Kerro mitä ajattelet vaahdottajastasi!

Meri- ja murtoveden akvaariot, kalat, tekniikka ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Kimmo S
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2243
Liittynyt: 14:37, 18.04.2002
Akvaarioseurat: SMAS, Suomen merivesiakvaariot (Facebook)
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Kerro mitä ajattelet vaahdottajastasi!

Viesti Kirjoittaja Kimmo S »

Vanha aihe, mutta aina niin hyvä! Kertokaa mitä ajattelette käyttämästänne vaahdottajasta! Tehdään tästä Suomen paras ketju, joka kerää kaikki viimeisimmät mielipiteet vaahdottajista samaan paikkaan! Sana on vapaa! Mahdollinen jatkokeskustelu omaan threadiin, kerätään tähän vain mielipiteitä omista laitteista! Eiks jeh! GO TEAM!

Minulla 400L allas, kohtuullinen ruokinta ja kalakuorma:
Tunze 9020. Aivan surkea, mutta laitteessa lienee vikaa laakerissa, jarrussa tai jossakin O-renkaassa - tutkitaan vielä ennenkuin hutkitaan. Parhaimillaan tekee laimeata skimmatea alle 100ml päivässä, useimmiten vaahto ei jaksa nousta kuppiin asti.

AM Turboflotor multi 1000: Tasainen työjuhta, joka tekee keskinkertaista jälkeä. Näitä on ollut käytössä jo kaksi usean vuoden ajan. Vaahdotin vuotaa välillä vettä allensa, joten parasta käyttää sumpussa. Säädöt eivät pysy paikoillaan ja on hyvin herkkä säädettävä.
-Alix-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 4264
Liittynyt: 09:49, 30.05.2002
Akvaarioseurat: HAF, HAS, SMAS, ja Ciklidistit
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Alix- »

Täällä aloiteltiin Tunzella, olisiko ollut 9005. Aivan kauhea laite joka parhaimmillaan puski hyvin haalean teen väristä tavaraa. Sen jälkeen kävi muutama muu malli joka aina paransi tilannetta, mutta viimeinen, 2x Aquamedic Turboflotor 1000 oli kyllä hyvä. Se puski sellaista tervaa, että hyvä kun lähti irti kupista :mrgreen: Mutta kuten kaikissa vaahdottajissa, sekin toimi välillä korkeamman tahon käskyjen mukaan tjsp, sillä välillä se puski liian kovaa vaikka kuinka sääti ja välillä toinen lopetti kokonaan vaahdottamisen. Letku irtoilee sieltä tai täältä ja taas pitää säätää ja vääntää letkuja, säätimiä ja vipstaakeja.

Itse olen vaivaisten parin vuoden harrastamisen jälkeen päättänyt, että en varmaan ikinä ymmärrä vaahdottajien sielunelämää. Nyt takaraivossa kytee nanon perustamisen ajatus (EHKÄ, jos aikaa riittää tuossa vuoden päästä aikaisintaan) ja siihen ei tulisi vaahdottajaa lainkaan. Sinä päivänä kun joku keksii vaahdottajan, joka toimii kuin kone niin harkitsen asiaa uudestaan.
Koralli- ja kasvinisti. Minkäs sille voi.
Lugonn[71]
Junior Member
Junior Member
Viestit: 152
Liittynyt: 10:29, 24.02.2004
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Luumäki

Viesti Kirjoittaja Lugonn[71] »

Kerrotaan uudestaan omista kokemuksista:

Deltec MCE 600: suht äänekäs vaahdotin joka työntää todella pahanhajuista töhnää kuppiin (eli toimii hyvin), ongelmana oli jatkuva sakkakupin korkeuden säätö koska saattoi ylivuotaa johtuen pienestä koosta. Kuppikin oli myös hankalahko putsata. Vedenvaihon jälkeen työnsi pirusti mikrokuplia altaaseen.

Tunze nano DOC 9002: hiljainen pienen altaan vaahdotin ei ehkä kaikkein tehokkain tunze.

Tunze Doc 9010: Käytin tätä aluksi pääaltaassa, mutta sen toiminta heikkeni koska hydrofoamer likaantuu omassa altaassani aika nopeasti (kalkkivesi ja balling) Lisäksi ei toimi kovin hyvin kovassa virtauksessa. Vaahdottimen toiminta on parantunut huomattavasti sen jälkeen kun laitoin ala-altaan pystyyn ja siirsin tunzen sinne ja tietysti kun myös jaksaa pitää pumpun puhtaana.
Martin's Mini Reef Merivesiakvaario-portaalissa:
http://kimmo.aqua-web.org/harrastajia.html#lindstrom
Tatu Vaajalahti
Senior Member
Senior Member
Viestit: 568
Liittynyt: 23:26, 13.03.2002
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tatu Vaajalahti »

Joitain käyttämiäni vaahdottimia:

Sander Pico:
Täyttä roskaa. Nanoon parempi ratkaisu on joku nykyisistä HOB vaahdottimista (esim. Prizm) tai kemiallinen suodatus ja suuri vedenvaihto.

RedSea Berlin:
Vaahdon määrä sähkönkulutukseen kaukana nykyisistä. Ei kannata.

Tunze rotaatio:
Varmatoimisia, säätö helppo / tarpeeton. Varma työjuhta, sopii ammattikäyttöön. Helppo puhdistaa.

Tunze diffuusio (3130 ja 3115):
Varmatoimisia, kunhan oikea asetus löytyy. Hinta/tuotto suhde oli 31xx malleilla kohdallaan. Usein väärinkäytetty / säädetty / sijoitettu.

Aqua Medic Turboflotor Multi:
Uskomattoman surkea vaahdotin, joka ei toiminut useista yrityksistä / varaosista / muutoksista huolimatta koskaan kunnolla yli vuorokautta. Samanaikaisesti altaassa ollut 3130 tuotti kaksi kertaa enemmän tummempaa jätettä. Teho n. 0,5 x 3130 (1 x 3115).

Grotech HEA-200:
Huippulaadukkaasti valmistettu vaahdotin joka pärjää hyvin vertailussa muita aikansa vaahdottimia vastaan. Äänentaso selvästi korkeampi kuin mainoksissa väitetään. Teho n. 2 x Tunze 3130.

ATI BubbleMaster gen. 1 (vastaa nykyistä 250 mallia):
Omassa luokassaan teho/koko/hinta suhteeltaan. Uskomattoman hiljainen ottaen huomioon veden ja ilman määrän. Ainoa kritiikki näihin ensimmäisiin mallehin kohdistuu materiaalien laatuun (korjattu nykyisissä malleissa). Teho n. 2-4 x Grotech HEA-200.
tmpitkan
Member
Member
Viestit: 363
Liittynyt: 15:12, 27.09.2004
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja tmpitkan »

Aqua EV-150 , puskee todella hyvin vaahtoa, mustaa litkua.(välillä samaan altaaeeen kokeillut Tunzen....ero kuin yöllä ja päivällä) Ei ole ollut koskaan levä ongelmia altaassa tämän vaahdottajan kanssa. Ideaali paikka tälle vaahdottajalle olisi siellä ala-altaassa, nyt altaan sivulle kytkettynä, joka aika riskipaikka, kun noita pellavapäitä juoksee siinä vieressä. En haluaisi vaihtaa erinomaista vaahdottajaa, mutta ala-altaan rakentelukaan ei taida nyt onnistua.
Inia
Akvaariosisustaja 2005
Akvaariosisustaja 2005
Viestit: 1133
Liittynyt: 11:54, 07.02.2003
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Inia »

Deltecin reunalle ripustettava malli oli tosi hyvä, hiljainen ja tehokas.

Nyt on Grotechin pömpeli ja tykkään siitäkin, sitä voi säätää pumppuja vaihtamalla ja ilmapumpun kanssa tehostaa vaahdotusta mielensä/tarpeen mukaan. Äänekkäämpihän tuo on, johtuen noista pumpuista.

Piccolo- tyyppiset putkilot ovat hyviä mielestäni, vaikka hohkapuun vaihtaminen onkin pitkässä juoksussa työlästä.

Tunzen laatikotkin ovat toimineet ihan kohtuu hyvin.
Jorg
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1417
Liittynyt: 21:36, 21.02.2006
Akvaarioseurat: SMAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Jorg »

Turboflotor 1000 Allas 400l
Erittäin epävaakaa laite. Vaahdottaa/ei vaahdota. Todella herkkä vedenpinnan korkeuden vaihtelulle ja veden virtauksille. Säätö todella karkea ja huono. Vaatii joka päiväistä tarkkailua. Kuppi pieni.

ATI Bubblemaster 250 Allas 1000l.
Vanhempaa mallia Eheim 1262(3400l/h) pumpulla.
Ilmanotto vähintäänkin riittävä(2000l/h). Lähes äänetön. Säätö on helppoa kun sitä ei ole. Uuudessa mallissa on säätö. Vaahtoa tekee paljon. Reaktioputki on aina täyttä mutta kuppiin ei valu ruskeaa vettä vaan aitoa "tavaraa" joten ei tarvitse joka päivä tyhjentää. Kuppi myös riittävän iso. Todella vakaa vaahdotin ja hinta/laatu-suhde on kohdillaan. Tätä voi suositella kaikille.
TimoJ
Starting Member
Starting Member
Viestit: 13
Liittynyt: 13:02, 14.01.2008
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja TimoJ »

Olen perustamassa 800l allasta +ala-allas. Ostin altaan + tekniikan käytettynä, mukana tuli 2x Aquamedic Turboflotor 1000 vaahdotinta eheimin pumpuilla! kannattaisko heti suosiolla kummiskin investoida tuohon ATI Bubblemaster 250:seen?
raa
Junior Member
Junior Member
Viestit: 143
Liittynyt: 15:02, 23.05.2004
Akvaarioseurat: FOMA 007
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja raa »

Olen omistanut Aqua Medicin Turboflotor 5000 vaahdottimen jo seitsämän vuotta. Aluksi se oli 650 l altaassa ja nyt viimeiset pari vuotta noin 1100 l järjestelmässä.

Vaahdotin on toiminut hyvin, kunhan on vain muistanut putsata injektorin ilmanottoaukon kerran - kaksi viikossa ja tietysti kylvettänyt etikassa muut osat pari - kolme kertaa vuodessa. Hieman äänekäs, helposti huollettava ja tehokas kun veden läpivirtaus on riittävä. Vaahdottimen koko (korkeus 118 cm) asettaa vaatimuksia sijainnille.

Aikanaan hinta-laatuluokassaan hyvä tuote mutta nyt hommaisin jo jonkun toisen.
Mikael
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1138
Liittynyt: 15:11, 30.10.2001
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mikael »

Minulla on ollut Tunze 3140 käytössä 6 vuotta. Toiminut ihan OK. Ostin toisen varalle (käytettynä kun sain halvalla) ja kokeilin niitä yhtäaikaa. Lopputuloksena oli, että kaksi vaahdotinta vaahdotti yhteensä saman verran tummaa mömmöä kuin yksittäinen vaahdotin. Normaalisti tummaa kuonaa tulee 400 ml viikossa. Kun aikoinaan sattui kalsiumhydroksiidin vahinko jossa koralleja (akroja) kuoli useampi kappale niin vaahdotin työnsi tuon 400 ml päivässä eli näyttäisi, että sen toiminta on oikeanlainen. Pesen vaahdottimen etikassa 2-3 kertaa vuodessa ja sitä ei ole tarvinnut säätää sen kummemin koko aikana. Kuonakupin ja vaahdotussylinterin puhdistan viikottain. Altaan rikkoontumisen yhteydessä vaahdotin oli refugiossa johon eliöstöä jouduin sijoittamaan väliaikaisesti - tällöin vaahdottimen ilmaruuvi oli poistettava kokonaan jotta vaahdotus olisi toiminut 'normaalisti'. Kun siirsin laitteen jälleen ala-altaaseen niin ilmaruuvi oli laitettava takaisin koska muuten kuonaa tuli kuppiin liian vetisenä.

Tärkeä kysymys onkin kuinka rajua vaahdottaminen pitäisi olla? Haagalla ei ole vaahdotinta lainkaan ja homma hoituu biologisella toiminnalla ja vedenvaihdoilla ja jollakin harrastajalla saattaa olla reilusti altaaseen ylimitoitettu vaahdotin. Mikä olisi se oikea ratkaisu?
jumase
Senior Member
Senior Member
Viestit: 705
Liittynyt: 10:56, 17.07.2004
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja jumase »

Mulla on ollut altaassa (850 l.) Aqua Medicin Turboflotor Shorty Compact 5000 ja laite toimii mielestäni oikein hyvin. Ilmanottoreikää saa aina silloin tällöin putsata. Asiaa helpottaa, kun pari kertaa viikossa lorauttaa ilmaletkusta kuumaa vettä litran verran alas. Vaahto nousee välillä yli kymmensenttiseksi patsaaksi ja sitten romahtaa kupin pohjalle. Uusi patsas lähtee kasvamaan saman tein. Kuppi täytyy hiljalleen paksusta mönjästä, joten kyllä kai tuo hommansa hoitaa niinkuin pitääkin.

Jonkin sortin säätömahdollisuuksiakin tuossa on, mutta itse en ole huomannut niiden vaikuttavan itse toimintaan millään tavalla. Ihan hiljaisimmasta päästä laite ei ole, mutta erillisessä laitehuoneessa kun on, niin eipä ole haitannut.
Idefix
Member
Member
Viestit: 346
Liittynyt: 21:48, 09.01.2006
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Idefix »

1500 litran altaassa Deltec TS1060S. Hyvin on pelannut.
Elämä on kuin pokeri, jos ei ole paria niin täytyy olla hyvä käsi.
patu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1065
Liittynyt: 21:18, 18.01.2003
Akvaarioseurat: FOMA #6
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Kemi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja patu »

Täällä on 325 litraisessa, Deltec turbo 1250 ja siihen olen todella tyytyväinen, allas on raskaasti kansoitettu ja siltikin se jaksaa touhuta työnsä kiitettävästi. Helppo säätöinen, tekee halutessa todella paksua kökköä.
Ari
Junior Member
Junior Member
Viestit: 106
Liittynyt: 12:56, 27.10.2002
Akvaarioseurat: FOMA
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Ari »

Deltec TS1060 vuodesta 1993 joka päivä 24 tuntia / vrk.

Kehuisin toimintavarmuutta ja huoltovapautta. Kuppi tyhjätään/putsataan kerran noin viikossa Kuumaa vettä ilmaletkuihin ehkä noin joka toinen kuu. Ei mitään säätämistä. Plussana paikka esim aktiivihiilelle.

Pisteitä kuitenkin pudottaa laitteen äänekkyys.
Idefix
Member
Member
Viestit: 346
Liittynyt: 21:48, 09.01.2006
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Idefix »

Ari kirjoitti:Deltec TS1060 .... Pisteitä kuitenkin pudottaa laitteen äänekkyys.
???

Minulla on tuosta S-malli, jossa ei kai ole erona kuin kolmas pumppu. Laite on mielestäni hyvin hiljainen. Sen verran olen sitä modannut, että olen laittanut laitteen pohjaan pienet palat solumuovia tms, koska muuten vaahdotin resonoi ala-altaan pohjaa vasten.
Elämä on kuin pokeri, jos ei ole paria niin täytyy olla hyvä käsi.
Ari
Junior Member
Junior Member
Viestit: 106
Liittynyt: 12:56, 27.10.2002
Akvaarioseurat: FOMA
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Ari »

Ensin korjaus: Olen käyttännyt TS1060-vaahdotintani tietenkin vuodesta 2003 eikä 1993.

Mielenkiintoista, että TS1060S voi olla hiljainen. Äänekkyys on ollut ainoa haitta mistä olen kärsinnyt ja jonka vuoksi olen jopa harkinnut vaihtoa.

Olen itsekin yrittanyt modata laitetta esim nostamalla vaahdottimen irti sumpun pohjasta erilaisin vaimennusmateriaalein onnistumatta kuitenkaan olennaisesti pienentämään äänen voimakkuutta. Olen myös harkinnut pumppujen vaihtoa jne...

Mutta koska laitetta oli muuallakin äänekkääksi haukuttu, niin olin jo luovuttanut tuon suhteen. Nyt kuultuani hiljaisesta yksilöstäsi, niin voisin vielä kerran yrittää modata tuota ja unohtaa kalliit vaihtohaaveeni.
Kimmo S
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2243
Liittynyt: 14:37, 18.04.2002
Akvaarioseurat: SMAS, Suomen merivesiakvaariot (Facebook)
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kimmo S »

Useamman vaahdottimen speksit taulukossa:
http://www.aquariumcontrollers.com/files/skimmers.html
patu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1065
Liittynyt: 21:18, 18.01.2003
Akvaarioseurat: FOMA #6
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Kemi
Viesti:

Re: Kerro mitä ajattelet vaahdottajastasi!

