Kiinalaiset siemenet

Kasvien hoito, ongelmat ja sisustus.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
anuke
Starting Member
Starting Member
Viestit: 6
Liittynyt: 18:00, 27.04.2016

Kiinalaiset siemenet

Viesti Kirjoittaja anuke »

On näitä kiinalaisia "carpet seed" - virityksiä varmaan joku kokeillut vaikka en suomalaisia ketjuja löytänytkään?

Osa ihmesiemenistä lienee jotain rairuohoja ja ketunleipiä jotka eivät pitempiä aikoja veden alla menesty, mutta googlettelun perusteella yksi tyyppi on vesitähdikit. Ilmeisesti siementen kerääminen niistä on kannattavaa, koska niitä (jos en ole aivan väärässä) käytetään kosmetiikassa kasvonaamioina, nimellä "rose seaweed face mask". Kyllähän "rose seaweed" voisikin olla vesitähdikki jos se on käännetty jostain paikallisesta nimestä kukkivaksi vesirikkaruohoksi :).

Onko kellään siis mitään havaintoa mitä vesitähdikkejä kiinalaisista siemenistä on saatu aikaan?

Tilasin kokeeksi "Small leaf carpet seed", siemenet ovat pikkuriikkisiä (0,3mm) ja sirkkalehtien puhjettua tuntuvat viihtyvän mätänemättä veden alla. Idättäessä muodostui juuri tuollainen "kasvonaamiolima". En kuitenkaan ole päässyt kokeilussa vielä kovin pitkälle.
anuke
Starting Member
Starting Member
Viestit: 6
Liittynyt: 18:00, 27.04.2016

Re: Kiinalaiset siemenet

Viesti Kirjoittaja anuke »

Tässä nyt oman kokeiluni satoa tähän asti. Tuollaisenahan olisivatkin kivoja mutta pakkohan niiden on jossain vaiheessa tuosta reuhahtaa vauhtiin. Kokeilu jatkuu.

1. Kylvetty kivivillaan joskus joulukuun alkupuolella, ollut joulukuun puolivälistä veden alla (n. 10cm). Ei siis kasva mitään hirveää vauhtia mihinkään suuntaan, mutta ei ole pahemmin lannoitettukaan.
kokeilu 1.jpg
2. Kylvetty vuodenvaihteessa maatuvaan tiskirättiin (tieteellistä, eikö..), kasvusto litimärkä mutta ei veden alla vielä, koska isoimmat aukot paikkauskylvetty eikä vielä lähteneet.
kokeilu 2.jpg
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kasvit ja sisustus”