Red Sea MAX E - 260 LED

Meri- ja murtoveden akvaariot, kalat, tekniikka ym.

Valvoja: Moderaattorit

Red Sea MAX E - 260 LED

ViestiKirjoittaja Hannes73 » 15:45, 06.05.2017

Olen siirtymässä merivesipuolelle ja mietin kyseistä akvaariopakettia.
Olen katsonut sitä http://www.shop-meeresaquaristik.de/Tan ... 17562.html nettikaupasta.
Mitä laitteita tarvitsee lisäksi? Saa myös ehdottaa muuta parenpaa nettikauppaa.
Kaikesta tiedosta kiitollinen
Hannes73
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 12
Liittynyt: 17:14, 09.04.2017
Sukupuoli: Mies

Re: Red Sea MAX E - 260 LED

ViestiKirjoittaja Merihemmo » 20:37, 06.05.2017

Paras näkemäni akvaariopaketti merivesiakvaristille (aloittelevalle ja vähän edistyneemmällekin) on ollut ehdottomasti Siniriutan SinIQ -altaat. Siinä on kaikki jolla pääsee alkuun ja reippaasti kapasiteettiä päivittää tekniikkaa sitä mukaan elävien vaatimukset muuttuvat. Pakettia kuvaa mielestäni parhaiten se että se näyttää siltä kuin joku joka on ihan oikeasti huoltaa akvaarioita, on suunnitellut sen. Paketti on rakennettu varsin avarasti ja se sopii kaiken merkkisille laitteille. Et tarvitse muuta kuin tämän allas-systeemin (pääallas + ala-allas + kaapisto) + valaisimen + pinnantasaajan + aktiivihiiltä sukkaan + lämmittimen + streamejä (esim. tunzet on hyviä) + elävät. Sitten tarpeen mukaan ensimmäisenä päivityksenä voit lisätä vaahdottimen jos ravinnekuorma altaassa kasvaa.

Harkitsemassasi (ja muissa saman tyyppisissä) paketissa on mielestäni se ongelma, että kaikki on ahdettu pieneen tilaan, jolloin niitä on työlästä huoltaa ja olet pitkälti jumissa yhden valmistajan tuotteisiin, jotka usein ovat vieläpä ylihintaisia. Kun mietit käytännössä millainen homma tuollaisen ahtaan tekniikkatilan huolto ja puhdistus kauttaaltaan kaikkine putkituksineen on kun sinne on kertyny kaikenlaisia sienieläimiä, skeidaa, putkimatoja, meritähtiä, levää jne, niin ainakin multa loppuisi motivaatio vuodessa tähän harrastukseen. Varsinkin allasta startatessa pumppuihin ym kertyy paljon irtolevää jolloin niihin täytyy päästä helposti käsiksi. Akvaarion vaatimukset tekniikan suhteen saattavat muuttua matkanvarrella ja nämä paketit eivät jousta piiruakaan mihinkään suuntaan.

Itse käytän kyseistä nettikauppaa paljon, koska siellä on OK hintataso (ei halvin, mutta usein halvimmasta päästä) ja poikkeuksellisen hyvä valikoima varsinkin PVC ja "rakennus-nippeli"-puolella. Kauppias on perus saksalainen kusettaja, kaikesta pitää aina neuvotella ja vängätä eikä mikään onnistu ongelmatilanteessa omalla painollaan, mutta ainakin omalta osalta on aina päästy lopulta yhteisymmärrykseen. Mutta tämän on aika yleinen toimintamalli Saksassa muutoinkin.
Merihemmo
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 208
Ikä: 35
Liittynyt: 17:05, 18.08.2008
Paikkakunta: Tampere
Sukupuoli: Mies


Paluu Meri- ja murtovesi

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa