Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Lukittu
NoiR
Member
Member
Viestit: 440
Liittynyt: 16:44, 31.05.2007
Paikkakunta: Vihti

Re: Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Viesti Kirjoittaja NoiR »

Tämän hetkiset ajatukset ovat osittain helpottuneet, mutta silti vielä epävarmat...

Tänään aamulla klo 6:30 (valaisimien ajastimet olivat pysähtyneet tuohon aikaan) oli palanut sulake ja kaikki akvaariolaitteet, jääkaappipakastin yms. seisoivat hiljaisina kun kömmin klo 12:00 (joo illalla meni myöhään...) sängystä. Alkoi suodattimien pesurumba, sulakkeen vaihto... oikein kivaa puuhaa pikku kankkusessa.

Syyllinenkin löytyi... tai ainakin tapahtumapaikka. Mollipurkin alla olevan mikroaaltouunin pistokkeessa oli tapahtunut syystä tai toisesta oikosulku!

Syytä oikosulkuun selvittelen tässä juuri, koska vettä ei olisi pitänyt päästä valumaan tuohon pistorasiaan. Kaikki paikat oli ihan kuivia pistokkeen ja jatkojohdon ympärillä. Kuitenkin selkeästi on pistokkeen oikeanpuoleisen koskettimen ja maadoituskoskettimen välillä tuo oikosulku ollut eli jotain siihen väliin on kai pitänyt päästä?

Onneksi sulake pelasti sähköpalolta ja toivottavasti pistoke ja jatkohjohto jäävät ainoiksi tappioiksi tässä draamassa! :(
SirpaN
Junior Member
Junior Member
Viestit: 245
Liittynyt: 09:30, 17.01.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo

Re: Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Viesti Kirjoittaja SirpaN »

Tänään vihdoinkin sain kiinni ne kolme jäljellä olevaa, pakoilevaa, mustatetraa. Alistuin kohtalooni ja revin vedenvaihdon yhteydessä lähes kaikki kasvit pois ja otin juurakot ulos. Aikani kampailtuani, sain kuin sainkin pakoilijat kiinni :twisted:
Nyt on rauha altaassa ja tetrat poissa niille epäsopivista oloista, vihdoinkin. Altaan sisustustakin tuli hieman uusittua mylläkän yhteydessä. Vaihdoin rusolehtien ja karttulehtien paikkaa päittäin sekä istutin Blyxa japonicat paikoilleen. Olenkin muutokseen aika tyytyväinen.
Catitus
Junior Member
Junior Member
Viestit: 62
Liittynyt: 21:35, 05.05.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Raisio
Viesti:

Re: Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Viesti Kirjoittaja Catitus »

Oottelen josko kohta alkaisi näkymään pikkuisia kääpiörihmapoikasia isossa altaassa. koiras tehnyt komean ja ison kuplapesän. Sitten ois tietty niiden poikasten kiinni otto haavilla. Varmaan yhtä tuskaa, epäilen ma. Sittten pitäisi tulla hienoja kääpiörihmoja kun tuo koiras on niin komia [punainen värimuoto].
Mitäs me pienistä,
kun ei pienetkään meistä.
Malys
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1413
Liittynyt: 12:02, 23.06.2004
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kuusamo

Re: Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Viesti Kirjoittaja Malys »

Kuparimonnisilla ollut nyt kahtena yönä hirveät kutusessiot ja laseissa on pikaisesti arvioiden ainakin satakunta mätimunaa. Mutta miksi juuri nyt pitää kutea, kun olen lähdössä reissuun? Tavoitteena on yrittää kokeilla kasvattaa jokunen monninen, mutta nuo ovat nyt viime aikoina päättäneet kutea hyvin usein juuri silloin, kun olen lähdössä sinne reissuun enkä silloin viitsi kerätä munia talteen. Sama juttu oli edellisellä kerralla ja sitä edellisellä. Nuo selkeästi odottavat, että alan valmistautua matkaan ja sitten pistävät hirveän härdellin päälle. :roll: No ehkä seuraavalla kerralla ja onpahan kaloille ja sukaravuille tarjolla kaviaaria.
112 ja 312 litraiset altaat sekä keskikokoiset villakoira-urokset. Läträystä vuodesta 1994 lähtien.
allablaze
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1291
Liittynyt: 18:52, 10.11.2003
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kaustinen

