Viron akvaarioliikkeet

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
alvil
Junior Member
Junior Member
Viestit: 50
Liittynyt: 13:15, 21.07.2009
Sukupuoli: Nainen

Viron akvaarioliikkeet

Viesti Kirjoittaja alvil »

Kävin eilen Tallinnassa päiväreissulla. Ekaa kertaa piipahdettiin Rocca al Maren kauppakeskuksessa ja yllätyksekseni huomasin siellä kivan akvaariokaupan. Vedenparannusaine, kasviravinne ja muut aineet huomattavasti halvempia kun suomessa. Harmittaa todella paljon etten ostanut...kun merkitkin oli tuttuja turvallisia. Siellä oli myös ihania akvaarion taakse laitettavia kiviseinämiä...ym.ym.

Multa meni fiilikset koko kauppaan kun huomasin siellä Taistelukala urosten elämän :(
Niitä oli monessa akvaariossa, arviolta noin kymmenessä. Taistelukalat oli yksitellen teljetty muoviseen muutaman desin läpinäkyvään mukiin ja mukit roikkuivat akvaarion reunoilla. Yhdessä akvaariossa oli noin 8 mukia (4 / reuna). Osa Taistoista pörhisteli ahtaassa mukissa eviään, osa makasi apaattisenä mukin pohjalla. Todella surullista katsottavaa ja tunsin itseni erittäin pieneksi ihmiseksi kun en asialle mitään voinut tehdä :´(

Tämä kauppa oli kuitenkin vilkkaan kauppakeskuksen (vrt. Jumbo Vantaalla) yhteydessä, joten luulisi että tämä oli tasokkaammasta päästä. En edes uskalla ajatella miten kalat elävät pienemmissä putiikeissa.
Tässä kaupassa oli ihania albiinomonneja, mahtavia kaloja meriakvaariossa...tosi upeita lajeja, joiden nimiäen tiedä. Mutta miksi ihmeessä haalivat sinne kymmenittäin Taistouroksia myyntiin noin ankeisiin oloihin...

Muilla kokemuksia Viron liikkeistä?
102 l seura-akvaario sekalaisella jengillä.
Halla76
Member
Member
Viestit: 353
Liittynyt: 10:22, 14.10.2008
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Viron akvaarioliikkeet

Viesti Kirjoittaja Halla76 »

Samaa harrastettiin taistojen kanssa täällä Suomessakin. Nykyisin en ole niitä nähnyt, mutta n. 10v sitten taistot tuopin kokoisissa muovimukeissa oli normaali näky. :roll:
317l vettä
Substral
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1394
Liittynyt: 17:24, 21.12.2008
Paikkakunta: Helsinki

Re: Viron akvaarioliikkeet

Viesti Kirjoittaja Substral »

Kalat ovat akvaarioliikkeissä myynnissä, eivät "viihtymässä", jos näin tylysti voi sanoa. Katsopa ajatuksen kanssa mitä tahansa suomalaista myyntiallasta. Huomaat, että kaloja on ensinnäkin aivan liikaa pienissä altaissa, on keskenään epäsopivia lajeja (tappelevat keskenään, eviä näykkiviä yms) ja monta muuta pientä epäkohtaa alkaa pikkuhiljaa paistaa silmään. Taistelukalojen myynti pienissä kipoissa on normaalia myynnille, sillä reviiritietoiselle kalalle ei voida "tuhlata" 20 tai 40 litraa vettä per pyrstö. Osa makaa apaattisena ihan jo sen takia, että tietää saavansa vieressä olevalta pörhistelijältä turpaan ihan kohta ja yrittää olla mahdollisimman huomaamaton. Näin käy usein kun laitetaan taistouroksia riviin.

Myös suomessa on saatavilla taistelukalojen "motelleja", eli kirkkaasta muovista valmistettuja astioita, jotka ripustetaan altaan sisään. Astiassa on väliseinillä erotettu esim neljä lokeroa, jonka jokaisen tilavuus on varmaan 3-4 desilitraa vettä. Tällainen on hyvin kätevä viljelytarkoituksissa, kun taistelukalat pitää voida pyydystää nopeasti kutualtaaseen. Samalla voidaan yhdessä lasialtaassa pitää helposti juurikin kymmenkunta tai enemmän taistelukaloja ilman pelkoa tappeluista.

