Duunin akvaarioon kalastotäydennystä

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
pepepoksu
Junior Member
Junior Member
Viestit: 124
Liittynyt: 08:45, 03.11.2005
Paikkakunta: Espoo

Duunin akvaarioon kalastotäydennystä

Viesti Kirjoittaja pepepoksu »

Meillä on duunissa 128-litrainen akvaario, josta on nyt alkanut pikkuhiljaa putoilla kaloja vanhuuttaan. Tällä hetkellä altaassa on kaksi partista, (ukko ja akka, jotka eivät thank god enää jostain syystä lisäänny), viisi mustatetraa ja noin 7 neontetraa. Altaassa on nitraatit varmaan turhan ylhäällä, koska vettä vaihdetaan vain parin viikon välein 1/2 tai 1/3 (kunhan saan ostettua itselleni uuden nitraattitestin, voisin mitata tuostakin). Muuten vesi on pehmeää ja voisi olettaa (mitattu ei ole) neutraalia tai hieman hapanta. Suodattimena joku Eheimin ilmeisesti riittävän kokoinen sisäsuodatin, yksi altaan pituinen loisteputki kylmällä valkoisella valolla. Pohjalla sora, kasveja reilusti, ei leväongelmaa, lämpötila noin 23 astetta (yöllä ilmeisesti vähän matalampi, koska lämmitintä ei ole).

Kävisikö tuonne pinnalle yksi paratiisikala(koiras) ja lisäksi kumpaankin tai vain toiseen (ehkä mieluummin neoneihin) parveen täydennystä? Mikä olisi sopiva kevyt kalamäärä joko paratiisikalan kanssa tai ilman sitä? Tai olisiko jotain muuta pinnan tuntumassa elävää vähän näyttävämpää kalaa, joka tuonne sopisi? Siellä oli alunperin kolme helmirihmaa, joista yksi kuoli ilmeisesti melkein heti ja loput kaksi sitten viime aikoina, mutta nehän joka tapauksessa olisivat kaivanneet isomman altaan.
-mintam-
Junior Member
Junior Member
Viestit: 123
Liittynyt: 13:13, 07.02.2009
Akvaarioseurat: Onkos semmosia lähellä?
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Salo/Perniö

Re: Duunin akvaarioon kalastotäydennystä

Viesti Kirjoittaja -mintam- »

Kyllä tuonno sopisi yksi paratiisikala pintakalaksi. Itse hankkisin yhden mustatetran vielä ja kasvattaisin neontetraparven ainakin 12.
530-litran seura, 20-lirtan rapula ja kaksi kissaa.
Tyhjillään 60-litranen ja 160-litra.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”