Re: Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Viesti Kirjoittaja allablaze »

Malys kirjoitti:Kuparimonnisilla ollut nyt kahtena yönä hirveät kutusessiot ja laseissa on pikaisesti arvioiden ainakin satakunta mätimunaa. Mutta miksi juuri nyt pitää kutea, kun olen lähdössä reissuun? Tavoitteena on yrittää kokeilla kasvattaa jokunen monninen, mutta nuo ovat nyt viime aikoina päättäneet kutea hyvin usein juuri silloin, kun olen lähdössä sinne reissuun enkä silloin viitsi kerätä munia talteen. Sama juttu oli edellisellä kerralla ja sitä edellisellä. Nuo selkeästi odottavat, että alan valmistautua matkaan ja sitten pistävät hirveän härdellin päälle. :roll: No ehkä seuraavalla kerralla ja onpahan kaloille ja sukaravuille tarjolla kaviaaria.

Seuraavaksi teet niin, että kastelet kukat, pakkaat tavarat ja tarkistat pistorasiat teatraalisesti altaan edessä. Käytät ulko-ovea ja haa, jäätkin salaa kytikseen nurkan taakse :roll: Plääh, joku viettää tylsää sade sunnuntaita [:I]
Tarvitsemme eniten rakkautta silloin kun sitä vähiten ansaitsemme.
bj
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2426
Liittynyt: 06:44, 27.12.2006
Akvaarioseurat: TAY, CorydoradinaeFinland
Paikkakunta: Turku

Re: Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Viesti Kirjoittaja bj »

Täällä Kaarinassa ei sada, lähdin säätiedoitukseen luottaen, tänään piti olla viileämpi päivä, takki päällä koiran kanssa pellolle jälkeä treenaamaan ja kuumahan siellä tuli. No onneksi takin voi aina ottaa poies.

Akvaarioissa lähes kaikki ennallaan, paitsi amerikkalaiseen on tullut muutamaan kasvin lehteen ihan inan verran sinilevää. Oli helppo rapsuttaa poies. Toivottavasti se ei riehaannu. Vesimiekka on tehnyt jo neljä kelluslehteä, jännä seurata miten kehittyy. Yksi puna-aavetetra oli kuollut viikko sitten, mikä lienee syynä, ei ne sentään ole vasta kuin vajaa kaksivuotisia. Muut näyttää ihan terveiltä.

Aasialaisessa on vieläkin lievästi rihmalevää. Viiden päivän pimennys kyllä tappoi suurimman osan, mutta ei kaikkea, mahtaneeko kasvaa takaisin, hitsi vieköön.

Kokeilen nyt vedenvaihtoa kahden viikon välein. Kun kasvit ei kasva mitenkään nopeasti, lienee ollut nitraatista puute. Pitäisi kyllä varmaan hankkia sen testi. Joskus 80-luvulla mulla oli 350 litrainen ja siihen aikaan vaihdoin vedestä kolmanneksen kerran kuukaudessa. En muista oliko yleinen tapa, mutta tälläinen tieto mulla oli. Kasvit kasvoi loistavasti ilman hiilareita, eikä olleet levättyneitä. PH vain oli alhainen, muistelisin, että välillä laski alle kuudenkin.
SaksanpaimenKoira - kotisivut http://www.kamuteams.fi, kalajuttuja http://www.kamuteams.fi/Akvaariokalat.html
Malys
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1413
Liittynyt: 12:02, 23.06.2004
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kuusamo

Re: Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Viesti Kirjoittaja Malys »

allablaze kirjoitti: Seuraavaksi teet niin, että kastelet kukat, pakkaat tavarat ja tarkistat pistorasiat teatraalisesti altaan edessä. Käytät ulko-ovea ja haa, jäätkin salaa kytikseen nurkan taakse :roll: Plääh, joku viettää tylsää sade sunnuntaita [:I]
:mrgreen: Voisikin olla kokeilemisen arvoinen idea. Asustelisi vaan makuuhuoneen puolella ja kiikareilla yrittäisi tiirata, että onko niitä mätimunia ilmestynyt lisää vaiko ei.

