miten erottaa neontetrojen sukupuolen ja miten ne saa kutema

Akvaariokalojen ja muiden akvaarioasukkien viljely.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
risteytys
Junior Member
Junior Member
Viestit: 79
Liittynyt: 19:04, 09.09.2013
Sukupuoli: Mies

miten erottaa neontetrojen sukupuolen ja miten ne saa kutema

Viesti Kirjoittaja risteytys »

mulla on akvaariossa 7 neontetraa, 5 miljoonakalaa, 2 kuparimonnista ja kaks monnia joista toinen on partamonni ja toinenki on varmaan partamonni :D no kuitenki... miten sain neontetrat kutemaan ja miten niiden sukupuolen erottaa toisistaan? olis kiva jos joku osais auttaa :D sitte niistä kuparimonnisista miten niiden sukupuolen erottaa toisistaan?
pisarat2
Senior Member
Senior Member
Viestit: 977
Liittynyt: 18:24, 16.07.2012
Sukupuoli: Nainen

Re: miten erottaa neontetrojen sukupuolen ja miten ne saa ku

Viesti Kirjoittaja pisarat2 »

Neontetrojen sukupuolen voi arvailla kalojen koosta. Isommat, pulleavatsaiset ovat joko hyvin syöneitä tai kutuvalmiita naaraita.
Meillä kutevat, kun olosuhteista pidetään hyvää huolta: pehmeää turpeella rikastettua vettä vaihdetaan altaaseen kerran kaksi viikossa ja laadukasta ruokaakin on tarjolla. Ennen innostuivat kutuu jokaisen vedenvaihdon jälkeen, nykyään harvemmin.
Tarkista siis veden laatu, lämpötila ja arvot, ja vaihda vanhan tilalle ahkerasti uutta puhdasta. Iso parvi ja oma seura ovat kai näille kaloille sitä parhainta.

Uusista tuskin koskaan tulet poikasia saamaan, mutta on tuo kutu tapahtumanakin jo palkinto hyvin tehdystä työstä lemmikkiensä eteen.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Viljely”