Viesti Kirjoittaja patu »

Päivitetään tätä ketjua sen verran että vaahdotin on poistettu käytöstä kolme, neljä kuukutta sitten ja korallit kasvaa. Muutamat pehmytkorallitkin joita altaaseen on jäänyt ovat kasvaneet huimaa vauhtia. Vaahdotin jäi pois vähän niinkuin vahingossa.

Korvausvetenä menee koko ajan ro-vesi, vettä vaihan aina silloin ku jaksan. Eli toistaiseksi ainakin menee hienosti, allas on nyt ollu kuukauden päälle kaksi vuotta käynnissä ja jotenki tuntu että keväällä se kypsyi lopullisesti ja pyörii suurinpiirtein omillaan.
mikaelll
Junior Member
Junior Member
Viestit: 92
Liittynyt: 10:13, 18.11.2007
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Kerro mitä ajattelet vaahdottajastasi!

Viesti Kirjoittaja mikaelll »

No tietysti sander 2 on hyvä pukkaa mömmöö niin hirveesti että voi mahoton :) , Harmi vaan kun on niin iso.
Nyt käytössä atman 2500 ala-altaassa ja on myös erittäin tehokas pelkäämpä et liiankin tehokas mut seuraillaan nyt jonkun aikaan tilanetta.
Kimmo S
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2243
Liittynyt: 14:37, 18.04.2002
Akvaarioseurat: SMAS, Suomen merivesiakvaariot (Facebook)
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Kerro mitä ajattelet vaahdottajastasi!

Viesti Kirjoittaja Kimmo S »

Vanha threadi, johon päivitystä omista kokemuksista:

Grotec HEA 150: Tehokas, yksinkertainen ja luotettava. Ei vaadi tolkuttomasti putsaamista ja tuottaa skimmaattia tasaisesti. Toimi 300 litraisessa systeemissä oikein hyvin. Ainakin iän myötä hieman äänekäs, joten parasta sijoittaa kaappiin.

Deltec MCE600: Tämäkin varmatoiminen peli 400 litraisessa systeemissä. Kuppi on hieman pieni ja hieman hankalan mallinen pesun kannalta, joten joutuu tyhjentämään hieman useamin. Pieni kuppi on kuitenkin helppo käsitellä pesussa. Helppo säädettävä. Tämäkin iän myötä hieman äänekäs, joten parasta sijoittaa kaappiin.

Deltec SC2060: Tasaisen varma peli. Toimii lähes ilman huoltoa, kuppi on kivan kokoinen, joten ei tarvitse olla koko aikaa tyhjentämässä. Kupista löytyy viemäriliitäntäkin. Tehoa voi parantaa säännöllisellä äänenvaimentimen, kupin ja kuplien ohjausritilän putsaamisella. Herkkä vedenpinnan vaihteluille -> kannattaa sijoittaa sumpun osioon, jossa vedenpinta pysyy tasaisena. Vaahdottajan tehon säätö erittäin tarkka ja toimiva.

Deltec TC2560 + self cleaning head: Tasaisen varma peli. Toimii lähes ilman huoltoa, kuppi on iso kokoinen. Täysi kuppi skimmaattia painaa jo aika paljon, mutta itse ainakin käytän kupissa olevaa viemäriliitäntää ja tyhjennän kupin sitä kautta suoraan viemäriin. Tehoa voi parantaa säännöllisellä äänenvaimentimen, kupin ja kuplien ohjausritilän putsaamisella. Herkkä vedenpinnan vaihteluille -> veden syöttö kannattaa tehdä mahdollisimman vakiolla tavalla, kuten vakio korkuisen vesipatsaan tai luotettavan ja laadukkaan pumpun avulla. Vaahdottajan tehon säätö on erittäin tarkka ja toimiva. Lisävarusteena myytävä puhdistuspää on tosi näppärä, ja se pitää vaahdottajan kupin nousuputken puhtaana -> kupin pesutarve vähenee. Samalla vaahdottajan teho lisääntyy merkittävästi. Kokoonsa nähden hiljainen vaahdotin. Pumpun tärinän minimoimiseksi lisäsin pumpun ja vaahdottajan rungon väliin pätkät silikooniletkua.
watchet
Starting Member
Starting Member
Viestit: 32
Liittynyt: 12:22, 20.02.2011
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kerro mitä ajattelet vaahdottajastasi!