Noo, kesälomafiiliksissä tässä itsekin. Vielä 9 tunnin yövuoro ja sitten ei muuta kuin menoksi.

Ohhoi, liian hauskaa. Heitin rapulaan pari rapupellettiä, yksi pelletti kopsahti sukarapua päähän. :mrgreen: Rapu hätkähti ja sieppasi sapuskan samantien "kätösiinsä".
112 ja 312 litraiset altaat sekä keskikokoiset villakoira-urokset. Läträystä vuodesta 1994 lähtien.
Hyde79
Junior Member
Junior Member
Viestit: 162
Liittynyt: 21:09, 06.04.2004
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Loppi

Re: Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Viesti Kirjoittaja Hyde79 »

Ajatuksia:

Allas kotona, täynnä vettä ja kalat rauhoittuneet.
Jännittää, saanko "väärät" kalat uusiin koteihin että saisin alkaa rakentamaan omaa kalastohaavettani.
Olisi pitänyt antaa entisten omistajien viedä kalat eläinkauppaan, niin olisin voinut aloittaa puhtaammalta pöydältä.

Akvaario näyttää tylsältä, kun ei ole kasveja.

Kai tässä nyt vaan vaaditaan malttia, jota mulla ei kamalasti ole :roll:
Perhe on kaikista suurin voima.
Atomipommi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 28
Liittynyt: 19:05, 22.03.2007

Re: Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Viesti Kirjoittaja Atomipommi »

Potuttaaaa... >:( Sinilevä nimittäin. Sen kun hinkkaa pois, niin lasit on ihan yhtä töhnäiset parin päivän päästä. Kasvit ei jaksa kasvaa, levä peittää niitäkin. Kalatkaan eivät näytä voivan hyvin, ja vesi on liian lämmintä koko ajan, vaikka poistin jo lämmittimen. (Allas yläkerrassa, lämpö kohoaa ylöspäin...) Perhoskirjoahveneni maha pullottaa kummasti, kun ei vaan olis loisia. Muutenkin kalasto ihan rempallaan, muutama sekalainen tetra, pari yksinäistä monnista ja yksi roikale joka ei kuulu sinne. Jotain pitäis tehdä, mutta ei oo sydäntä teurastaa niitä kaikkia, ottaakohan eläinkauppa vastaan? Haluaisin sisustaa altaani uudestaan ja hommata sinne sopivat kalat, mutta uusia kasveja en viitsi ostaa sen sinilevän takia, ja vanhoista ei ole oikein mihinkään. Ja mikä hirvittävintä, tajusin että ALLAS ON VINOSSA! 8O 8O Onneksi se on pieni, eli isoa vesivahinkoa tuskin tulee jos pamahtaa lasi, mutta eipä se pienikään vesivahinko kovin toivottu ole. Altaan siirtäminen ei juuri auta, koska tajusin, että koko lattia on vino... x__X

Ikeasta hommasin muutaman pintakasvin kun halvalla sain, yksi ei mahtunut altaaseen joten se päätyi kultakalamaljaan. En tiedä mitä kyseiset kasvit ovat. Maljassa oleva on suurilehtinen ja lehden pinta on karvainen. Toinen on semmoinen tummanvihreä, ei kovin isolehtinen, ja lehtien juuressa on semmoisia "möykkyjä", kolmas taas on aivan pienilehtistä rykelmää, joka hajoaa helposti osiin jos siihen koskee. Jos joku tietää mitä ne ovat (Okei, selitin huonosti... Voin ehkä laittaa kuvia myöhemmin jos saan otettua.) niin kertokaas :) Kun ostin ne, ne olivat purkeissa, joissa ei ollut nimiä.
Luuranko on teline josta lihat riippuvat.
Catitus
Junior Member
Junior Member
Viestit: 62
Liittynyt: 21:35, 05.05.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Raisio
Viesti:

Re: Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Viesti Kirjoittaja Catitus »

Mä stressaan ton taistelukalojen kudun kanssa. Pelkään, että poikaset syödään heti kun ovat tuolla isossa altaassa. Pähkäilen, että voiko sitä kutua ottaa talteen esim.karkkilaatikkoon ja sitten kun poikaset ovat kuoriutuneet jne niin siirtäisin ne tuohon pikkualtaaseen.
Mitäs me pienistä,
kun ei pienetkään meistä.
Hyde79
Junior Member
Junior Member
Viestit: 162
Liittynyt: 21:09, 06.04.2004
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Loppi