Loppukaneetti: vaikka se hiukan hirvittää, niin myymälässä kalat ovat myynnissä (muutamasta päivästä viikkoihin) ja siksi eivät ole parhaissa mahdollisissa altaissa ja olosuhteissa. Akvaristin tehtävänä on järjestää kaloille hyvät olosuhteet, sillä kotialtaassa kalat ovat vuosia.
Eiköhän tämä ollut tässä..
Aqualung
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5530
Liittynyt: 13:54, 06.04.2007
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Lieto

Re: Viron akvaarioliikkeet

Viesti Kirjoittaja Aqualung »

alvil kirjoitti:Harmittaa todella paljon etten ostanut...
No miksi et sitten ostanut?
My word's but a whisper - your deafness a SHOUT.
I may make you feel, but I can't make you think.

Liikkuvaa ja liikutettua kuvaa riutastani YouTubessa
alvil
Junior Member
Junior Member
Viestit: 50
Liittynyt: 13:15, 21.07.2009
Sukupuoli: Nainen

Re: Viron akvaarioliikkeet

Viesti Kirjoittaja alvil »

Vaikka olisi kuinka väliaikainen majoitus tahansa niin kyllä pitää inhimilliset olot olla...näin sanoo mun sydän.
Tiedän ettei näin ole ja siksi tekeekin pahaa.

Sen hetkiset ostofiilarit meni noiden Taistojen majoituksen takia ja ostamattomuus harmittaa jälkikäteen. Mutta siksi en siis ostanut kun teki vain yksinkertaisesti pahaa siellä liikkeessä.

Näin on, tunteella kun ajattelee ja haluaisi eläimille hyvää kohtelua.
102 l seura-akvaario sekalaisella jengillä.
allablaze
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1291
Liittynyt: 18:52, 10.11.2003
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kaustinen

Re: Viron akvaarioliikkeet

Viesti Kirjoittaja allablaze »

alvil kirjoitti:Vaikka olisi kuinka väliaikainen majoitus tahansa niin kyllä pitää inhimilliset olot olla...näin sanoo mun sydän..
Ei kaloissa ja niiden oloissa ole mitään inhimillistä.
Tarvitsemme eniten rakkautta silloin kun sitä vähiten ansaitsemme.
Azkhaeracan
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1302
Liittynyt: 19:02, 04.12.2002
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen

Re: Viron akvaarioliikkeet

Viesti Kirjoittaja Azkhaeracan »

Onhan se viron meininki yleensä melko asiallista. Jos taivastella haluaa, niin toisissa aasian maissahan on aika mielenkiintoisia näkyjä toreilla... http://www.cookiesound.com/wp-content/u ... /fish1.jpg Siellä on oskarit, lehtikalat, värjätyt papukaijat, yms valmiiksi pussissa... Sitä en kyllä tiedä kuinka nopeasti kauppa käy, että onko tuossa järkeä... Vaikka sanomattakin on selvää, että tuohon tyyliin varmasti osa joutuu vääriin olosuhteisiin.
Fishy fella.
kotiloharrastaja
Starting Member
Starting Member
Viestit: 20
Liittynyt: 21:31, 12.03.2010
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Viron akvaarioliikkeet

Viesti Kirjoittaja kotiloharrastaja »

Hiljattain tuli käytyä Tallinnassa ja jossakin siinä Tartu maanteen varrella silmiin osui sellainen ulospäin melko kuolleen näköinen akvaarioliike - huomaamaton, ikivanhat kyltit jne. Mentiin kuitenkin rohkeasti sisälle ja sisältäpäin liike näyttikin mitä mahtavimmalta. Pieni putiikki täynnä akvaariotavaraa, eläimiä, koristeita jne. Mitään erityistä en ollut etsimässä, joten hintoja ei juurikaan tullut vertailtua. Yhden koristeen kuitenkin ostin olemattoman pienellä hinnalla. Parhaiten tuosta liikkeestä jäi mieleen ystävällinen naismyyjä nymfipapukaijoineen. Kovasti esitteli tuotteita venäjäksi (jota en osaa sanaakaan) ja viihdytti asiakkaita esittelemällä papukaijansa temppuja. Tunnelma liikkeessä oli sen verran mukava, ettei tuo kielimuurikaan oikeastaan haitannut.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”