Viesti Kirjoittaja watchet »

Deltec TC2060 + Swabbie: Samat sanat kuin edellä (TC2560), hyvin pelaa. Syötössä RedDragon 3 Speedy, elektroninen säätöyksikkö nököttää skimmerin vieressä, jolloin näpyttelyn tuloksen voi helposti huomioida. Tyhjennys täälläkin menee suoraan viemäriin, lisäksi olen johtanut automaagisesti toimivan RO-laitteen jäteveden huuhtelemaan kuppia; kannen reiät ovat tasan saman kokoisen kuin RO-letkut. Kun tuo Deltecin oma putsauskansi tuntui aika hintavalta, turvauduin tämmöiseen:
Kuva
http://www.avastmarine.com/ssc/do/product/SWABBIE
8" versio istuu ko. Delteciin hyvin, ajastimella pyöräyttää kuuden tunnin välein nousuputken oikein nätisti puhtaaksi.
ProjectMoses: tuplaerkkeri MP 180 * 60 * 70 + sumppu yht. 800+ l.
5 x Radion, Deltec TC2060, 3 x Vortech, 2 x Maxspect Gyre 330, Aquatronica etc. "tarpeellista"
Aqualung
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5530
Liittynyt: 13:54, 06.04.2007
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Lieto

Re: Kerro mitä ajattelet vaahdottajastasi!

Viesti Kirjoittaja Aqualung »

Tässä nyt kärkeen kenties tyhmää kysymystä; eli jos vaahdottajan tuottoon vaikuttaa kaulaan kertyvä orgaaninen aines (käsittääkseni sen huokoinen pinta puhkoo kuplaa ennenaikaisesti) eikö silloin tuon kaavintalastankin pintaan ihan samalla tavalla kasva mujua ihan samalla vaikutuksella? Tai no pienemmällä pinta-alalla, mutta samalla periaatteella. Vai olenko nyt jotenkin hakoteillä?

Bubble Magus NAC-7:
Nyt rapiat 1,5v käytössä kulunut ja osoittautunut varsin äänettömäksi laitteeksi. Toimintaa ei kuule ala-altaan eheimien yli, eli vain vaahtopatsaasta tietää onko päällä. Kuppi on kohtuu kookas kokoisekseen skimmeriksi ja kupissa on viemäröintinippa vakiona. Laitteen saa helposti avattua nylon-ruuveista ihan käsipelilläkin atomeiksi puhdistusta varten (talttapäämeisselillä toki käy myös). Vaahdottimen säätö eri syvyiseen veteen on hyvin helppoa ja selkeäa 10-portaisen asteikon kanssa poistoaukkoa säätäen. Säädöt pitävät hyvin ajankin kanssa ja hienosäätö märemmän tai kuivemman skimmaatin välillä on helppoa ja nopeaa. Kuten muutkin ala-allasmallit, tulee laite sijoittaa osastoon jonka vedenkorkeus on vakio.
Ensimmäinen putsaus (kuppia lukuunottamatta) tuli suoritettua siinä 18kk nurkilla, ja vaikka sisus kasvoi täynnä spongea ja putkimatoa, ei itse laitteen tuotto ollut juurikaan pudonnut eikä vaatinut kummempia säätöjä. Samoille asetuksille, takaisin altaaseen ja kuppi täyteen per vk.
My word's but a whisper - your deafness a SHOUT.
I may make you feel, but I can't make you think.

Liikkuvaa ja liikutettua kuvaa riutastani YouTubessa
Kimmo S
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2243
Liittynyt: 14:37, 18.04.2002
Akvaarioseurat: SMAS, Suomen merivesiakvaariot (Facebook)
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Kerro mitä ajattelet vaahdottajastasi!