Re: Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Viesti Kirjoittaja Hyde79 »

Atomipommi, joitakin kaloja ottaa vastaan eläinkauppa.
Meidän kaloja ei ota, koska ovat liian isoja [:I]

Mutta tänä aamuna laitoin valot akvaarioon, niin etulasissa killuu 7kpl partamonnin poikasia :mrgreen:
Tiedän, tämä tapahtuu hyvin helposti ja lähes kaikille.

Mutta akvaariota siirtäessä ja muuttaessa kaloja, oli tuo Ukko-partis kokoajan keramiikkatynnyrissä hoitamassa poikasia.
Epäilin, että voivatkohan noin vaan jäädä henkiin 8O

Partis neito pääsee tänään eläinkaupan altaaseen, koska en halua noita pikkusia jatkuvasti vaikka söpöjä ovatkin.
Perhe on kaikista suurin voima.
hupsukki
Junior Member
Junior Member
Viestit: 146
Liittynyt: 12:18, 06.04.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Rääkkylä

Re: Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Viesti Kirjoittaja hupsukki »

[}:)] 180l vallisneriat eivät pysy pohjassa, kun hortonomi monniset tonkii ne ylös koko ajan..pysyivät paremmin vanhassa sorapohjassa. Miten saatte omanne pysymään hiekkapohjassa??
sekalat: 400l + 180l + 98l
Näillä mennään tällä hetkellä..
Mayhew
Junior Member
Junior Member
Viestit: 63
Liittynyt: 14:00, 13.01.2008
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Re: Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Viesti Kirjoittaja Mayhew »

hupsukki kirjoitti:Miten saatte omanne pysymään hiekkapohjassa??
Itse olen joitakin kasveja (varsinkin köynnöstäviä, joista meinaa väkisinkin lähteä jatkuvasti joku pätkä leijumaan veteen) ankkuroinut hiekkapohjaan kivien avulla. Muutama kivi juurten päälle ja hiekalla peittoon, hyvin ovat pysyneet.

Itse tässä juuri sain uuden valaisimen käyttöön tuossa pikkupurkissa, harmittaa vaan kun on ihan muutamasta millistä kiinni että on tuo valaisin liian lyhyt tuohon. Itsetehtyjen akvaarioiden kiroja, kun ei ne mitat olekaan ihan millilleen kohdillaan :roll:
25l rapula
+ tanimbarinsinikieliskinkki
jake91
Junior Member
Junior Member
Viestit: 244
Liittynyt: 10:45, 26.12.2007
Sukupuoli: Mies

Re: Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Viesti Kirjoittaja jake91 »

Nyt keittää niin paljon, että saisin vedenkin poltettua pohjaan. [}:)]

Päättäpä sitten juwellin valasin sanoa itsensä irti työstään. Yhtä äkkiä valot sammui kun pelasin sen luona lautapeliä. Muutama viikko se himmenteli toista loisteputkea. Vaihdoin uuden putken paikolleen. Sen jälkeen toimi moitteettomasti. Mutta tänään se sammui varmaan lopullisesti.

Sai valaisimia kannella ympäri huushollia. 120 litrasesta valasin tuohon juwell 180. Sitten 60litrasen valaisin tuohon 120 litraseen. 60 litranen sai työpoydän valaisimimen.

Maanataina katselemaan uutta valaisinta..

-------------------------

Eipä se valasin halunnutkaan viellä eläkkeelle. Rupes toimimaan taas, kun Pyöritteli putkia siinä valaisimessa. Säästyipä ainkin sellainen 100€ kun ei tarvinnut ostaa uutta valaisinta tuohon. :mrgreen:
Kamariorkesteri soittaa hyvin yhteen,joskus jopa puoli kahteen!
nurkassa pienen pieni 180l
Apina
Junior Member
Junior Member
Viestit: 55
Liittynyt: 20:09, 12.06.2008
Akvaarioseurat: Oulun akvaarioseura
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Oulu

Re: Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Viesti Kirjoittaja Apina »

