroita poikasten seasta, ja erottelin kuolleet elävistä pipettiruiskulla aikuisten ruuaksi. Menehtyneitä laskin harmillisen monta, 33, kun taas elävien tarkka määrä ilmeni vielä olevan 54. :O Oletan myös että veden likoeläimiä ja mikromatoja on mutusteltu, koska ovat edelleen tosi aktiivisia.

Onnistuin sotkemaan akvaarion artemian munankuorilla, ja noista ei tunnu pääsevän eroon mitenkään. :') Olen myös erillistä poikasakvaariota yrittänyt metsästää, mutta toistaiseksi ei ole löytynyt mitään sopivaa. Onneksi nuo poikaset ovat vielä noin pieniä... Voisivat nuo fisut varoittaa seuraavasta poikas-satsista vähän paremmin... :roll: :mrgreen:
!\/!. /\. /. x. ('';. €.
kr70
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1337
Liittynyt: 14:45, 12.10.2014
Sukupuoli: Mies

Re: Korurihmakalat teki bebei!

Viesti Kirjoittaja kr70 »

Artemian viljelyyn voin suositella tällaista viljelylaitosta:
https://hobby-aquaristik.com/EN/21700/artemia-hatchery

Mut kyllähän sellaisen itsekin voi rakentaa. Idea tuossa on, että toukat vaeltavat kohti valoa, munat ei, joten tällä periaatteella munat ja toukat voi erotella. Munia ei pitäisi päästää poikasten sekaan, pilaantuessaan pilaavat veden, ja jos poikanen erehtyy nielaisemaan sellaisen, voi se olla kohtalokasta, koska niissä on kova kuori. Toukkien siivilöimiseen vedestä:
https://hobby-aquaristik.com/EN/21620/artemia-sieve

Suolavettä ei saa mennä akvaarioon. Siksi siivilä.

Hyvä jos poikaset syövät mikroja pohjalta. Osa saattaa pärjätä niillä ja akvaarioveden likoeläimillä. Ilmeisesti ruokaa ei kuitenkaan ole tarpeeksi, koska noin moni on kuollut. Siinä akvaariovedessä ei tod.näk. ole tarpeeksi likoeläimiä. Jos ei ole enemmän pientä ruokaa käytettävissä, voisi miettiä sitäkin, kannattaisiko valikoida 10 isointa poikasta ja heittää loput aikuisten ruoaksi.

Jos ovat kasvaneet, niin voi kokeilla pientä määrää artemiaa, saavatko syötyä. Syömättömät pitää poistaa, etteivät pilaa vettä. Heti kun artemian syönti onnistuu, kasvu nopeutuu huomattavasti.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Labyrinttikalat”