Viesti Kirjoittaja Kimmo S »

Aqualung kirjoitti:Tässä nyt kärkeen kenties tyhmää kysymystä; eli jos vaahdottajan tuottoon vaikuttaa kaulaan kertyvä orgaaninen aines (käsittääkseni sen huokoinen pinta puhkoo kuplaa ennenaikaisesti) eikö silloin tuon kaavintalastankin pintaan ihan samalla tavalla kasva mujua ihan samalla vaikutuksella? Tai no pienemmällä pinta-alalla, mutta samalla periaatteella. Vai olenko nyt jotenkin hakoteillä?
Toki harjaan kertyy möhnää, ja itse asiassa se lisää yhden puhdistettavan kohteen lisää, mutta möhnä on paljon pienemmällä alueella ja huomattavasti vähemmän. Deltecin harja pyörii noin parin minuutin välein, joten möhnä ei pääse kasvamaan edes harjaan kovin paksuksi kerrokseksi. Harja myös puskee vaahtoa edellään, joten pesukierroksen aikana harja heittää hieman tavallista löysempää vaahtoa kuppiin.
Rapide1
Senior Member
Senior Member
Viestit: 991
Liittynyt: 22:15, 24.10.2011
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Lohja

Re: Kerro mitä ajattelet vaahdottajastasi!

Viesti Kirjoittaja Rapide1 »

Eilisen pesun jäljiltä ATB Mediun Cone Skimmerini alkoi pitämään ääntä :|
Tavallaan kuplien "kohina" kuuluu nyt huomattavasti selvemmin, kuin ennen pesua. Luulen, että se ohut filmi/limakerros joka reaktiokartiossa kasvaa vaimentaa kuplien ääntä. Onko muilla vastaavaa havaintoa?
Keskinkertaisella logiikallani päättelin näin, että tuo ohut kerros toimii siis äänenvaimentimena.
Muuten skimmeri toimii yhtä loistavasti kuin ennenkin. Tuo on kyllä tuote, jota voin suositella. Tosin omakohtaista kokemusta vastaavista tuotteista ei itselläni ole, ainoastaan Aqua Medicin miniflotorista nanossa.
Alsshon
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1067
Liittynyt: 23:30, 21.09.2008
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Kerro mitä ajattelet vaahdottajastasi!

Viesti Kirjoittaja Alsshon »

Näitä kolmea olen kokeillut 340l altaassani viimeisen puolentoista vuoden aikana:

Tunze DOC 9010:

Tällainen rutisi ala-altaassani alkuun, mutta lähti kohtuullisen nopeasti vaihtoon koska arvelin sen olevan alitehoinen. Hieman hankala puhdistaa koteloinninsa takia ja piti aina päällä ollessaan kummallista naksuttavaa ääntä. Tuotos oli yleensä kohtuullisen laihaa ja teen väristä vaikka säätöruuvia yritti säädellä. Vaahtoon pystyi vaikuttamaan hieman asennuskorkeutta säätämällä.

AquaMedic Turboflotor 5000 Shorty 2:

Tämä oli käytössä reilun vuoden. Skimmaten koostumusta pystyi säätämään vaahdottimen vedenpinnan korkeutta säätämällä. Korkeutta säädin poistoon kytketyllä palloventtiilillä. Tällä vaahdottimella oli ikävä taipumus "kuohahtaa" silloin tällöin, mutta luulen sen johtuneen poistoputkitukseni rakenteesta. Kohtuullisen äänekäs kapine ja jäätävän kokoinen. Kokonsa takia lähti sitten vaihtoon, koska ala-altaaseeni ei juuri muuta tämän lisäksi mahtunut. Suorituskykyinen laite kuitenkin ja toiminee hyvin vähän isommassakin altaassa.

Bubble Magus NAC 7:

Tällainen on ollut minulla vasta toista kuukautta käytössä, mutta tässä hieman lyhyen käyttökokemuksen huomioita: Käytössä todella hiljainen ja skimmaten koostumus on helposti säädettävissä. Pitää myös säätönsä melko hyvin. Rakenne vaikuttaa hintaansa nähden todella hyvältä ja vaahdotin on helppo purkaa puhdistusta varten. Suorituskykyä tuntuu löytyvän isommankin vaahdottimen verran ja tuotoksesta saa todella tiukkaa, tällöin tosin kupin kaulaa joutuu pesemään kohtuullisen usein. Kuppi on edellisiin vaahdottimiin verrattuna hieman vaikeampi nostaa ylös, koska kaulan ympärillä on kumitiiviste millä kaula tiivistetään kartioon. Tästä syystä ei kannata päästää kuppia kovin täyteen, ettei sitä ylösnostettaessa tule läikytettyä skimmatea sumppuun.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Meri- ja murtovesi”