Olen ostamassa isompaa akvaariota ja löysinkin 250 litraisen altaan, joka mahtuu metrin leveään tilaan työhuoneeseen. Akvaariota ei myydä pakettina, joten sen hankkimisesta on tulossa hyvin kallis projekti. Sopiva jalusta maksaa puolet kokoonpanosta, enkä ihan niin kalliiseen jalustaa ollut varautunut. Nyt sitten huokailen, kun olin jo niin innoissani. Kalaston olen jo suunnitellut ja kasvistoa sekä sisustustakin tuumaillut. Haluaisin lehtikaloja, jotka eivät pienempään akvaarioon oikein passaa. Pienempiä 180 l akvaariopaketteja löytyy sopivilla mitoilla, mutta isommat paketit ovat liian leveitä. :frown:

Olohuoneessa olis paljon tilaa, mutta mies ei ole kiinnostunut akvaariosta. Hän ei haluaisi akvaariota olohuoneeseen metelöimään (tiedän). Eikä oikein jaksa kuunnella, kun akvaariojutuista puhun. :|
I´m not random you just can´t think as fast as I can
pcm
Junior Member
Junior Member
Viestit: 101
Liittynyt: 14:46, 07.04.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Vantaa

Re: Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Viesti Kirjoittaja pcm »

Harmittaa niin vietävästi :x

Vaihdoin jokin aika sitten rapulaariin ihan normaalisti vettä ja kaikki, ihan kaikki, sukaravut kuoli ! Pelkään pahoin syynä olleen tällä hetkellä vantaanjoesta tulevan veden, grrrr !
Toissapäivänä kuoli ukkopartamonni koiras. Ilmeisesti oli saanut siipeensä appelsiinipelkoilta. Jotain härdelliä olin altaassa huomannut, mutten mitään noin vakavaa. Härdellit loppuivat heti tämän kuoleman jälkeen ja toivon totisesti, että jäljellä olevat plekot tulevat jatkossa toimeen keskenään (2x appelsiinipleko ja naaras ukkopartamonni)...
500 litraa. Kolme koiraa, kaksi gerbiiliä ja hamsteri.
Cocktail
Member
Member
Viestit: 286
Liittynyt: 15:15, 22.07.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Oulu

Re: Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Viesti Kirjoittaja Cocktail »

Pesin muka akvapallon sisusteita perusteellisesti kun se toimi niin huonosti. Avasin sen pömpelin ja irrotin roottorin keskellä olevan puukepakon. *naps*, puukepakko meni poikki. Hups.. :roll:
mahtaakohan missään olla myynnissä semmoisia irto-osia. On se kumma kun kaikki hajoaa yhtä aikaa, pari päivää sitten akvaarion loisteputkikin sanoutui irti
NoiR
Member
Member
Viestit: 440
Liittynyt: 16:44, 31.05.2007
Paikkakunta: Vihti

Re: Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Viesti Kirjoittaja NoiR »

Cocktail kirjoitti:Pesin muka akvapallon sisusteita perusteellisesti kun se toimi niin huonosti. Avasin sen pömpelin ja irrotin roottorin keskellä olevan puukepakon. *naps*, puukepakko meni poikki. Hups.. :roll:
mahtaakohan missään olla myynnissä semmoisia irto-osia. On se kumma kun kaikki hajoaa yhtä aikaa, pari päivää sitten akvaarion loisteputkikin sanoutui irti
Puutahan tuo kepakko ei ole vaan jotain keraamista ainetta. Uusia saat ainakin TÄÄLTÄ. Varmaan myös oululaisista akvaarioliikkeistä :)
Cocktail
Member
Member
Viestit: 286
Liittynyt: 15:15, 22.07.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Oulu

Re: Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Viesti Kirjoittaja Cocktail »

NoiR kirjoitti: Puutahan tuo kepakko ei ole vaan jotain keraamista ainetta. Uusia saat ainakin TÄÄLTÄ. Varmaan myös oululaisista akvaarioliikkeistä :)
Minun logiikalla puun värinen=puinen :mrgreen:
Pitää varmaan käydä huomenna kiertelemässä liikkeissä tai sitten tilata tuolta jos ei löydy :)
Malys
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1413
Liittynyt: 12:02, 23.06.2004
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kuusamo

