240 litraisen kalasto

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Jonda
Junior Member
Junior Member
Viestit: 107
Liittynyt: 11:16, 15.09.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Liminka

240 litraisen kalasto

Viesti Kirjoittaja Jonda »

Heip, tällä hetkellä altaassani on:

- 10 punapäätetraa
- 15 safiiritetraa
- 8 punapäämonnista
- 1 partamonni

Lämpötila 26 ja ph 6,5. Kuulostaako tähän asti ok:lta :D ? Allas on siis tuo 240 l. Juwelin rio, en nyt muista tarkkoja mittoja..

Haaveissa olis kasvattaa romminokkien parvea 10llä pyrstöllä, ja pääkalaksi hommata vielä helmirihma haaremi, tuleeko liian ahdasta ja olisko tuo haaremi 1 u + 2 n vai kenties 3 n? Entäs kärsiskö vielä pohjalle ottaa toista monnisparvea (6-8 pyrstöä) vai tuleeko sielä liian ahdasta? Jotain plekoakin tekis vielä mieli, mutta voi olla että se ei tällä hetkellä mahdu tuohon soppaan. Tai ehkä sitten jos ei ota monnisia lisää?
tiinu
Member
Member
Viestit: 368
Liittynyt: 17:20, 03.05.2004
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Re: 240 litraisen kalasto

Viesti Kirjoittaja tiinu »

Helmirihmoista ei itsellä ole kokemusta, mutta usein kuulee haaremille suositeltavan vielä suurempaa allasta, sellaista kolmensadan litran paikkeilla olevaa. Kai niitä ihmiset kuitenkin ovat onnistuneesti tuonkin kokoisessa pitäneet, mutta kysehän on aina vähän tuuristakin. Varmempi vaihtoehto olisi vaikka huulirihmakala, jos jotain vähän isompaa rihmaa haluaa.
Muuten en ainakaan tämän hetkisellä järjenjuoksun tasolla osaa oikein mitään sanoa, suunnittelmasi parvikoot kuulostavat ihan hyviltä.
JukkaV
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3249
Liittynyt: 13:24, 06.11.2003
Akvaarioseurat: Turun akvaarioystävät
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Tuusula ja Turku
Viesti:

Re: 240 litraisen kalasto

Viesti Kirjoittaja JukkaV »

Minusta aloittaja voi toteuttaa suunnitelmansa.
Erityiskiinnostuksen kohteena harvinaisemmat synnyttävät hammaskarpit (tällä hetkellä kääpiö-, metalli- ja sirppihammaskarppeja ja seepralimioita) ja monniset (tällä hetkellä mustaselkä-, panda-, pikku-, sihti- ja somamonnisia).
Hopotus
Member
Member
Viestit: 313
Liittynyt: 11:10, 16.06.2008

Re: 240 litraisen kalasto

Viesti Kirjoittaja Hopotus »

Juu, hyvältä kuulostaa.

Itse tosin miettisin noita safiiritetroja tässä yhtälössä tarkimmin. Mulla on itselläni 6 kpl kyseisiä kaloja 240L ja mielestäni ne ovat liikaa, vaikka toisista 6kpl luovuinkin jo. Samassa pytyssä on 6 kpl keskenkasvuisia lehtikaloja, kymmenkunta kardinaalitetraa (näille vara-allas tiedossa jos lehtarit meinaavat syödä ne), 6 monnista ja muutama otto. Safiiritetrat ovat todella isoja ja liikkuvat keskellä/pinnassa, joten ne valtaavat ison alan helmirihmoilta, varsinkin kun ajattelee 15 kpl mahd. näykkivää (ainakin omani näykkivät toisiaan) n. 6-7 cm pitkää ja 4cm korkeaa tetraa plus 3-4 n. 12-15cm rihmakalaa... :roll: Mutta ainahan voi kokeilla miltä näyttää ja luopua sitten jostakin jos on ahdasta.
Kalatkin saattavat itkeä, vaan vedessä eivät kyyneleet näy.
Jonda
Junior Member
Junior Member
Viestit: 107
Liittynyt: 11:16, 15.09.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Liminka

Re: 240 litraisen kalasto

Viesti Kirjoittaja Jonda »

Kiitos vastauksista. Täytyy vielä miettiä sitten tuota "pääkala" asiaa, en itse asiassa tiennytkään, että safiirit voi alkaa näykkiä. Jos näin on niin ei sinne viiti laittaa helmirihmoja tai muutakaan näykittäväksi.

Tuota monnisasiaa vielä mietin, tuleeko ahdasta tai liian sekavaa menoa pohjalle jos sinne tosiaan vielä ottais jotain muuta corydoras lajia 6-8 kappaletta?
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”