Re: Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Viesti Kirjoittaja Malys »

Hih, 250 litraiseen oli ilmestynyt monnisten kutua yön aikana. Epäilen syyllisiksi safiirimonnisia, sillä osa niistä kiehnää toistensa kanssa vähän siihen malliin, että voisi olla sutinaa. :P Toinen vaihtoehto olisi 10-vuotias korumonnis"pariskunta" ja heidän 3-vuotias lapsonen, mutta nämä eivät mitään epäilyttävää vaikuta harrastavan.
112 ja 312 litraiset altaat sekä keskikokoiset villakoira-urokset. Läträystä vuodesta 1994 lähtien.
_Ansku_
Member
Member
Viestit: 300
Liittynyt: 11:33, 30.06.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: SLN

Re: Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Viesti Kirjoittaja _Ansku_ »

Tänne saattaa muuttaa hieman yli 700l allas :D. Siinä sitten miulla on läträttävää ja tuunattavaa pitkäks aikaa. Ja kalaston suunnittelu, haarniskamonnit ainakin muuttaa sinne, ja lisäks jotain muita kaloja. Olisko ok? 5 haarniskamonnia, 10-30 tetraa, 4-8 pikkulehtikalaa / 6 kiekkokalaa, 1 safiiripleko, 1-2 rengasripsimonnia.
pivip
Junior Member
Junior Member
Viestit: 62
Liittynyt: 09:18, 26.06.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Vihanti/Lampinsaari

Re: Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Viesti Kirjoittaja pivip »

Päällimmäinen ajatukseni on että Harmittaa.

Vanha uskollinen reilusti yli kymmenvuotias (ensimmäisen 60l purkin mukana tuli vuonna 96) partikseni ilmestyi toissailtana lekottelemaan altaan valoisaan päähän ottamaan aurinkoa..Ihmeteltiin kyseisen otuksen käytöstä ja hymyiltiin vaan. Nyt sitten eilen kesken ompeluhommieni huomasin että rakas kalaseni harrastaa kelluntaa. :cry: Vanhus oli luopunut leikistä.

Soitin sitten miehelle ja se vaan sanoi kylmästi että "pitää pistää viimeiselle sukellukselle se". Ensimmäinen ajatus oli mennä linjoja pitkin ja laittaa mies viimeiselle sukellukselle..(Olen aika viimeisilläni raskaana ja tunteethan saattaa hieman vaihdella laidasta laitaan.)
En kehdannut kerrostalon pihalle haudata rassua, joten herra pääsi biojäteastiaan lepäämään.

En taida toista partista ottaa tilalle, pallot tappaa kuitenkin jollei pidä varaansa.

Mörsseri oli hyvä kala, luotettava talonmies jo yli kymmenen vuotta. Lepää rauhassa pieni kalaseni.

*sniif*
~Amor vincit omnia~
Tindra
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1482
Liittynyt: 19:04, 03.09.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Viesti Kirjoittaja Tindra »

Osanottoni Mörsserin poismenon vuoksi :( Varmaan rankkaa menettää noin pitkäaikainen lemmikki.

Omia altaitani olen uudelleensisustanut ja alan jopa kerrankin olla niihin varsin tyytyväinen, ainut ongelma on että yhteen mopanipalaan näyttää tulevan hieman homeen näköistä vaaleaa "untsikkaa" :? Tämän mopanipalan paikalla oli aiemmin toinen eri mopani ja siihenkin tuli samaa. Altaassa on toinenkin mopani ja kaksi mangrove puunpalaa, mutta niissä ei ole samaa ongelmaa. Nämä untsikankerääjämopanit ovat (olleet) suodattimen vieressä. Menee kai sitten tuo kyseinen mopani vaihtoon tekokallionpalaan, mutta en uskalla nyt tehdä sitä kun yritän kudettaa altaassa taistoja ja taistoukko on lopulta tehnyt kunnollisen kuplapesän enkä juuri uskalla allasta sörkkiä ettei pesä hajoa.

Kahden miekkapyrstön välillä on riitaa, ovat koiras ja naaras, jotka ostin samasta altaasta huhtikuussa (ovat kenties sisarruksia?), olivat silloin pari ekaa päivää kuin kaksi marjaa, mutta sitten ovatkin olleet napit vastakkain. :( Poitsu enemmän kiusaa naarasta (ei siis parittelemismielessä vaan ajaa sitä pois), tosin kyllä naaraskin osaa välillä uhitella sille. Harmittaa niiden riitely, kun haluaisin niille poikasia keskenään tai ainakin upean mustan naaraan tiineeksi ja tuo koiras on ainoa mies altaassa. Enkä kummastakaan kalasta halua luopua, kun ovat niin upeita molemmat ja etsin mustia miekkapyrstöjä niin monia vuosia. Toivottavasti ei mene liian pahaksi tilanne ja kyllähän tuonne kohta saadaan kunnon viidakko kun juuri ostin paljon viuhkalehtiä.

Siitä olen kovin tyytyväinen, että olen lopultakin onnistunut kasvattamaan tuxedosta miekkapyrstöstä täysin mustan jälkeläisen :) No, on sillä hieman vaaleaa kuonossa ja kirkasta evissä (mikä onkin tarpeen), mutta ihme kyllä ei lainkaan oranssia. Myös joitakin lupaavia keltaisia poikasia on kasvamassa, mutta toivon että niistä edes jollekin ei tulisi isältä perittyä verkkokuviota selkään, niiden puhtaan keltainen isoisä oli niin kaunis, kumpa tulisi sen näköisiä pikkuisia.

Taistelukalat jatkavat edelleen kutuyritystä, edistystä eiliseen on kyllä sentään :) Ukko oli tehnyt kunnollisen kuplapesän yön aikana eikä ole enää yhtä aggressiivinen naarasta kohtaan, mutta naaras ei edelleenkään näytä kuturaitoja :(
Akvarismia 1992-2014
Helinä79
Senior Member
Senior Member
Viestit: 769
Liittynyt: 20:32, 05.12.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Merilappi

Re: Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Viesti Kirjoittaja Helinä79 »

Mitä kummallista onkaan nyt sattunut altaissani? Safiirimonniset ovat kadonneet kokonaan edellisen vedenvaihdon jälkeen, samoin toisen altaan perhoskirjoahvenet... Yhtään raatoa ei ole missään näkynyt, ei ruodon ruotoa. Enkä ole nähnyt huonokuntoisia kalojakaan pikkualtaan kaarimonnisia lukuunottamatta, ja ne ovat edelleen hengissä... Ja lapossa on ritilä päässä, josta tuon kokoiset kalat eivät millään mahtuisi. Ja olisihan se kummallista jos olisin huomaamattani onnistunut imuroimaan 7 safiirimonnista kaikkien muiden kalojen joukosta, kun kaikki muut pienimpiä nokkamonnisia myöten ovat tallella... Isossa altaassa perhoskirjoahvenet ovat hyvissä voimissa, kun taas pienemmän altaan perhoset ovat kadonneet... Ja ison altaan sterbait ovat kyllä hengissä ja vilkkaina.
Onko molemmissa altaissa jyllännyt joku kummallinen kaloja lajettain valikoiva sairaus/ myrkytys?
Kalavarkaita liikkeellä???
Ihan mystinen juttu, ei voi käsittää... Vesiarvot olen tarkastanut, ne ovat täsmälleen samat kuin ennen vedenvaihtoa.
Sitä luulisi kysymysten jossain vaiheessa loppuvan kesken, mutta totta on, että mitä enemmän saa tietää, sitä enemmän osaa kysyä.
Irkkunen
Starting Member
Starting Member
Viestit: 3
Liittynyt: 01:35, 21.07.2008
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Turku

Re: Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Viesti Kirjoittaja Irkkunen »

Ja taas joudun jättämään akvaarion jonkun muun kuin itseni hoidettavaksi kun lähden mökille. Yleensä huolehdin turhaan, mutta pakko kysyä ainakin kaksi kertaa päivässä, että mikä on lämpötila ja elääkö kaikki kalat ym. [:I] Varsinkin kun hunajarihmoilla on poikasia. No kaikki on tähän mennessä yleensä mennyt hyvin, joten jos vaikka rauhoittuisin ja luottaisin tuttuuni joka akvaariota hoitaa.. :roll:
Lukittu

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”